perjantai 11. toukokuuta 2012

Hei taas..

Menipä ensimmäinen vapaapäivä nopeasti. Piti käydä kaupassakin ja tehdä ruokaostokset, siellä meni monta tuntia.
Sitten leivoin pullaa ja täytekakun pohjan, pitäähän miehelle tehdä äitienpäiväkakku :) Vitsi, vitsi...No voihan sitä itsekin maistella.
Mies poltti risut, joita sahattiin rikkoontuneista puista ja pensaista. Ei ole tullut hankittua haketinta, vaikka oksasilppu olisi hyvää katetta vaikka kasvimaan käytäville.

Onneksi ei satanutkaan vettä vaikka säätiedotus niin pelottelikin. Taisi kyllä se sade tulla yöllä, mutta minä nukuin kuin tukki, kun olin niin väsynyt pitkästä työviikosta. Illalla en meinannut malttaa tulla ollenkaan sisälle. Harasin kukkapenkkejä, ja kitkin rikkaruohoja.
Ja istuttelin nämä päivällä ostamani kukat ruukkuihin.
Vielä pitää ostaa lisää kukkia niihin, lobelioita ei ollut vielä siinä kaupassa, josta nuo ostin.

Sitten huomasin kuinka "kököltä" ja pieneltä näyttää viime kesänä tekemäni kukkapenkki. Niinpä aloitin laajentaa sitä. Maa on vielä märkää, oikein litsaa kävellessä. Mutta kyllä se siitä kuivaa vielä. Huomiseksikin jäi sitä hommaa vielä (ja moneksi muuksikin päiväksi).

Täälläpäin ei oikein ole vielä ilma lämmennyt, joten ei vielä kuki narsissitkaan. Mutta lupausta kukkimisesta on kyllä, isot nuput on. Muutama aurinkoinen päivä kun tulisi, niin aukeaisivat. Koivuissa on jo viherrystä ja samoin nurmikoissa.

********************

Pitääpä kertoa vielä, että noista 19.4 ostetuista Ruostekukan sipuleista ei vieläkään ole itänyt kuin 1 kpl, gladioluksen mukulat ovat kaikki lähteneet hyvin kasvuun ja daaliosta 1 lähti heti kasvamaan ja toiset 2 ovat nousseet hitaasti.

2 kommenttia:

 1. Se on kyllä kumma juttu,kun nuo vapaapäivät aina hurahtavat liian nopeasti ohitse. Mutta auta armias,kun on työpäivä,niin sehän on välillä pitkä kuin nälkävuosi,etenkin,jos odottaa kotona pääsevänsä mukaviin hommeleihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on...vielä jos on monta työpäivää edessäpäin ja toiset on vapaalla. No huomenna taas alkaa, mutta ei ole kuin 4 päivää töitä, sit taas 4 vapaata ja voipi olla pidempäänkin.
   Jos ilmat lämpiäisi, pääsisi lopulta kasvimaan kylvöpuuhiin.

   Poista