torstai 17. toukokuuta 2012

Puutarhapäivä

Niin oli mullakin tänään puutarhapäivä. Oli hieno ilma, yöllä oli satanut vähän ja vihreys oli ulkona vaan lisääntynyt.

Koko päivän suurinpiirtein olin ulkona, välillä jo tuntui, että tulee "auringonpistos" kun oli niin lämmintä.

Tuossa kasvaa raparperia, pikkusydäntä, jättilaukkaa ja vuorenkilpi rehottaa... Tuo risukasa on norjanangervo, joka saa kyytiä kukittuaan, eli leikkaan sen pieneksi, mutta kukkikoon ensin.

Jatkoin penkin reunan hiekoittamista. Tuo koko penkki on ikävä, kun siinä kasvaa niin paljon juolavehnää, mutta on sitä vaan kestettävä ja kohtahan ne peittyy kukkien alle. Rentoakankaali leviää vimmatusti, ruusuangervoa söivät puput ja lumet katkoivan myös, mutta kyllä se siitä virkoaa.


Kävimme myös Puutarha Päivänpaisteen puutarhapäivillä. Harmittaa kun unohdin kameran kotiin. Ostin vaihteeksi punaista verbenaa parvekelaatikoihin, ei ole tullut sitä kokeiltua aikaisemmin. Ja löytyi nyt muutama valkoinen lobeliakin.
Pelargonia oli niin mukavan värinen, että piti sekin ostaa.

2 kommenttia:

  1. Kovasti vihertää jo pihassasi :)

    Mulla kyllä on rikkaruoho,jos toinenkin pesiytynyt kukkamaille,mutta eläimet eivät koskaan ole olleet tuholaisina. Mahtaakohan tuo meidän ulkoileva kissa sitten pitää puput sun muut loitolla??

    VastaaPoista
  2. Liekö niin, meillä kun ei ole nyt mitään (koti)eläimiä. Täällä näkee tosi isoja pupuja, jotka nakertavat vadelmat ja vaahteran oksat, joskus kelpaa jopa juhannusruusukin. Joku söi eräänä keväänä myös krookuksen kukat :) Ei kuitenkaan tänä keväänä enää...

    VastaaPoista