lauantai 19. toukokuuta 2012

Puutarhapäivät jatkuu

Ei sieltä malta olla poissa...ja puuhaa riittää. Ensin siirsin tontin nurkkaan joskus pari vuotta sitten istuttamani kellokukan, ukonkello tai joku sellainen. Sain sen tuttavalta ja istutin vaan enempää tarkastelematta, ajattelin että kellokukathan kasvaa missä vaan ja leviää helposti.
No tämä ei levinnyt, sen verran kasvoi, että kerran näin sen kukkivan valkoisia kukkia. Kaivoin ylös ja huomasin, että se oli tiivis savipaakku, jossa juuret mökötti. Muuten ei irronnut kuin piti huuhtoa juurista savet pois ja levitellä juuret auki, istutin siihen eilen laajentamaani penkkiin, toivottavasti nyt kasvavat.

Aamulla siirsin kaikki kasvien taimet ulkoterassille "ottamaan aurinkoa" eli karaistumaan. Oli sopiva päivä, ei hirveän kuuma, ja aurinkokin paistoi. Yöksi toin ne takaisin kuistille.

Sain uuden kärhötuenkin, mies teki se.


Maalasin sen siniseksi, ajattelin saada jotain piristystä puutarhaan.(Näkyy olevan vinossakin, täytyy huomenna oikaista :)) Toivottavasti Jakmanii-kärhö sieltä nousee kiipeilemään. Siinä on vasta muutama silmu. Lannoitin ja kastelin sitä ja laitoin uutta multaa juurelle.

Istutun uuden kärhönkin John Paul II, toivottavasti kiipeilis tuota jäniksen syömää vaahterantunkoa pitkin.

Kasvimaalla touhuilin myös, monta kottikärryllistä nostin juolavehnänjuuria ja muita rikkaruohoja entisestä mansikkamaasta. Mukavaa puuhaa, kun maa on niin pehmeää ja muruista, kun vuosikausia olen siihen katetta laittanut mansikalle. Pitää miettiä mitä siihen istuttelen, laitanko kasviksia vai jotain muuta.
Kylvin myös salaattia, porkkanaa, perunaa yms. Puuttuu enää ne siemensipulit, ei niitä ole vieläkään muistettu ostaa.

Muuttui vähän kasvimaan suunnitelmat, kun mies päätti luopua autoteltastaan, kun päällismuovi hajosi, niin siitä laitetaan osa kasvihuoneeksi, kun kasvihuonemuoviakin pitäisi olla varastossa. Se on parasta laittaa kasvimaan reunaan, niin on multapenkit valmiina. Voi siihen sitten laittaa nuo lukuisat paprikan taimet. Tomaatintaimiakin on vielä lisäksi.

Huomenna jatkuu vielä vapaapäivät, jes...

1 kommentti:

  1. Kovasti olet puuhaillut :)Tykkään etenkin tuosta sinisestä köynnöstuesta.

    Oiva tapa saada itselleen kasvihuone.

    VastaaPoista