keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Täällä on keltainen toukokuu


Narsissit kukkii, osa vasta availee nuppujaan. Nyt on vasta kaksi lämmintä päivää ollut, koivunlehdet oikein ponkaisi kasvamaan. Huonompi juttu on siitepöly, jota on myös allergisten kiusana.

Alkoi pitkä( 4 pvää) vapaa, että tuntuukin ihanalta.

Tämän sain tänä iltana aikaiseksi.
Nostin pikkusydäntupsut pois ja yritin poistaa juolavehnää ja muita rikkaruohoja penkistä, lisäsin multaa ja laitoin pikkuset sydämet takaisin. Olisi pitänyt tehdä tuo jo aikaisemmin, oli menneet kukan alut jo heikoiksi.
Siivosin muitakin penkkejä ja kylvin siemeniä, joita olin kerännyt joskus varastoon, varjoliljaa, ahdekaunokkia, palavaa rakkautta ja harmaamalvikkia. Jos itavät vielä, niin hyvä, mutta jos eivät idä, niin kylvän jotain muuta.

Homma jatkuu huomenna, laitan lopulta hiekkareunuksen penkkien kivien viereen, että on helpompi leikata nurmikot, eikä kivet kolise.
Ja kasvimaalla on puuhaa, rikkaruohon kitkentää ja jotain hiljalleen alan kylvääkin.

Kurpitsat ovat tällaisia, olen noihin ihan tyytyväinen, koska niillä on vielä pari viikkoa aikaa kasvaa, ennenkuin uskallan laittaa niitä maalle. Täällä on se kesäkuun 10.s "merkki"päivä, että sitä ennen ei uskalla laittaa arkoja kasveja ulos.
1 kommentti:

  1. Sulla on sitten mukavat vapaapäivät tiedossa :)

    Mulla on kurpitsat jo karaistumassa ulkona. Yöksi pääsevät sisälle ainakin tämän viikon vielä.Toivottavasti ei tule hallaöitä!

    VastaaPoista