perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kesä tuli?

Hienoa, kesä tuli :) Tänään oli töihin lähtiessä lämmintä vain 1,5 astetta.
Tuomet tuoksuu ja kukkaset kasvavat. Täällä pohjoisemmassa saamme nauttia hitaammasta kesän tulosta. Kukinta taitaa kestää pidempään. Tuomet tuoksuu ja toivottavasti ei viimeöinen kylmyys palelluttanut mustikan kukkia.
En ole vieläkään uskaltanut istuttaa taimia ulos, itseasiassa ne ovat tuossa kuistilla, kun en jaksa niita rahdata aina ulos-sisään jne. Etupihalla ruukuissa kukat ainakin säilyivät hyvinä.
Kasvimaalla melkein kaikki kylvämäni siemenet ovat jo nousseet taimelle, sipulit erityisen pirteästi. Mansikka ei vielä enemmälti kuki, muutamassa uudessa taimessa oli jo ostettaessa kukkia.
Narsissin kukat ovat jo kuihtuneet, olen kerännyt kukkien loput pois, etteivät turhaan rupea kasvattamaan siemeniä.
Tulppaanit kukkivat, mutta jotenkin niiden hienous ei enää ole niiin ainutlaatuista kuin aikaisemmin, koska nyt on jo muitakin kukkia. Pikkusydän, vuohenjuuri, norjanangervo, vuorenkilpi yms. Tämä on myös yksi lempikukka.

Kultatyräkki aloittelee kukintaansa.

Tänään alkoi "loma", pätkätyö-pätkä loppui, eivätkä tarvinneet enää kesälomansijaisiakaan. Eli nyt lepään ja teen loput pihahommat, eli istutan taimet ja teen uusia penkkejä kasvimaalle. Ihanaa...ja ruohonleikkuuta, sitä näkyisi olevan taas...

Ruusujuurikin on kasvanut nopeasti, on näin alkukesästä parhaimmillaan.

1 kommentti:

  1. Kesä tuli ja meni. Tänään tuulee ja sataa kaatamalla. No, kyllä se kesä sieltä palaa ihan meille jokaiselle.

    VastaaPoista