sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Kosteutta riittää...

eikä tarvitse kastella kasvimaita eikä muitakaan istutuksia. Taisi ihan kaksi päivää olla satamatta.
Tänään leivoin, kun en muutakaan puuhaa keksinyt aamulla. Tein ihan tavallista pullaa, juustosarvia ja vähän karpimman raparperipiirakan.

Alkuperäinen ohje (en muista mistä otin)
Tee ensin täyte:
Omena- kuullota voissa (minä laitoin pari raparperin vartta)
75 g mantelimassaa
puolukoita (en laittanut näitä)
rahkaa + vaniljaa (laitoin muutaman tipan Vanilla Steviaa rahkan joukkoon)

Taikina:
3 dl jauhoja (leseitä, siemeniä, mantelijauhetta tms)
1 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria (laitoin muutana tipan Vanilla Steviaa jota tilasin iHerbistä)
3/4 dl juoksevaa rasvaa (laitoin öljyä)
1 dl maitoa (laitoin kermaa)

Esipaista pohjaa 200° 10 min. Mantelimassan hienonsin raparperien joukkoon ja levitin esipaistetun pohjan päälle. Rahkaseoksen levitin sen päälle.
Paistoin vielä 20 min.
Kyllähän tuo tuli syötyä, kermavaahtoa oli lisäkkeenä, maistuis varmaan jäätelönkin kanssa.

Asiasta toiseen.


Viime talvena aloitin käyttää jojobaöljyä ihovoiteiden asemesta, kasvoille ja hiuksiin ym. jokapaikkaan. Voipi olla, että en enää vaihda tavallisiin lisäaineellisiin (ja kalliisiin) voiteisiin. Tässä ei ole muita aineita kuin jojoba (Simmondsia chinensis) öljyä. Ensimmäinen pullo(tämä merkki) kesti monta kuukautta ja nyt sain ennen juhannusta iHerbin paketista tämän toisen pullon öljyä. Otin kokeeksi eri merkkiä.
Eipä noista huomaa eroa, yhtä hyväntuntuisia kumpikin. Tuoksu ei juuri miltään, iho jää silkkisen pehmeäksi. Käytän sitä illalla suihkun jälkeen, joskus hiuksiin ennen pesua.
Nyt kokeilen myös tuota Mango Butter-saippuaa jossa on myös shea ja kookosvoita, se ainakin tuoksuu tosi hyvälle :) Sisältää vain luomu-ainesosia ja vakuuttaa tuoksullaan.

Näitä tilailen iHerb.com nettikaupasta, jos et ole kuullut iHerbistä vielä niin sieltä on helppo tilata kaikenlaista kauneudenhoitotuotteista aina superfoodeihin, hinnat on huomattavasti halvemmat kuin vastaavat Suomessa. Ensikertalaisena jos tilaat sieltä tuon linkkini kautta niin saat $10 alennuksen tilatessasi yli $40 edestä, jos tilaat linkkini kautta josta saat alennuskoodini, niin hyödyn siitä seuraavassa tilauksessani :)


Sitten vielä kasvimaalle:




Viimevuotisia palsternakkoja oli jäänyt maahan. Annoin sen kasvaa ja nyt se näyttää alkavan kukkia kohta. Saisinkohan minä tänä syksynä korjata omat palsternakan siemenet ensi vuodeksi tuosta?
Tänä keväänä kylvetyt palsternakan siemenet itivät tosi hitaasti. Nousivat lopulta, kun minä jo luulin, ettei mitään nouse ja kerkesin kylvää penkkiin jo auringonkukkaa yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti