tiistai 12. kesäkuuta 2012

Sataa vaan...

Eilen kävimme ostamassa hautausmaille vietäviä kukkia. Samalla katsastin toivelistalla olevat kukat, olisiko niitä ollut. Eli puun alle sopivaa varjossa viihtyvää, joko hopeatäpläpeippiä, pikkutalviota tai valkotäpläimikkää. Noita "täplä"-kukkia halusin tähän enemmän, ja löytyi vain -imikkää. Raaskin ostaa vain kaksi, koska ne näyttivät aika kärsineiltä, niin katson lähtevätkö hyvin kasvamaan. Ainakin kuvissa tuo näyttää kauniilta kasvilta, ihmettelin kun puutarhalta niitä oli ostettu ihan muutama kappale, koska laatikot olivat melkein täynnä. En ole kyllä kenenkään puutarhassa niitä nähnyt täälläpäin. Tai sitten olen ollut sokea. Kun kysyin puutarhurilta olisiko ollut hopeatäpläpeippiä, hänkin vain ihmetteli ja suositteli saniaisia. No minä käyn niitä ostamassa lisää, kunhan kerkeän. Ensi keväänä pitäisi sen verran ajoissa suunnitella asioita ja tilata netistä siemenet ja kukat, mitä ei täältä löydy.
Ainakin juuret olivat hyvät noissa taimissa. Haen lisää sitten, kun näen miten nuo lähtee kasvuun. Tai jos muualta löytyisi tuota peippiä vielä.
Mukaan tarttui myös piparminttua ja steviakin löytyi. Piparmintun ajattelin istuttaa muoviputkeen, kun jostain muistelen että minttu leviää raivoisasti :)

Ainakin raparperi näyttää pitävän tästä sateisesta kelistä, en muista olisiko muina vuosina näin paljon kasvanut. Todella koriste-kasvi, kun en paljoa sitä käytä ruoaksi.Tänään on satanut koko päivän. Aioin kuitenkin laittaa saniaisia noiden terijoensalavien alle, koska niitä on itsellä toisessa penkissä liikaa. Ja salavien alta joutaa yksi huonosti kasvava pensashanhikki pois. Kärräilin muutamia multakasoja vesisateessa ja kaivoin sen hanhikin pois.
Sitten pitikin ruveta miehelle kaveriksi irroittelemaan niitä SuperDextan eturenkaita. Pyöräthän läksivät helposti irti, kunhan saatiin ensin katos traktorin päälle laadittua( ja etuosa nostettua tunkilla). Mutta renkaiden irroitukseen levyistä tarvittiin pidempi "ponnistus". Kun renkaat on olleet paikoillaan 50 vuotta, eivät meinanneet irrota millään. Vaikka satoi kuin saavista kaataen välillä, tänään oli ne saatava irti, koska vain tänään kerkeää hiekkapuhaltaja ne puhdistamaan entisistä maaleista.
Flunssakin vaivaa vielä joten nyt pitää olla loppuilta sisällä ja yrittää parannella itseä kuumalla juomalla ja lepäämällä. Eli lueskelen puutarhalehtiä ja -kirjoja, ja mietin mitä sitten istuttais. Ja nautin.

1 kommentti:

  1. Mulla on imikkää aika paljonkin omassa pihassa ja on alkukeväästä nätti kukkiessaan ja loppukesän sitten lehdet ovat itsessään ihan kivan näköiset.

    VastaaPoista