lauantai 21. heinäkuuta 2012

Mun ainoat liljat

Verenpunaiset liljat aloittivat kukinnan, en tiedä niiden nimeä, joskus vuosia sitten (en tiedä miksi?) olen ostanut tuon värisiä liljoja. Osa niistä on tullut siirrettyä "ylijäämäkukkapenkkiin".


Aurinko alkoi taas näkyä eilen, joten kyllä sitä taas piristyi puutarhaan jotain puuhailemaan. Siispä kävin "käsiksi" röhöttäviin alppikärhöihin, olivat kietoutuneet rennon unkarinsyreenin oksaan ja koko "komeus" röhötti kukkivan kuunliljan päällä.


Samalla levensin sanomalehtiperiaatteella koko penkkiä. Eli lehdet maahan ja multaa päälle, nyt katoin sen sitten hiekalla, kun ei ollut ruohosilppua.


Seuraavaksi olen katsellut "sillä silmällä" tätä terassin reunalla kasvavaa ruusuangervo-puskaa. Ei ole ihan sellainen kuin haluaisin, taidan heivata ne kukinnan jälkeen jonnekin.

2 kommenttia:

 1. Pian alkaa olla oivat ajat siirrellä kasveja paikalta toiselle,kun ehtivät kivasti juurtua syksyn aikana ja ovat sitten keväällä useimmiten jo valmiina kasvamaan ja kukkimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vaikka muuten en syksyä odotakaan, niin se vähän lohduttaa, että pääsee siirtelemään perennoja, ja kukkasipuleita istuttelemaan.
   Siirsin muuten hortensiapensaan aurinkoisempaan paikkaan kesäkuun puolivälissä ja nyt siinä on jo kukkanuppuja :)

   Poista