torstai 12. heinäkuuta 2012

Vapaapäivä

Näin vapaapäivänä katselin pihaani ja räpsin kuvia, että saisi katsella myöhemminkin mitä on alkukesälla kasvanut.

Ensin tuo penkki, josta kaivelin rikkaruohot ja kukatkin pois. Nuo unikot (keskellä) ehkä menetän, mutta niidenkin juurten joukossa oli juolavehnää, joten pakko ne oli kaivaa pois. Taustalla kasvaa kultapalloa, enkä sitäkään poistanut. En sitten jaksanut enää poistaa kaikkia vuorenkilpiäkään, aattelin että menetän niiden ensi kevään kukinnan jos kaikki nostan ja jaan. Pitää nyt löytää uusia kukkia tuohon istutettavaksi ja sitten syksymmällä laitan entisiä kukkia lisäksi.


Keväällä istutin kaikkia juuria, mitä löysin vanhaan kottikärryyn. Mansikkaa, väriminttua, pikkusydäntä, suikeroalpia, rönsyleimua, mäkimeiramia, lisäksi krassin-, samettikukan taimia. Nyt ovat alkaneet kukkimaan :) tuntuu, että tuo kirjavalehtinen krassi oikein loistaa sieltä.


Kaalipenkki näyttää tältä, punakaalia, lehtikaalia ja ruusukaalia. On reikäisiä lehtiä, ei tiedä saako tuosta tai muistakaan kaaleista mitään satoa, mutta ainahan kannattaa yrittää.


Parvekelaatikossa ovat kasvaneet ja kukkineet hyvin verbena ja lobeliat.


Ihan hyvin ovat kasvaneet myös ruukkuihin istutetut kukat, tupakat, petuniat ja lobeliat. Lidlistä pikkutaimina ostetut lobeliat ovat ihan reuhahtaneet, liekö tullut liikaa lannoitetta.

Mansikoita tuli myös maisteltua, kun mies oli ostanut 5 kiloa, nam nam.

2 kommenttia: