sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Vielä yksi löytö

Katselin pensasangervopuskia sillä silmällä, että pitäisikö niitä leikatakin joskus (kyllä pitäisi), niin löytyi tällainen pesä.


Olin jo aikaisemmin yrittänyt mennä sinne puskaan, mutta kuulin varoitusäänen, kuin olisi kiviä hakattu vastakkain, ja jätin tutustumisen tuonnemmaksi. Mikähän lintu lie pesinyt tuossa? Pesä oli aika pieni, vajaa 10 cm halkaisijaltaan. Samoin lintu varoitteli, kun naapurin kissa tai harakka liikkui pihalla.

Sateen jälkeen alkoi taas aurinko paistaa ja otin kuvia kasvimaalta. Kuvat eivät näytä miltään kyllä, heinäkasoilta, jossa vihreää välissä :)


Tuosta kuljen kaariportista kasvihuoneeseen joka päivä. Odottelen että salkopavut kasvavat siinä.


Etelästä pohjoiseen kuvattu.


Pohjoisesta etelään päin kuvattu. Vasemmalla näkyy mun ylijäämäkukkapenkkiä, jossa kukat kukkii jopa paremmin kuin "oikeassa" penkissä. Jalopähkämö kukassa ja takana pököttää ukontulikukan varsi. Liperi eli lipstikka rehottaa niin kovasti että oli ihan läpipääsemätön viidakko tuossa keskellä. Vähän leikkasin sitä, ja pitäisi leikata ihan matalaksi kaikki liperipuskat. Herneet ovat kasvaneet ja salaatit rehottaa.

4 kommenttia:

 1. Onpas nätin pesän lintu väsännyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siististi ja tasasesti punonut oksista tai juurista. Eikä ollut pehmusteita. Että ne tai se osaakin. Pesässä oli vielä joku vihreä perhosen(?)toukkakin. Ei ole mulla kunnollista kameraa, jotta saisi kunnon kuvia :(

   Poista
 2. Oiskohan se lintu kivitasku, jos oli sellai ääni. En kyllä oo mikään lintuasiantuntia, mutta.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa kuitenkin, että se on harmaasiepon pesä. Eräässä lehdessä oli kuva ja kerrottiin,että on harmaasiepon pesä. Kunhan nään yhden tutun lintuharrastajan, niin kysyn häneltä vielä.

   Poista