keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Pakkanen tuli

Viime yönä oli sitten ensimmäinen hallayö. Ainakin kurpitsat, daaliat ja samettiruusut olivat paleltuneet. Kasvihuoneeseen virittelin illalla kynttilän palamaan, ainakin ne olivat vielä säästyneet pakkaselta. Kylmältä vaikuttaa ilma tänäkin iltana, joten lisää yöpakkasta on tulossa. Nyt on kasvihuoneessa jo kaksi kynttilää palamassa. Jos ne hieman lämmittäisivät. Tomaatin raakileita siellä olisi vielä jonkinverran.

Tänään tuli sitten kerättyä loputkin marjat pensaista, nimittäin tyrnin marjat. Olikin jo aika kerätä ne, etteivät menneet liian pehmeiksi.Oli aivan ihana aurinkoinen päivä. Aurinko vielä lämmitti, kun kiipeilin telineelle keräämään tyrnin latvasta marjoja. Mutta kädet paleli heti kun aurinko meni puiden taakse.

7 kommenttia:

 1. Hui, niin se talvi lähestyy. Meillä on onneksi vielä kuutisen astetta aamulla, mutta sadetta riittää ja riittä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eipä ollutkaan enää pakkasta viime yönä, vaan alkoi tuulla. tänään on vielä poutaa, mutta kohta se sade ennättää tännekin itäiseen Suomeen. Pitää mennä korjaamaan pakkasen vaurioittamat kurpitsat yms pois ja muutenkin korjailla ylimääräisiä tavaroita pihalta.

   Poista
 2. Blogissani Rikkaruohoelämää (rikkaruohoelamaa.blogspot.fi) on sinulle tunnustus. Käy noutamassa.

  VastaaPoista
 3. Hei! Rikkaruohoelämää-blogista löysin tänne.
  Aina on kiva kun löytää muitakin samoihin juttuihin "hurahtaneita" ;)
  t. Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Mukavaa kun löytyy lisää meitä "samanmielisiä".

   Poista
 4. Paljon näytät saavan tyrnimarjoja. Nehän ovat varsinaisia vitamiinipaukkuja.

  VastaaPoista
 5. Hui olkoon,kun on ollut kylmää,märkää ja pimeää jo ( ainakin täälläpäin) :C

  Mulla vielä chilit,kurkut ja paprikat kasvarissa. Tomaatit siivosin jo mutama viikko sitten pois.Todennäköisesti viikonloppuna keräilen viimeset sadot sieltä ja sitten saapi mennä kasvihuone talviteloille.

  VastaaPoista