lauantai 27. lokakuuta 2012

Lauantaita

Hyvää lauantaita ja sunnuntaitakin! En keksi enää otsikkoa.
Leivontapäivä oli tänään! Tein taas karjalanpiirakoita, ja koska en halua nyt itse syödä viljatuotteita, niin tein niitä vähän ja vain perunapiirakoita. Itse en ole niin paljon tykästynyt perunapiirakoihin kuin riisistä tehtyihin.
Täällä aikaisempi postaus karjalanpiirakoista.
Ihan suosiolla nyt jätin ne syömättä.
Sensijaan tein kaalilaatikkoa, laitoin puolet valko- ja puolet omaa punakaalia. Hyvää tuli, mutta onhan se aika ikävän näköistä, mutta maku onkin pääasia.

Sitten tein Pirkka-lehden ohjeen innoittamana Luumumutakakkua.


En ole aikaisemmin tehnyt mutakakkua, innostuin tästä nyt koska siihen ei tullut ohjeessakaan yhtään vehnäjauhoja tms. Kyllähän se ihan hyvää tuli, vaikka minusta olisi saanut olla vähän kosteampaa. Taisi tulla liian vähän nestettä siihen.

Meillähän ei ole täällä satanut lunta vielä yhtään, onneksi. En tykkää lumesta, enkä sen tuomasta liukkaudesta, enkä pakkasestakaan. Ostin jo valmiiksi liukuesteet kenkiin, kun pelkään liikkua liukkaalla.
Muutaman kerran olen joinakin talvina lentänyt liukkaalla kelilla suoraan selälleni ja kärsinyt sitten viikkokausia selkä- tai muista kivuista. Sitten hankin kenkien kantapäihin kiinnitettävät liukuesteet, niin olen säästynyt lentoharjoituksilta :) Viime keväänä entiset hajosivat niin pahasti, että ne oli hävitettävä. Toivottavasti uudet liukuesteet ovat yhtä hyvät.


Tässä todistetta ettei ole lunta :) Siirsin tuohon sinisen kärhötuen, laitan siihen valot. Sekä lintujen ruokintamökin myös laitoin, heti tuli paljon tiaisia ja varpusia siihen syömään. Varpusia ei meillä ole ennen ollutkaan, vaikka niitä on kaupungissa tosi paljon.
Jaahas ensi yönä saa sitten nukkua tunnin pidempään, joten saa valvoakin illalla.

Hyvää talviaikaa vaan sitten kaikille!

3 kommenttia:

 1. Herkullisen näköistä mutakakkua, nammnamm!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se maistuu vaalituloksia odotellessa.

   Poista
 2. Olen niin monta kertaa miettinyt tuota mutakakun leipomista,että pitääkin ottaa sen suhteen itseään piakkoin niskasta kiinni,kun ainakin ohje vaikuttaa siltä,että lopputulos on hyvän makuinen ;)

  VastaaPoista