lauantai 20. lokakuuta 2012

Lokakuun ikkunakuvauspäivä koitti

"Tarkoituksena on kuvata kodin ikkunan maisema nyt, seuraavan kerran kuukauden päästä ja sitten taas samana päivänä seuraavina kuukausina sekä muodostaa näistä kollaasi.
Kun kymmenen kuvaa on otettu, onkin jo pian juhannus."


Kaunis aurinkoinen päivähän tästä tulikin :)
Eipä ole paljon "maisema" muuttunut kuukaudessa, loputkin lehdet ovat pudonneet ja osa niistä haravoitu kasvimaalle katteeksi. Taidan jättää loput lehdet kastematojen ruoaksi. Syksyllä on paljon ikävämpää haravoida niitä kuin sitten keväällä. Muutenkin on tuo pihatyö-innostus lakastunut syksyn tullessa, ainakin kädet palelee jo tuolla puuhaillessa.


Tänään on lämmintä noin + 5 astetta, vaikka aurinko paistaakin. Katkoin pois "ruusukaaresta" salkopavut, koska koko kaari oli jo uhkaavasti kallistunut. Ehkä ensi kesänä laitan jotain kevyempää kukkaa siihen kasvamaan. Tässä kesäinen kuva nyt jo paleltuneista pavuista. Purin koko kaaren pois ja laitoin sen kasvihuoneeseen jos se siellä säilyisi paremmin talven. Lumi olisi varmasti painanut sen talvella tuossa. Tänä syksynä eivät mulle oikein pavut maistuneet, viime vuonna söin ja pakastin niitä innokkaasti. Mikä lie.

Tällä viikolla muutenkin sain monta rästihommaa tehdyksi. Aloitin maanantaina ikkunapesulla. Vaikeintahan siinä on se aloitus :) ja sitten sälekaihtimet. Mutta kyllä piristi kun sai homman tehtyä, ihan valoisammaksi muuttui koko elämä. Samalla tuli siivottuakin, kun oli pakko siirrellä huonekaluja pois ikkunan vierestä, jotta sopii ikkunat aukeamaan.
Yhtenä päivänä tyhjensin kompostia. Olen hämmentänyt ja lisännyt siihen heinä/lehtisilppua ja kanankakkareita yms jotta saisin kompostin kuumenemaan ja toimimaan, jotta voisin tyhjentää sen talveksi, muutenhan eivät talven kompostoitavat sinne mahdu. Kaivoin kompostia sitten penkkeihin lannoitteeksi, muutaman penkin olen tehnyt ensi kesää varten jo valmiiksi.

Yhden pussin ostin vielä kukkasipuleita, kevättähtiä. Keväällä näyttää unkarinsyreenien alusta niin autiolta ja tyhjältä, ajattelen että siinä pitäisi olla jotain sipulikukkia. Nyt sain siihen istutettua vielä pikkusipuleita.

Lukenut olen myös pari romaania ja neulonut sukkaa :) Vaikka mulla on sukkia joka paikka täynnä, pitää vaan neuloa, nyt kukkia koska muut ovat jo lakastuneet :)


Yksi sukka on jo valmis.

3 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, kunhan saan toisenkin valmiiksi....

   Poista
 2. Hyvä se on jättää lehtiä matojen ja muiden ötököiden tuhottavaksi;saa nurmikkokin sitten hiukan luonnonlannoitusta :)

  Mulla oli joskus tuollainen samantapainen kaari,joka luhistui kelloköynnöksen painosta.

  Sukissa on hyvät väri!

  VastaaPoista