keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Hehkutusta

Pakko tulla hehkuttamaan, kun posti toi tänään MaaseudunTulevaisuuden Kantri-lehden, tämän vuoden viimeisen numeron.


Siinä on monenlaista mukavaa juttua, niin parisuhteen hoidosta kuin vapaaehtoistyöstä Nepalissa ja joulujuttuja, juttua puista, lumen ja jään valtakunnasta Lapista, jouluisia reseptejä, ihana juttu Johanna Oraksen joulusta, jopa lintujen ruokinnasta. Tulee taas luettua lehti sanasta sanaan :)

Huomasin tässä päivällä, että pullat olivat lopussa pakkasesta, niinpä rupesin leipomaan. Betweenlandin Rikkaruohoelämää-blogista innoittamana tein minäkin hieman kellertävää pullaa kurkumalla ja laitoin eilen tekemääni piparitaikinaa pullien päälle.


En ole näitä tehnyt pitkään aikaan, eikä ne nytkään oikein kauniita tulleet, mutta hyviähän nuo olivat ja syötyä tulivat jo melkein kaikki. Sattui vielä käymään herra, joka toi mulle joku aika sitten sen kranssin. Saipahan nyt tuoreet piparipullat ja pipareitakin kahvin kanssa.

Kuusenmuotoista piparimuottia etsiessäni löysin taas monta muuta "kadoksissa" ollutta
esinettä, kuten tuoksulyhdyn ja posliinienkeleitä, jotka olin laittanut varastoon. Ne löytyivät käärittynä äidin vanhoihin pellavapyyhkeisiin ja kirjottuihin pöytäliinoihin. Voivoi, piparimuotti ei löytynyt, mutta enkeleistä laitan kuvia vähän tuonnempana. Keräsin joskus niitäkin, kun on tämä tilanahtaus, eivät sitten mahtuneet mihinkään, pakkasin ne pahvilaatikkoon. Nyt katsotaan mahtuvatko johonkin :)


3 kommenttia:

  1. Sähän sait sitten melkein niinkuin pienen pikkujoululahjan,kun löysit kadoksissa olleet enkelit ja lyhdyn :)

    Nuo piparkakkupäälysteiset pullat ovat kyllä niiiin hyviä:p

    VastaaPoista
  2. Hienojahan sinun pullista tuli ja maku on kuitenkin tärkeintä.
    Tuttua tuo ihan muiden tavaroiden löytyminen, kun lähtee etsimään jotain tiettyä. Siinä saattaa unohtua penkomaan kaikenlaista ja aika hurahtaa kummasti.

    VastaaPoista