lauantai 1. joulukuuta 2012

Jouluinen haaste

Katja Viherpiiperrystä Sun Muuta-blogista antoi Jouluisen haasteen, Kiitos !!

Haasteeseen liittyvät kysymykset:

Lempijoulukukka: Punainen joulutähti

Joululaulu joka virittää joulutunnelmaan
: Joulumaa, Sydämeeni Joulun teen, Ave Maria + monta muuta ihanaa laulua, joita en nyt muista:)


Tätä jouluvalmistelua en ole koskaan jättänyt tekemättä: Karjalanpiirakoiden paistaminen aatonaattona, tai jopa jouluaattona nousin niitä paistamaan jo klo 4 aamulla, piparien paistaminen

Jouluntuoksu: yksi hyasintti, mieluiten valkoinen, kuusen tuoksu


Jouluna toivon saavani olla kotona. Lukemattomina jouluina olen ollut aattoiltana töissä ja yö jää lyhyeksi, koska joulupäivänä on joutunut menemään aamuvuoroon. Vuoden kaikkina muina juhlapyhinä voin hyvillä mielin mennä töihin, mutta jouluna olisin kotona. Eräänkin kerran sain kuukauden sijaisuuden marraskuun lopulta alkaen, sillä ehdolla, että on oltava joulu töissä.

Aattoon kuuluu meillä kinkun paistoa, edeltävänä yönä se on uunissa. Sitä syödään yöllä ennen aattoa kuumana, jolloin se on parhainta. Nykyisin paistan piirakat jo ennen aattoa ja kuusikin tulee sisälle jo edellisenä päivänä. Aattoiltapäivällä lähdemme käymään jouluaaton hartaudessa kirkossa ja hautausmailla, vanhempiemme haudoilla. Kotiintultua syömme jouluaterian perinteiseen tapaan, laatikot, rosollit, salaatit, piirakat, kinkku, karjalanpaisti, juustoja yms. Jälkiruoaksi teen luumurahkaa ainakin itselleni, ja hedelmäsalaattia on myös. Omenia ja suklaata on myös oltava jouluna riittävästi. Muutama joululahja on kuitenkin ostettu jokaiselle, vaikka olemme aikuisia :)

Haasteen minulta saa ottaa vastaan kuka vaan lukee tämän ja haluaa siihen vastata.
Mukavaa Joulun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti