lauantai 15. joulukuuta 2012

Sitä sun tätä

Sain lopulta aikaiseksi liimata tämän palikkakranssin, oli ohje syksyllä jommassakummassa puutarhalehdessä. Liimasin sitä jo silloin kuumaliimalla, mutta hajosi onneton kun yritin laittaa sitä seinälle. Saivat tikut sitten kuivua rauhassa, en kuitenkaan viskannut niitä uuniin, koska oli senverran kova homma katkoa niitä korallikanukan oksia noiksi pätkiksi. Peukalot kun ovat olleet kipeät koko syksyn :)


Kortteja varten ostamani nauhan (jota en kortteihin laittanutkaan) kiersin tuohon ympärille. Etsin hopeanvärisiä kuusenkoristekäpyjä, löytyi vain nuo, mutta ainahan ne voi vaihtaa.
Jos nyt ei olisi kestänyt tuo liimaus, niin olisin laittanut uuniin nuo tikut, onneksi nyt liimat tuntuvat aika pitäviltä. Muutama rakkula tuli kuumasta liimasta minunkin sormiin, mutta ihmeesti sitä oppii varomaan.

Iltapäivällä käytiin paikallisilla joulumarkkinoilla. Parkkipaikka oli täynnä ja ihmisiä kulki kassit ja pussit käsissä, vaikka halli näyttää aika tyhjältä.


Myytävänä oli kaikenlaista käsityötä, juustoja, toffeeta, ilmapalloja, hilloja, mehuja, kirjoja, tauluja, kransseja, kuivakukkajuttuja yms lahjaksi käypää, varsinkin jos olisi tarvinnut tai ei tekisi itse. Ei oikein päässyt ostoshuumaan mukaan kun entisiäkin tavaroita ja tekeleitä on paljon ja mies tekee sinapit ja hyytelöt itse.
Alkaa tympiä jo tämä ostoshuuma, kaupat ovat täynnä ihmisiä ja hyllyt alkavat tyhjetä tavaroista, ihmisillä kärryt täynnä ostoksia, ihan kuin kävisivät vain kerran kuussa kaupassa ja sitten taas kuukauden päästä.Ensi viikolla se huuma vaan kasvaa varmaankin, kun sitten alkavat jouluvapaat. Loppuviikolla ei uskalla kauppoihin mennä ollenkaan. Oikeastaan kaikki jouluruoat yms on meillä jo ostettu, jotta vain maitoa tarvitsee ostaa loppuviikolla ja jotain pientä muuta ehkä.Ainiin, joulusta viis...meinasin laittaa vielä kuvan niistä vanhoista esineistä, joita kaivoin varastosta esille. Onko tuttuja kenellekään?


Luulen, että nuo ruskehtavat maljakot ja viinaporsas olisivat Kumelan lasitehtaan tuotantoa. Kermanekka ehkä myös, pienestä "potasta" en tiedä. En ole nähnyt tällaisia esineitä, vaikka olen yrittänyt etsiä netistä tietoa ja kirjoistakin. Viinaporsas on kyllä Kumelan lasitehtaan esitteissä, mutta muita en ole nähnyt.

Kuvassa näkyy vielä mun vaatimaton hyasintin alku :) eipä ole juuri yhtään avautunut, ainakin pari viikkoa on se meillä ollut. No vielä on viikko jouluun.

Mukavaa kolmatta adventtisunnuntaita!

3 kommenttia:

 1. Oletpa sie tehny upean kranssin, tuossa on ollut liimaamista.
  Samaa ihmisten ostovimmaa ihmettelen miekin, kaikilla hirveä kiire, etuillan kiilatan tönitään, ihan kuin pelättäs jäävän ilman.
  Paikallisia pikkukauppoja suosin ensiviikolla.

  VastaaPoista
 2. Joulu joululta tulee enenevästi sellainen olo, ettei kohta osta ainuttakaan lahjaa. Niin on monta kertaa sovittukin, mutta sitten joku peijakas menee rikkomaan sopimuksen ja taas on lähdettävä leikkiin mukaan. Onneksi sentään olen saanut rajoitettua melkoisesti lahjarumbaa, mutta vielä olisi syytä vähentää.

  VastaaPoista
 3. Aivan upea tuo kranssi;siinä on kyllä mennyt liimailuissa aikaa.

  Mä taidan käydä heti alkuviikosta tekemässä joulusapuskaostokset,että ei tarvitse mennä seuraavan keran kaupoille kuin vasta joulun jälkeen. Ei sitä loppuviikon ryysistä kestä Erkkikään :)

  VastaaPoista