maanantai 28. tammikuuta 2013

Lintuja ja versoja : )

Ensiksi tervetuloa, "savea ja papuja" tännekin lueskelemaan. Minähän olen myös intohimoinen kasvimaa-ihminen ja harrastan myös kateviljelyä.

Niinpä se meni lintujenbongausviikonloppu. Oli varsin lauha ilma, mutta ei kuitenkaan näkynyt hyvin paljon lintuja. Lauantai oli tässä kuitenkin se parempi päivä. Sunnuntaina oli vielä suurempi kato lintulaudalla.
Laitan tähän jotakin kuvia, mitä otin. Mutta ensin kuitenkin kuva herneenversoista, jotka ovat minusta kasvaneet aika hyvin. Kylvin ne "nousevan kuun" aikana, joten olisko siinäkin "syy".


Huomaa miten ne kääntyvät vähäiseenkin valoon päin :) Illalla ne kääntyvät toiseen suuntaan, missä on sähkövalo.
Tänään ne ovat näköjään kasvaneet pari senttiä lisää. Saan napsia niitä suuhuni tässä istuskellessa :)

Nyt sitten lintujen kuviin, huonojahan ne ovat, kun ovat niin vikkeliä nuo lintusetkin.


Lauantaina oli tinttien lisäksi iso parvi tilhiä tässä ikkunan alla.


Varmaan se sama käpytikka kävi nakertamassa läskinpalaa.Näitä lintuja lennähti eilen tähän.
Ovatko nämä urpiaisia? Ovat minusta tummempia kuin aikaisemmat urpiaiset.

Mukavaa tammikuun viimeistä viikkoa!


7 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia linnuista! Itse en saa otettua niistä minkäänlaisia. Lintulauta on sen verran kaukana ikkunasta ja lähtevät lentoon pienestäkin näkemästään liikkeestä.

  VastaaPoista
 2. Jaha, samat on puuhat täälläkin, herneenversoja ja lintuja on meilläkin. Meillä oli näitä urpiaisia koivut täynnään ja kamala koivunsimenten siivo putosi maahan. Näin se luonto hoitaa puiden kylvöä. Ja pellolle oli tuuli tuonut kuusen siemeniä ladunvarteen ruskeaksi vanaksi.

  VastaaPoista
 3. Urpiaisilta nuo näyttää. Upea kuva tilhestä.

  Meillä oli muutama tali ja sinitiainen, närhi ja tikka joten pieneksi jäi saldo

  VastaaPoista
 4. Kyllä nuo tilhet vaan on niin upeita lintuja. Meillä on kato käynyt lintulaudalla. Alkuruokintakaudella sai usein olla täyttämässä säiliötä ja nyt ei näy kuin muutama hassu tiainen silloin tällöin :C

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista. Nyt on ilmoitettu BirdLifelle talitiaiset, sinitiaiset, tilhet ja harakat, eipä lauantaina muita näkynytkään. Tänään taas tuli paljon lintuja ja urpiaisiakin taas.
  Urpiaiset ovat näköjään lisääntyneet muuallakin. Meillä ovat sinitiaiset taas lisääntyneet paljon. Ovat pesineet noissa pöntöissä, joita viimekin keväänä laitettiin monta lisää pihalle.

  VastaaPoista
 6. Tuo tilhi on kyllä upea lintu. Tuossa lähipihlajassa oli niitä syksyllä paljon. En tunne hirveesti lintuja että en osaa sanoa, mikä lintu ala-kuvassa olis. Kivaa tammikuun viimeistä viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 7. Tilhiä on meidänkin pihapiirissä alkutalvesta. Blogissani on sinulle haaste:)

  VastaaPoista