maanantai 7. tammikuuta 2013

Nyt on arki alkanut...

Jaahas, nytpä on joulukamat suurinpiirtein viety pois. Kuusi on täällä lintujen ”puuna”. Tintit alkoivat heti sitä tutkia.Paitsi karisseet neulaset, ja niitä karisi todella paljon. Yleensä niitä saa siivota vielä juhannuksenakin, vaikka imuroi ja puistelee matot kuin moneen kertaan.


Joukoristeille tein parikin laatikkoa. Romulyylin blogista sain idean päällystää laatikon kankaalla. Samalla innostuin tekemään kaksi laatikkoa, kun oli näitä joutavia kankaita. En ommellut mitään vaan liimailin Erikeeperillä. Toiseen liimasin sisuksenkin, kun oli tuota kangasta sopivia paloja.
Nyt sopivat koristeet laatikoihin tunkematta :).


Aamupäivä on mennyt siivoillessa neulasia. Kävin myös nämä "jouluvalot" pois, punakirjavat ovat jotenkin liian ”räimäkät”, näin kevättalveksi. Etupihan valot saavat olla, koska niitä tarvitaan ulkovalona.


Ei nuo tässä näytä miltään, mutta eivätpähän kuluta sähköä paketissa :)

Nyt se sitten on aloitettava, nimittäin painonhallinta. Paino vaan on noussut, vielä nousi uudenvuodenpäivänkin jälkeen kilon. Tosin söinkin pussillisen lakuja, ja sehän kerää nestettä. Mutta eihän tällainen peli saa jatkua, muuten paino ryöstäytyy ”käsistä” taas. Minähän laihdutin tässä noin 1½ vuotta sitten 20 kg. Viimekin talvena tuli muutama kilo takaisin ja sain ne pois kesään mennessä.

Nyt on tullut tänä talvena pari kiloa enemmän kuin viime talvena. Yksi syy on se, kun mieheni on alkanut leipoa sämpylöitä ja ruisleipää. Ja on tullut niitä nautittua. Kun oon heikko ihminen, enkä pysty syömään vain yhtä sämpylää, vaan kun syön yhden, tekee mieli toista ja kolmatta...jne. Joululeivonnaiset on aina toinen syy, kuitenkin tulee syötyä, kun niitä on tehtävä.

Kun vienosti eilen ilmoitin miehelle, että nyt on mun sämpylöiden syönti loppu, tämä siitä loukkaantui verisesti. Sellasta se on...no kyllä sitten nopeasti leppyi, mutta on noissa vaan lisähoukutus, kun kuitenkin alussa taas houkuttaa enemmän leivät sun muut. Sitten kun on pidempään ilman viljatuotteita ja makeita, niin niitä ei tee sillätavalla mielikään.

Senverran eilen kävin kävelyllä, kun oli niin kaunis ilma, että rannasta kävin kuvaamassa maisemaa. Näyttää hyvin aavalta tuo järvi, jotta oisko tuon "tuollapuolen jossakin onnenmaa". :)
Käsiä palelsi, vaikka ei ollut pakkasta kuin -10 astetta. Voishan tuonne lähteä jo hiihtelemäänkin, mutta sukset on hajonneet ja taiettiin viedä ne jo kaatopaikalle.


Aamulla taivas oli pilvetön, mutta iltapäivällä jo pilvistyi.


Palataan tuohon painonhallintaan huomenna, muuten tästä jutusta tulee liian pitkä :)

Mukavaa viikon alkua!

5 kommenttia:

 1. Samoissa aatoksissa täällä ollaan. Katsoin viime viikolla dokumentin 1. osan amerikkailaisesta lihavuudesta ja se kyllä pysäytti. Jouluna tulee aina mässättyä suklaata ja makeita jälkkäreitä normaalia enemmän. Liikuntakin jäi sateisen loppuvuoden vuoksi liian vähille. En tehnyt mitään lupausta, koska sellaiset tulee liian helposti rikottua. Kunhan hiljaa itsekseni tuumasin, että vähitellen parannan tapojani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on hyvä, jättää makeat vähemmälle ja lisää liikkumista. On vaan paljon helpompi olla kun ei pöksyt kiristä :)

   Poista
 2. Mulla on sama projekti edessä;nämä kaikenmaailman hormonihoidot,tiputukset ja pitkälti vain kotona oleilu ovat nostaneet painoa kesästä niin,että pakko on ryhtyä tsekkaamaan tarkemmin mitä suuhunsa lykkää,koska vaatekaapin sisältöä en aio kyllä panna uusiksi ja olokin on tukala :/

  VastaaPoista
 3. kauniita laatikoita olet tehnyt, noisa koristeet säilyy hyvin.
  Tuota koristeiden pois laittoa olen miekin tehnyt ja painon pudotusta harkinnut.

  VastaaPoista
 4. Minä olen aloittanut karppauksen kahtena päivänä ja molempina sen myös lopettanut. Ei taida tulla mitään mun yrityksistä.

  VastaaPoista