tiistai 15. tammikuuta 2013

Tammikuu jo "paremmalla"puolella

Tervehdys taas, ihanaa tammikuu on jo puolessavälissä!
Monesta blogista olen lueskellut siivous ja ”tavaranvähentämisinnosta”, huonekalujen järjestelystä ja muusta mukavasta uudistusjutusta.
Monta kassillista minäkin olen löytänyt ylimääräistä vaatetta vietäväksi tuohon UFF:n laatikkoon. Samalla siivoillut komeroita.

Sitten kävin läpi valokuvatiedostoja, ja sieltäkin lähti huimat määrät tupla, tripla ym määrät samoja kuvia, joita on tullut siirrettyä automaattisesti kamerasta. Samoin kuin epäonnistuneita kuvia. Täytyy muistaa tyhjentää ”roskakorikin” usein.
Olen myös yrittänyt etsiä vanhempia kuvia puutarhasta, mutta ei ole kai tullut kuvattua niin innokkaasti aikaisemmin.


Tämä pioni on mun lempikukka ja sen toisenhan minä siirsin viime syksynä paremmalle paikalle, tähän samaan penkkiin. Saapi nähdä keväällä nouseeko se kasvamaan :)

Ennen paria digikameraa kuvasin filmikameralla, ja siinä taitaa olla vielä viimeinen filmi kamerassakin. Vois kai kuvata sen loppuun ja viedä teetettäväksi sekin filmi ja laittaa sitten sekin kamera odottamaan antiikiksi muuttumista. Paperikuvia ei ole tullut teetettyä pitkiin aikoihin. Viime keväänä sain laitettua vanhat kuvat albumeihin, oli yli 10 v vanhoja kuvia vielä levällään paketeissaan. Siinä olikin homma jotta sain ne aikajärjestykseen.

Eilen kirjastossa lueskelin uusimpia sisustuslehtiä. Enpä ole pitkiin aikoihin niitä avannut, olihan niissä mielenkiintoisia juttuja. Kodit olivat pääasiassa aika valkeita. Sain sieltä idean alkaa taas päällystää laatikoita, koska niitä kuitenkin on kaappien päällykset täynnä, jos olisivat päällystettynä vähän "kauniimpia". Laitan kuvan jos saan muutaman niistä valmiiksi ja kuvattuakin ;)

Mitään hankintojahan meille ei nyt mahdu, päinvastoin katselen huonekalujani, mistä voisin luopua. Varastotiloja ei ole niitäkään, joten ainoa paikka olisi polttopuuksi pilkkominen. En ole vielä keksinyt mitä hävittäisin. Tämäkin pöytä vie liikaa tilaa olohuoneessa, mutta kohta sitä tarvitaan taimikasvatukseen, joten en tätäkään voi viedä pois. Viime keväänä änkesin tähän vielä toisenkin pöydän taimille, nyt se ei tähän enää mahdu. Joten taimia ei mahdu niinkään paljoa tänä keväänä kasvamaan.

Tänään ostin ensimmäisen pienen pussin multaa. Huomasinpa vaan että olihan hintaa tullut lisää. Maksoi lähes 3€. No toivotaan että halpenee, vielä keväääseen mennessä. Ajattelin nyt kasvattaa herneenversoja, jos saisi niistä vähän vihreää purtavaa.
Eilen karsin yhdestä pullojukka-ruukusta kuivia lehtiä, niin se on kasvanut aivan kiinni ruukkuun, kohta halkeaa koko ruukku, jos ei jaa niitä mukuloita, tai mitä ne juurakot nyt ovat.
Sisäkukille vois hiljalleen alkaa vaihtelemaan multia, montahan mulla niitä ei olekaan. Olisikohan se nyt hyvä kuun aika niitä vaihtaa?

5 kommenttia:

 1. Kaikenlaista pitäisi tehdä. Joululomalla Itä-Suomessa siivosin autotallin. Vaatekomerot pitää taas kerran käydä läpi.

  VastaaPoista
 2. Minulla on yksi ainoa pioni ja senkin nuput meinaavat muurahaiset aina syödä :) pienen varjelemisen jälkeen kukat ovat kyllä kauniita.

  VastaaPoista
 3. Kaikenlaista siivous -ja järjestelyprojektia sitä olisi tiedossa,jos vaan joku viitsisi tehdä...mutta,kun on niin laiskamato tällähetkellä,että ei nappaa ;)

  Multaostoksille pitää itsekin suunnata;taidan samantien hakea Agrimarketista isot säkit kylvö-ja taimimultaa.

  Pionit on niin kauniita kukkia,että itsekin istuttelin muutaman lisää viime syksynä. Sen lisäksi jouduin siirtämään paria muuta pionia ja nyt jännittää miten niiden käy...

  VastaaPoista
 4. Ihana pioni, toivottavasti ei hermostunut siirtämisestä.
  Kiva kun muistutit herneen versoista, niitähän jo voikin kasvattaa ja napostella.

  VastaaPoista
 5. Sinähän olet ollut monin tavoin ahkerana. Noiden sisustuslehtien kanssa tuppaa olemaan niin, että niitä selaillessa oma koti saattaa hetken aikaa tuntua tylsältä. Monissa lehdissä kodit ovat kovin aneemisia, eikä esillä ole mitään, mikä kertoisi asukkaiden elämästä. Kiva niitä lehtiä on selailla, mutta kiva on myös nähdä erilaisten ihmisten aitoja ja persoonallisia koteja.
  Sitä multaahan minunkin piti kaupasta tuoda. Taas unohtui.

  VastaaPoista