keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Värjäystä ja kukkia...

Tänään Maaseudun tulevaisuus-lehdessä oli mukava juttu luonnonväreillä värjäyksestä. Ainakin se kohta jossa sanottiin jotta värien keittäjiä on pidetty joskus noitina. Mullekin tuli joskus sellanen tunne kun keittelin villakankoja :) Huonojahan nuo kuvat tulivat, mutta jos jotain vinkkiä niistä sais.Jos asuisin lähellä Valkeakoskea, voisin käydä tuossa Väriherkkuja luonnosta- näyttelyssä.

Etsin vanhoja paperikuvia kukista. Nämä ovat vuosilta 05-06 jotain. Tulppaanit ovat kadonneet jo vuosia sitten. Tuo kärhö Rouge Kardinal hävisi myös, tuossa se kasvaa ruukussa. Tuon pionin nimeä en nyt muista, joku Karl..se taisi olla. Tämän siirsin juuri tuosta kohdasta pois, koska tuo penkki on jäänyt varjoon puiden kasvaessa. Nuo värimintut kasvoivat alkuaikoina hienosti, nykyisin eivät kasva enää, vaikka olen niitä jakanut ja siirtänyt.


Tänään paistettiin jouluksi ostettu pikkukinkku ja karjalanpiirakoiden kanssa nautittiin se. Olipa hyvää itsetehdyn sinapin kanssa.


Siellä Tampellan keittiöpyyhkeen alla köllöttää karjalanpiirakat. En viitsi paljoa tehdä kerrallaan, koska sitten vaan tulee niitä syötyä liikaa.
Eikä muuten mun laihdutus ole oikein edistynyt, vasta kilo lähtenyt, mutta kyllä se siitä vielä lähtee tippumaan, Sama juttu oli viime talvenakin, mutta kesällä olikin jo liiat kilot poissa.

Noista Tampellan keittiöpyyhkeistä yritin etsiä tietoa netistä, mutta aika vähän löytyi. Erkki Tantun piirroksia ja sananparsia on niissä. Kiinnostaisi, minä vuosina niitä on valmistettu?

6 kommenttia:

 1. No, karjalanpiirakat on ihan ykkösherkkua, muttei taida olla laihisruokaa... ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo, ei ainakaan vähähiilihydraattista! mut eipä niitä joka päivä syödäkään :)

   Poista
 2. Siulla on varmasti kaunis puutarha, nuokin kuvat antavat siitä vihiä.

  VastaaPoista
 3. Miten osuva sanonta,pätee kyllä,vaikka olis laihiksellakin :)

  VastaaPoista
 4. Menneiden vuosien valokuvia on kiva selailla ja nähdä, miten puutarhakin muuttuu.

  VastaaPoista