maanantai 25. helmikuuta 2013

Lempikukkia

Kerronpa minäkin eräistä lempiperennoista, kun luin niistä My Life ;n blogista. Tietysti lempikasveja ovat pionit ja ruusut. Mutta etsin tähän nyt joitain muita kuvia kuitenkin toisista kasveista. 
Nämähän ovat vaatimattomia niin kasvit kuin kuvatkin ;)


Kultatyräkki on yksi lemppari kevään kukkija, tuossa vieressä on myös aika jännä kasvi, Ruusuruoho, kait se on pohjan ruusuruoho, koska se ei kuki tuon kummemmin. Mutta muuten mukavan näköinen..


Liljoista pidän myös. Jostain syystä minulla on vain tätä tummanpunaista parissakin kohdassa, muut  niinkuin tiikerinliljat ja keisarinkruunut ovat kadonneet jonnekin. Tämänkin söivät liljakukot ennenkuin siirsin mukulat toiselle puolelle pihaa, jossa en ole vielä nähnyt liljakukkoja.Yksi lempikukka on ollut Tulikellukka. Tämäkin on jotain vanhaa maatiaiskantaa, saatu joltain naapurilta. Kukat ovat aika pienet, mutta kukittuaan se on lehdiltäänkin kaunis ja sitkeä kasvi. Leviää myös hyvin, muttei liikaa.Pitäähän minunkin nyt näyttää tämänvuotistakin kasvua, vaikka ei ole vielä siemenestä kasvanutta. Laitoin minä jo mustasilmäsusannat multaan, mutta ei näy vielä taimia. Aika ohuitahan nuo gladioluxien alut ovat, kun tietysti on liian vähän valoa tässä. Ei ole aurinkoa taas näkynyt muutamaan päivään.

Taitaa näkyä tuossa vähän muitakin kukanraasuja. Sain parille viimeisellekin ”raasulle” vaihdetua mullat lauantaina. Toinen niistä on Stevia, joka kyllä työntää kivasti uutta, mutta niin ohutta versoa. Niin ohutta, jotta en saanut siitä kuvaakaan :)

Viime yönä tuli kaikki lumet katolta rytisten alas takapihalle. Aamupäivällä tuli sitten etupihankin lumet alas. Tässähän sitä odotetaan kevättä, lunta lapioiden.  ;)


Mukavaa helmikuun viimeistä viikkoa!

5 kommenttia:

 1. Täällä Helsingissä paistaa aurinko sinitaivaalta. Minullakin on noita muita, paitsi tuota ruusuruohoa.

  VastaaPoista
 2. Nuo liljat ovat niin minunkin lemppareita. Viime kesänä istutin niitä pihalle ja nyt jännityksellä odota, että kasvaako ne tänä vuonna :)

  VastaaPoista
 3. Hieno tuo tummanpunainen lilja! Tulikellukassa on tosi paljon kukkia.

  VastaaPoista
 4. Oho,onpas sieltä tullut kunnon satsi lunta alas katolta;onneksi ei kukaan oluut alla ;)

  Todella upean punaisia nuo liljat. Kukot löysivät viime kesänä omat liljani ja on kyllä aikamoinen työ pitää ne poissa :C

  VastaaPoista
 5. Kiva lukea kukkaesittelyjä. Aina joukosta löytyy sellaisia, joita ei välttämättä itsellä ole ja muiden kuvista saa hyvän käsityksen, millainen kukka luonnossa todella on.

  VastaaPoista