maanantai 15. huhtikuuta 2013

Huhtikuu jo puolivälissä!

Harmaata, sateista ja koleaa on aina vaan. Kyllä ne lumet siinä kuitenkin sulaa, vaikka kyllä sitä vielä riittää.
Ilma on hyvä pyöräteiden harjaukseen ja ilokseni olikin pyörätie jo harjattu hiekoista. Olikin paljon mukavampi ajella, kun ei hiekat rapisseet.

Olen kävellyt takapihallakin, tehnyt jalanjälkiä hankeen, jota on vielä polveen asti. Kun aurinko joskus alkaa paistaa, lumi sulaa jalanjälkien kohdalta nopeammin :) Kävely hangessa onnistuu nyt kun vesisade on pehmittänyt lumen hötöksi. Pitkävartiset kumpparit jalkaan vaan ja menoksi.
Puiden alta lumet sulavat ensiksi. Muutaman koivun aluset ovat jo sulaneet ja kärsineen näköiset helmililjat sieltä nousee.


Ikeasta ostetut helmililjat ovat jo alkaneet avata kukkiaan sisällä.
Minähän en ole aikaisemmin ollenkaan tykännyt helmililjoista. Niitä kasvoi väärässä paikassa kukkien seassa, joten niiden kukat hävisivät muiden alle. Pari vuotta sitten syksyllä, kun muokkasin sitä kukkapenkkiä( jossa viime kesänä kasvoi sormustinkukat), siirsin kaikki pienet sipulit jotka löytyi, yhden koivun alle. Viime kesänä niiden kukinnan jo näin kunnolla :) Toivottavasti ne tänä kesänä kukkivat vielä paremmin.

Eipä tuota pihalla ole mitään kummempaa tekemistä, kompostia olen yrittänyt hämmentää, jotta sulaisi paremmin. Jäässä on sekin vielä pohjalta.

Maalasin edellisellä Ikea-reissulla ostamani pikku "lipaston" valkoiseksi. Laitan tähän ompelutarvikkeita.Jotain kuvioita siihen pitäisi laittaa vielä, ihan kokeeksi liimasin siihen noita perhosia. En tiedä...ei tuo luovuus meikäläisellä oikein loista :D
Kyllä minä jotain siihen keksin, onko kellään ideoita?

Mukavaa alkuviikkoa kaikille ja paljon paljon kiitoksia kommenteista!

14 kommenttia:

 1. Perhoset näyttävät oikein pirtsakoilta :)

  Lumen sulamista täälläkin tarkastellaan päivittäin;hyvä,kun en kanna mittanauhaa mukana päivittäistä vertailua varten.

  VastaaPoista
 2. Täällä on tänään ihan karmean kylmä tuuli! Meinasin jäätyä päivälenkillä Mikin kanssa. Saisi jo lämmetä!

  VastaaPoista
 3. Hiljalleen lumet sulaa, lumettomat kohdat suurenee.
  kaunis lipasto,miekin tykkään noista perhosista.

  VastaaPoista
 4. Meillä täällä varsinais-suomessa on satanut vettä melkein koko päivän. Selvästi on jo lumi huvennut, etupihalta kukkapenkin kiveykset näkyy (lauantaina näkyi vain pari) nurmikkokin etupihalta jostain kohti pilkistää.
  Perhoset kivasti somistaa niitä laatikoita. Jotain numeroita olen ajatellut omiini...ehkä joskus

  VastaaPoista
 5. Hieno on lipasto ja perhoset sopivat hyvin.täällä ei ole satanut muutta kylmä viima on,lämpiäis jo ♥

  VastaaPoista
 6. Kauniita ovat helmililjat ja supersöpön kaapin olet tuunaillut ompelutarvikkeille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä laittaa, jos et tiedä tuosta robottikoodijutusta, jota täytyy arvailla joka kommentin jälkeen. Se kannattaa poistaa, jos vaan haluat itse? Helpottaa kommenttien antamista. Mullakin oli se päällä joskus ja en tiennyt ennen kuin joku ilmoitti. Ei ole tullut mitään höpötyksiä ilman sitä. Mukavaa päivää! :)

   Poista
  2. No oikesti en oo tiennyt että on robotteja, huh. Ilmankos ei oo tullu outoja viestejä ;D

   Poista
 7. Sievä lipasto ja perhoskoristeet sopivat mainiosti.

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia vaan kaikille, kun ootte jaksaneet kommentoida ja kirjotella niitä sanoja. Nyt pitäs olla helpompi kommentoida.

  VastaaPoista
 9. Helmi liljat ovat kauniita,ja myös tuo lipasto kivan näköinen:)

  VastaaPoista
 10. Mulla paleltui helmilijat portaille :(.

  Itse saattaisin pikkulipaston laatikoihin kirjoitella (vaikka jollain tarroilla), mitä missäkin laatikossa on sisällä. Paitsi, jos kaikissa lukee "sekalaista" :D

  VastaaPoista
 11. Nätithän noi perhosetki on. Mulle tuli ekana mieleen napit, ompeluvälinelaatikko kun on kyseesä. Niitähän vois kiinnittää vaikka sinitarralla, sais helposti pois sit ko kyllästyy. :-)

  VastaaPoista
 12. Onneksi sanoin robottihommasta. On ollut muitakin, joilla sama, mutta eivät tienneet asiasta. Pitää olla vaan rohkea ja mainita asiasta. Vähän pelottaa, jos joku vaikka suuttuu, kun neuvotaan :}.

  VastaaPoista