sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pihan kuulumisia

Aurinko paistaa, ja krookukset ovat jo parhaimmillaan kukkimassa. Menevät suppuun kun aurinko menee pilveen.Nuo tulpaanit eivät varmaan jaksa enää kasvaa ja kukkia. Viimekin kesänä niistä tuli vain pari kukkaa.

Haravoinut olen pihan sieltä mistä voi haravoida, liian märkää maata ei kannata kuitenkaan mennä haravoimaan.  Osa pihasta on on vielä ihan "järvenä", ootan milloin siihen tulee vesilintuja uimaan ;D


Tää on eilen otettu kuva. Viime yönä oli pakkanen ja "järvi" on nyt hieman laskenut, lumetkin ovat ovat jo hieman kerenneet sulaa.

Yöllä taas valvoessani mietin mihin puuhaan tänään rupean. Sain päähäni leikata pensashanhikit matalaksi. Viime syksynä katselin naapurikaupungin parkkipaikan reunalla nättejä pieniä pensashanhikeita. Aattelin että leikkaanpa omat röhilääni matalaksi. Syksyllä en niitä kerennyt leikata, joten nytpa ne on matalana.
Erityisemmin en pidä niistä ollenkaan, ovat keväällä niin resusen näkösiä pitkään, vaikka kukkivat sitten syksylläkin pitkään. Nämä olivat jo niin huonossa kunnossa etteivät kukkineet paljoakaan.
Muutama kukka vielä marraskullla.


Lannoitan ja laitan uutta multaa niille kunhan lumet lähtee. Jos kasvavat niin ok, jos eivät, kaivan ne pois kokonaan.

Nyt on myös sulanut penkki jossa kasvoi sormustinkukat ;) Taidanpa lähteä siistimään senkin.
 Kun pääsin leikkauksen vauhtiin sahailin myös katkenneita unkarinsyreenin oksia ja muitakin oksia pois ison kasan.

Mukavaa sunnuntaipäivänjatkoa!

10 kommenttia:

 1. Tässä omia ja muiden kevätkukkijoita katsellessa muistin, että pitää antaa lannoitetta niille. Kerran tilaamani kevätkukkasipuleiden mukana tuli ohje, että niille pitää antaa lannoitetta kun ne nousevat pintaan ja kukinnan jälkeen. Olin sitä ennen ihmetellytkin, kun kukkasipulit taantuvat niin nopeasti...

  VastaaPoista
 2. Krookuksia mullekin piti tulla, mutta ei vaan näy :D

  Ja keltaisen hanhikin minäkin leikkasin matalaksi, kunnes kuulin, että sitä ei olisi saanut tehdä. Ei kuulemma enää kasva, mutta se ei kyllä pitänyt paikkaansa. Kasvaa reuhotti entisestään.
  Mikähän siinä onkin, että kaikki, millä ei olis niin väliksi, kasvaa ja komistuu, mutta ne joiden haluaisi kasvavan, tuppaavat ruskistumaan :)

  VastaaPoista
 3. Minullakin tulppaanit ovat taantuneet. Arvelin, että myyrä olisi syönyt, vaan osaltaan taitaa olla lannoituksen puute. Pitääkin ostaa sipulikukkalannoitetta.

  VastaaPoista
 4. Voi kuin sinulla kukkii krookukset jo kauniisti :) täällä vasta pari varovaisesti availee nuppujaan :)

  VastaaPoista
 5. Ihania krookuksia, meilläkin aukenivat tänään. Koko päivä meni pihamaalla, ihana ihana kevät.

  VastaaPoista
 6. Minäkin leikkaan omia hanhikkejani silloin tällöin, mutta silti tuntuu, että ne ovat aina vähän risuisia. En erityisemmin tykkää koko kasvista, miksi lienen sitä joskus istuttanut. Viime syksynä tosin totesin, että hanhikki on varsin sitkeä ja sen keltaiset kukat muistuttivat auringonpaistetta vielä silloinkin, kun muu luonto oli jo melko kuihtunut.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista. Pitääkin muistaa lannoittaa sipulikukkia heti huomenna, enpä ois taas muistanut. Viime kesänä kyllä lannoitin noitakin tulppaaneja, ne vaan taantuu, ei kai siihen mikään auta. Narsissit kukkii sen sijaan monta vuotta.
  En olekaan leikellyt hanhikkeja vielä ja ovat risuuntuneet ehkä 8 vuotta, jo oli aika leikellä.

  VastaaPoista
 8. Krookukset on ihania ja minä vielä odottelen niiden esille tuloa. Nyt kai jo voi sanoa, että oikea kevät on tullut, sillä niin hieno ja lämmin on tämä päivä ollut.

  VastaaPoista
 9. Krookukset ovat kyllä niin kauniita ,minullakin alkoivat kukkimaan. lumi suli kun tuli lämpimiä päiviä:)

  VastaaPoista
 10. Sait monta hommaa jo tehtyä. Eikös ollut mukavaa olla pihatöissä pitkän tauon jälkeen?

  VastaaPoista