keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Tip, tip, tippuuu...

 Helmililjat kukkivat vielä hienosti, olen pitänyt ne tuossa terassilla, jotta kestäisivät kauemmin.


Tässäpä sitä tippuu, vai liriseekö? No se riippuu ilmasta. Eilen virittelin letkun koivuun, oli ensin liian ohut letku ja mies etsi sitten paksumman. Niin saatii tänä aamuna nauttia ensimmäisistä koivunmahla "paukuista" ;)
Valitettavasti on muovipullo, kun nyt vaan ei löydy lasipulloja. Vein niitä lasinkeräykseen ja muutamaan pullotin simaa vapuksi.
Monena keväänä ollaan nautittu mahlaa, usein monesta koivusta on valutettu ja pakastettukin sitä.
Jos ilma lämpiäisi niin sitä tulee todella nopeasti. Eilen ja tänään on ollut aika viileää ja sateista.

Pihalla ei ole tapahtunut kukkapenkeissä mitään ihmeellisiä "ilmestyksiä". Lumet ovat hiukan sulaneet, mutta vieläkin on jossain kukkapenkissä lunta. Enkä lapioi sitä enää etteivät nousevat sipulikukat säry ;)

Äsken satoi rakeita, nyt paistaa ihanasti aurinko.
Mukavaa viikon jatkoa!


6 kommenttia:

 1. Empä ole tommoista aikaisemmin nähnyt,kuullut kyllä olen.Täälläkin satoi rakeita ja ukkonen jyrisi.Mukavaa loppuviikkoa ♥

  VastaaPoista
 2. Helmililjasi on kyllä niin kauniit.Me otamme myös koivumahlaa joka vuosi nyt ei viellä otettu kun on ollut niin kylmää:)

  VastaaPoista
 3. Mulle on ihan viarasta toi mahlahomma. Tartteeki perehtyä siihen. Millasta juamaa sää siittä teet? On ilmeisesti hyvvää. :-)

  VastaaPoista
 4. Se on kevät sellainen, että ilmat vaihtelee. Mahlan maku on mielestäni sellainen, että ensin tuntuu siltä, että se ei maistu miltään ja kuitenkin siinä on makua!

  VastaaPoista
 5. Mahlaa meilläkin valutetaan joka vuosi. Tänä vuonna ei vielä ole yritettykään. Vapun tienoilla kai voisi, on luvattu niin lämpimiä päiviä.
  Minusta mahla ei maistu, mutta siitä jää kumminkin joku jälkimaku, lievä sellainen.

  VastaaPoista
 6. Ensikosketukseni koivunmahlaan sain aikanaan autoillessamme Neuvostoliitossa (siis ennen nykyistä Venäjän aikaa). Siellä mahlaa myytiin kaupoissakin ja yksi iso lasipurkillinen tuotiin tuliaisena kotiin saakka. Ei mitenkään voimakkaan makuista, mutta ihan hyvää luonnontuotetta.

  VastaaPoista