sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Aurinkoa ja ötököitä

Siinä se tää sunnuntaikin meni, samoissa hommissa kuin ennenkin. Ihan pihalla ;)
Ensin istutin tomaatit kasvihuoneeseen, hiki vaan virtas oli niin kuuma. Joskus haaveilin (ei kauan aikaa sitten) hakevani puutarhurikoulutukseen, mut se jäi sitten. Niin huomasin, että on se raskasta puuhaa, kasvihuoneet on niin kuumia ja kosteita. Eihän miusta ois puutarhuriksi...

Näin se alkaa nyt veden kanto ja kastelu, sekä ensimmäiseksi aamulla riennettävä avaamaan kasvihuonetta, etteivät pala taimet.  Mun piti kylvää perunoitakin, mutta mihin lie aika kulunut, kun ne jäi.
Vettä kannoin ja kastelin muitakin kylvöksiä ja sipuleita. Joku oli käynyt nukkumassa mun sipulipenkissä, oli sipulit myllätty sikinsokin.
Sain sentään istutettua ne liian aikaisin kasvamaan laitetut gladioluksetkin. Epäilen tokkopa ne kukkivat, mutta ainahan niistä eroon pääsee, unohtaa ne vain syksyllä sinne penkkiin ;)

Kuinka te tuette gladiolukset? Vinkkejä otetaan vastaan. En ole osannut tukea niitä siististi.

Aamulla kun hohhailin terassilla, kopsahti seinään tällainen otus.


 Kultakuoriainen tämä kait on.

Ensin sillä oli siivet epäjärjestyksessä, mutta se oikoi niitä vähitellen.
Sitten se sai kaikki siivet järjestykseen ja alkoi viipottaa virkeästi. Ei tainnut seinään törmäyksestä tulla kuin vähän lommoja.


Aurinko paistoi sammalleimuihin niin kirkkaasti, jotta häikäisi.

Kultatyräkki

Norjanangervo

Vaaleanpunainen tulppaani gesneriana
Mitä yhteistä on näissä kuvissa?

Kaikissa on joku öttiäinen mönkimässä, niitä lenteli sisäänkin ja pyöri ympärillä pureksimassa. 
Kesä on tullut ja pörrääjät :))

Illalla sitten leivoin sen ainoan raparperipiirakan, minkä sanoin leipovani. No, raparperiä kyllä riittäisi vaikka kymmeneen piirakkaan, jos vaan joku syö niitä.


Tämä yksi tulee kyllä syötyä. Tein sen gluteenittomana ja vähillä hiilareilla.

Mukavaa toukokuun viimeistä viikkoa!

15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On se värikäs tuo, vaikka on sitä muunkin väristä ja valkoista.

   Poista
 2. Ai pitääkö ne gladiolookukset tukea:))?? Miulla on ensimäiset maassa ja jotain piippoja sieltä jo nousee, pitäpä seurata mitä sie teet niitten kanssa ni mie teen perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) Mitä ennen on ollut kokemusta, niin kaatuilevat ne sitten ainakin kun kukka on painava ja tuulee ja sataa. Mut katsellaan, nyt ovat vielä pystyssä ;)

   Poista
 3. Taas tulee lapsuus mieleen noista gladioluksista, isäni kasvatti niitä. Hän teki itse tukikepit ja muistelen, että sitoi kevyesti niinellä varret noihin keppeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun isä on ollut viherpeukalo ;) silleen miekin niitä koitin tukea viime kesänä.

   Poista
 4. Sammalleimu on väripilkku! Miten pidät sen ruohosta puhtaana kun minun ei luonaa ollenkaan..aina ruoho kasvaa keskeltä!
  siitä syystä olen pikkuhiljaa Sammalleimua hävittänyt..huoks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta viime kesänä istutin ne, siirsin varjoon jääneestä penkistä tuohon auringon paahteeseen. Siinä on tosi kuuma ja kuiva paikka, ei ole vielä hirveesti kerennyt muuta kasvaa. Yritän kaivaa pois heti jos jotain ei toivottua nousee. Pitäs istuttaa tietysti pussimultaan rikkaruohottomaan paikkaan, mut mulla kun ei oo pussimultia ;) Vähän minusta tuo on konstaileva kasvi, se joko kasvaa hienosti tai häviää ihan äkkiä pois.

   Poista
 5. Kesä tuo tullessaan tosiaan myös kaikensorttiset öttiäiset. Tänään sain ensituntumaa hyttysiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ruohoja leikattiin tänään, niin piti laittaa hyttysverkko päähän. Joku puraisi läheltä silmää ja nyt on silmä turvoksissa.

   Poista
 6. Hienoja kuvia pörriäisestä ja kukista. Kaunista. Oi, raparperipiirakka olisikin hyvää...

  VastaaPoista
 7. Sammalleimu on niin kaunis ja kaikki muukin. kesä on sellaista silloin tulee kaiken näkoistä ötökkää:)

  VastaaPoista
 8. Nyt on ihan pakko saada raparperipiirakkaa :)

  Kultakuoriaiset ovat kyllä todella nättejä kuoriaisia,verrattuna niihin useimmiten mustiin,ei niin kovin kauniinnäköisiin,lajitovereihinsa.

  Kasivihuonekausi alkanut mullakin ja kaipa sinne kasvimaallekin voisi jo sipulien ja salaatin lisäksi istutella jo hiukan jotain muutakin.

  VastaaPoista