maanantai 6. toukokuuta 2013

Lehdestä poimittua 2.

Jatkoa eiliseen juttuun, eli Super-lehden 5/2013 pääkirjoitukseen: Kymmenen syytä olla hoitaja
tummennetut kohdat lehdestä lainattuja (muut minun kirjoitusta)


 1. Vaihtelevat työajat ovat etusi.Vuorotyössä olijan ei tarvitse aina herätä robottimaisesti varhain aamulla. Yövuorossa puolestaan pääsee kokemaan kevään ja kesän hiljaiset aamut, kun kotimatka alkaa.
  Niinpä, ilta-aamu-ilta-aamu, yö-yö-1 vapaa, siinä on kivaa vaihtelua.
 1. Vapaa arkipäivä on näppärä. Vuorotyöläisenä saat olla rauhassa kotonasi ja hoitaa arkisia asioita silloin, kun muut tekevät työtä. Vaihtelu virkistää.  
  Usein onkin niin, että on 5-6 päivää töitä ja 1 ainoa vapaa, senjälkeen taas 6 päivää töitä. silloin onkin keksimistä mitä kerkeää ja jaksaa tehdä sinä yhtenä vapaana. Ykkösvapaat pitäisi kieltää. Siinä ei kerkeä levätä ja palautua.
 1. Et ole yksin. Sinulla on omalla erikoisalallasi runsaasti samanlaista työtä tekeviä kolleegoja, joilta saat vertaistukea työpaikalla, kokoontumisissa ja netin ryhmissä.
  Tämä asia "lohduttaa", aina on monta muutakin töissä 24/7
 1. Joukkovoima on yksi korvaamaton vahvuus. Kun lähes satatuhatta superilaista lähtee ajamaan asioitaan, tätä mielipidettä kuunnellaan myös valtakunnan ylimmässä johdossa tarkkana.
  Kun vain kaikki jaksais lähteä ajamaan esim. työ-olojen parantamista, työvuorojen järkevämpää suunnittelua, johtamisen ongelmia, joustavuuden lisäämistä jne. Sitä en taas usko, että valtakunnan ylin johto kuuntelee meitä.
 1. Superilaisena sinulla on erinomainen ammattiliitto, joka ajaa juuri lähi- ja perushoitajien asioita, ei kenenkään muun.
  Näinhän se ajaa, ainakin yrittää. 

Uskon että tässä lehden pääkirjoituksessa on vain käännetty kaikki tämän alan negatiiviset asiat positiivisiksi. Kutsumustyötä, mutta pelkkä kutsumus ei riitä. 

Seuraavaksi sitten taas puutarha juttuja, ja unohtuu murheet    ;)

3 kommenttia:

 1. Totta, nuo ykkösvapaat ei ole mistään kotoisin. Se vapaa menee kaikenmaailman velvollisuuksien tekoon. Jos olisi se toinen päivä vapaata perään, pystyisi tekemään niitä kivoja ja rentouttavia juttujakin.

  VastaaPoista
 2. Ykkösvapaat on ihan syvältä...Kiinasta varmaan. Se menee ihan lepäämiseen ja sit taas alkaakin jo työt. Pitäis lailla kieltää mokoma.

  T. Maelka

  VastaaPoista
 3. Mä nostan kyllä hattua kaikille hoitotyötä tekeville!!

  VastaaPoista