torstai 23. toukokuuta 2013

Lepoa välillä

Kerkesin tänäänkin kaivella multaa kasvimaalta, kärrätä sitä puulaatikoihin ja peltivannaan. Istutin myös kurpitsat. Täytyy vaan suojata niitäkin jos kylmenee.
Kylvänyt olen tähän mennessä kasvimaalle herneet, istuttanut sipulia (puna-ja tavallista), salaattia, mangoldia, tilliä, vähän retiisiä, punajuurta ja vähän perunaa.
Laitoin tänään myös köynnöskaaren (vähän heppasen "ruusukaaren", jonka viime keväänä ostin) pystyyn. Tänä vuonna laitan siihen vain tuoksuherneitä ja köynnöskrassia kiipeilemään. Nämä taimet ovat olleet sisällä kasvamassa jo. Tuo kaari on liian heikko salkopavullekin, sitä en nyt laita ollenkaan kasvamaan.

Sitten menikin selkä niin kipeäksi, että eipä kärsi oikein askelta ottaa, kumartelusta puhumattakaan. joten tulee pakko lepoa tänään ainakin.

Laitan tähän näitä pakollisia kukkakuvia.

 Narsissi Thalia aloittelee vaatimattomasti kukintaansa, takana näkyy varjoliljat :) ja tietysti "tetejä", joita on vähän joka paikassaTässä on kaksi pikkunarsissia, en tiedä mitä ovat, mutta jakamista taitavat molemmat vaatia tänä kesänä, kun kukkivat niin heikosti.

Vaahtera kukkii

Ensimmäinen Orange Cassini tulppaani on avautunut.

Tekemistä riittäisi vaikka kuinka paljon ja olen tehnyt siirtelemällä ja istuttelemalla itselleni lisää hommia, kun pitää vaan kastella ja kastella taimia ja istutuksia  ;) kun ei sadakaan.
Toivottavasti kasvaisivat  ja palkitsisivat kukinnalla sitten joskus.

Heippa vaan taas!

7 kommenttia:

 1. Täällä sataa, voin lähettää sinne:)
  Lepuuttele selkääsi.

  VastaaPoista
 2. Kahden sateisen päivän jälkeen alkaa jo kaivata puutarhahommiin. Koita parannella selkääsi, että jää voimia vielä kesäksikin. Vielähän on oikeastaan kevät meneillään.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti selkäsi paranee,täällä on satanut kaksi päivää eipä piha töihin ole menemistä.♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista. Taitaapa se huomenna sadella täälläkin tai yöllä, ainakin pilvet näyttää siltä. Äkkiä selkä kipeyty kyllä, nyt kun makailin sohvalla ja otin särkylääkettä, on jo parempi.

  VastaaPoista
 5. Täällä Uudellamaalla on satanut kaksi päivää lähes putkeen ja pihalle ei ole ollut menemistä. Paranemista.

  VastaaPoista
 6. Oot sää ollu ahkera, eipä ihme että selkäs kiukuttellee. Paranemista sille sit.

  VastaaPoista
 7. Täällä Kaakkois-Suomessa satoi eilen koko päivän. Tuli pakkolepo. Mullakin on selkä sökönä puutarhatöistä.

  VastaaPoista