torstai 16. toukokuuta 2013

Pihahommissa

Kyllä oli hieno, lämmin päivä. Polttopuut alkaa olla pilkottuna ja pinossa ja minäkin joudan jo muuhun puuhaan. Olen pyllöttänyt melkein koko päivän pihalla, kaivellut kasvimaan penkeistä rikkaruohoja, istuttanut sipuleita, kaivelin yhden penkin reunan, (se on se ikuisuusprojekti, joka kesänä sama) että ne penkkien reunat aina heinittyy.
Kylvin salaattia, mangoldia, ja monenlaista kukkaakin kylvin. Kerkesin hakettamaan risujakin, sepä onkin mukavaa puuhaa. Saan laitettua kasvimaalle penkkien väleihin haketta.
Olo oli lopulta kuin pieksetyllä (ilman mustelmia). Jossain vaiheessa sen tietää, että Nyt on lopettava ja lähdettävä sisälle. Onneksi oli pari kivaa ohjelmaa televisiossa, joita tykkään katsella. Olgan Kotona ja toinen Rakkaudesta puutarhaan, jossa Alan antaa vinkkejä kuinka rakennetaan ihana puutarha. Muutenhan ei ole teevee ohjelmissa kehumista, onneksi on edes noita puutarhaohjelmia.

Välillä pitää ihailla kukkiakin.


Ensimmäinen susanna avasi kukkansa tänään, tai kaksi eriväristä kukkaa oli auennut, toinen oli vielä keltaisempi. Toivon että tulisi vaaleampia kukkia susannaan, pussissa piti tulla valkeitakin, tähän mennessä on ollut vain keltaisia.
Kyllähän minä keltaisista kukista pidän, keltaisia narsisseja on jo paljon kukkimassa vähän joka penkissä. En tosin enää ostanut viime syksynä keltaisia lisää.

Tämä narsissi on musta nyt kauneimmillaan

Joku on selvästi käynyt popsimassa sinivuokkojen kukkia ja lehtiä, kun niissä on koloja. Syyllistä ei näkynyt.
Jossain se lymyilee.

Nämä kevään ensi kukkaset alkavat jo lakastua, mutta tuleehan uusia.
Tänään ei oikein kerennyt ottaa kuviakaan, kun piti olla multahanskat käsissä koko päivän. 
Tekemistä olisi vaikka kuinka paljon, näkyvät juolavehnät ja rönsyleinikit kasvavan silmissä, vaikka niitä kuinka paljon nyhtää pois.
Huomenna jatketaan sitten taas!
Mukavaa viikonloppua!


10 kommenttia:

 1. Toi on just semmosta hommaa, että kun alkaa, niin ei malta lopettaa ja lopulta on ihan romu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei malta. Aina jossain näkyy tekemätöntä hommaa ;)

   Poista
 2. Mulla jäävät kaikki ihanat puutarhaohjelmatkin näkemättä, kun tulen sisälle niin myöhään. Sitten en enää jaksa mitään katsoakaan... Kauniita kukkijoita sun puutarhassa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan tule kaikkia katsottua, mutta tuleehan niitä uusintoina ja yle areenasta voi katsoa. Onhan se klo 19,30 aika liian aikaista yleensä lopettaa, jos vaan on hyvä ilma ;)

   Poista
 3. Kovasti on kauniita kukkioita, Kyllä nyt riitää työtä puutarhassa että kaikki saa kiiresti kasvamaan ja siistiin kuntoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se niin mukavaa puuhailla, vaikka välillä ahistaakin nuo rikkaruohoset ;)

   Poista
 4. Ikuinen taistelu rönsyleinikkiä vastaan on tuhoon tuomittu, just kun on saanut kaikki taimet pois, ni eikös vaan taas jokun puskan alla uusi rönsyleinikki sukupolvi jatka kasvamistaan, mie luovutin.
  Mutta silti puutarhassa on ihanaa, tuo narsissi on miustakin tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivelen penkit ja kasvimaan penkit, nurmikko saa rehottaa, mitä leikkurilla välillä ajellaan. Voikukkien hävityksessä olen minäkin luovuttanut.

   Poista
 5. Ah, niin kaunista! Tänään on hikoiltu kerrakseen ja on se outoa, kun ei vielä ole tottunut kesään. Nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No musta on tuntunut että olen saanut auringonpistoksen jo. Päähän on koskenut eilen ja tänään ja höntti olo, vaikka juonut tarpeeksi(vettä) ja suolaakin syönyt tarpeeksi. Mut nautittukin on :)

   Poista