lauantai 25. toukokuuta 2013

Romua ja rompetta

Niitäkin oli tänään kuvioissa, mutta ensin uusi tulppaani :)


Gesneriana tulppaanit alkavat avautua. Istutin näitä vaaleanpunaisia  21 kpl viime syksynä ja nyt on noussut niitä 17 kpl, jonnekin olivat loput hävinneet.

Ilahduin tänä aamuna kun kävin katselemassa kärhöjäni, että näkyikin jo molemmissa kadoksissa olleissa kärhöissäni pienenpienet alut, jippii. Sittenkin ne taisivat selvitä talvesta. Olen istuttanut ne niin syvälle kuin ohjeissa sanottiin,  hidasta on nouseminen.

Niin selkä on jo senverran parempana, että olen kärrännyt multia kurpitsatpenkkeihin ja tyhjensin myös kompostin tänä aamuna. Kompostijätteen päälle laitoin kuivia heiniä ja multaa, ja siihen sitten istuttelin jättikurpitsan taimet. Kompostia kaivelin myös kasvihuoneeseen ja uutta multaa lisäksi ja vein tomaatintaimet sinne myös. En vielä tänään jaksa istutella niitä, mutta huomenna istutan ne. Sittenpä alkaakin se veden kantaminen ja kastelu, hohhoijaa. Täällä on ollut poutaa, ettei saa kasteluvettä edes rännien alta.
Täytyy kuitenkin olla vähän varovainen tuon selän kanssa ja kuunnella, milloin alkaa tuntua ja sitten lopettaa ajoissa hommat. Vasemmalla ristiselässä alkaa tuntua "puukon kiertäminen" jos hyvin paljon touhuaa.

Sitten pitikin mennä rompepäiville katselemaan mitä siellä oli tarjolla.
Nyt oli siellä paljon roinaa ja rompetta, emalikattiloita, -pesuvateja, ruosteisia maitotonkkia yms kivaa olis ollut. Vaatteita, tauluja, mopoja ja monenlaista osaa ja vehjettä. Eipä ollut rahaa ostella mitään roinaa enää, mutta kaksi kukan tainta ostin kuitenkin. Joku vuokko ja toista kukkaa myyjä rouva sanoi ritarinkannukseksi. Saa nähdä mitä tuli ostettua ;)
Sitten siellä oli näitä...

Vanha Harrikka

"Bleriot" lentokone

Pieni traktori

Vähän isompi traktori
Näitä oli monia, mutta en kaikkia kuvannut, vanhoja motskareita ja traktoreita ja autojakin jokunen.

Ja sitten vielä pari kuvaa entisistä tulppaaneista, niiden kukinta kun menee näköjään niin nopeasti ohi, ovatpahan täällä tallessa (kai)

Orange Cassini tulppaani, raparperit tuossa takana

Claudia tulppaanit

Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!




16 kommenttia:

  1. Olen huomannut saman, että kannattaa kaikki kukkiva tallentaa heti kun huomaa. On minulta tainut pari kukintaa mennä ohi, kun sateet osuivat pahaan aikaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut kukkii niin nopeastikin. Yritän kuljeksia kameran kanssa kun vaan muistaa.

      Poista
  2. Täällä vielä odotellaan, että suvaitsis istutetut tulppaanit tunkea itsensä mullan läpi, mutta ei kovin lupaavalta näytä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottavan aika on pitkä. Kyllähän ne on nää kaunottaret joskus vähän vaikeita. Sitkeästi kun istuttaa, niin joku saattaa nousta.

      Poista
  3. Huh kun on upeaa..etenkin Harrikka, Zetor ja Claudiat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D Juu, vanhoja romuja, paitsi claudiat. Omat harrastuksensa kaikilla. Mieluummin kaivelisin mie mullassa...

      Poista
  4. Vastaukset
    1. ;D No jaa, onhan noissa joku voinut monen monta tuntia kuluttaa laitellessa.

      Poista
  5. Tosi komeita tulpaaneja sinulla! Jostain syystä en saa kasvamaan tulppaaneja tällä tontilla. En tiedä syökö ne myyrä vai mitä teen väärin. Suurin osa häviää talvella ja pari pientä minitulppaania nousee;(

    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta vaan, täällä vois jo tulla välillä vähän sadettakin, tulis kasteluvettä taivaaltakin. Oisko liian tiivis maa tai kostea tms
      Viime syksy oli kyllä niin kamalan märkä, että ihme kun melkein kaikki on nousseet nuo sipulit.

      Poista
  6. Tuollaisia samanlaisia moottoripyöriä mekin nähtiin eilen.
    Upeita nuo tulppaanit.
    Kyllähän selkä on välillä tiukoilla näissä pihahommissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan ollut rompepäiviä vähän joka puolella. Täällä oli kuulemma pitäjän suurin kesätapahtuma :D ehkä n. 4000 kävijää, ;)
      Tulee aina vaan kyykittyä, vaikka ei pitäs :)

      Poista
  7. Onpa komeita koneita. Tulppaanit ovat kauniita ,tuo maljatulppani erikoisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin miesväki katselee mielellään ja muistelee menneitä noiden kanssa. Kyllä pitäis syksyllä muistaa ostaa noita lisää, erivärisiä vain.

      Poista