perjantai 31. toukokuuta 2013

Sade raikasti ilman

Toukokuukin on nyt kohta "pulkassa" ;) Kylläpä menikin nopeasti tämä kuukausi, kukatkin ovat kukkineet oikein pikavauhtia. Loputkin tulppaanit varmasti kaatuivat tämänpäiväiseen rankkasateeseen.  Kyllä teki sade hyvää, kerittiin itsekin kastua kun lähdettiin kaupasta autolle. Mutta kesähän märkänsä kuivaa ;)
Nämä kuvat otin ennen sateita.

Eilen sain lopultakin vesialtaan tyhjennettyä ja puhdistettua, sekä siihen suihkulähdepumpun. Nyt lorisee ;)

 Abba-tulppaanin viimeinen "roihu", taisipa tämänpäiväinen sade nämäkin kukat tiputtaa.

Akileija, tämä väri on niin hennon sininen. Mullahan on vain vanhoja siemenestä kasvatettuja akileijoja. Muutossa toin tänne japaninakileijan taimen, mutta se on hävinnyt. Olisikohan tämä sen jälkeläinen, risteytynyt jonkun muun akileijan kanssa. Yleensä nämä ovat mulla vaaleanpunaisian tai tumman sinipunaisia.

Tulikellukassa oli aamulla vasta muutama kukka, sateen jälkeen ne puhkeavat kukkaan kunnolla.

Kaupungista tultua olikin sateen jälkeen hyvä istutella kaalien taimet. Multaan meni lehti-, parsa-, ruusu-ja punakaalien taimia. Laitoin kokeeksi harson niiden päälle, jos se estäisi tuholaisien hyökkäystä niihin. lehti- ja parsakaalista olen saanut edellisinä kesinä satoakin, muista ei ole tullun oikein mitään, toukat ovat pistelleet ne parempiin suihin. Nyt muuten kylvin kokeeksi "viherkatteeksi" sinimailasta joihinkin penkkeihin. Kotipuutarha-lehdessä oli siitä vinkki. Olen käytävillä joskus sitä käyttänyt, mutta ei silloin ollut oikein hyvä. Nyt kylvin kaalintaimien väliin sinimailasta. Jotenkin en osaa käyttää vesiheinää siihen tarkoitukseen, vaikka sitä nyt kasvaisi kyllä itsestäänkin ;)

Vielä on istuttamatta yksivuotisten kukkien taimia, niinkuin kehäkukkaa, maloppia, ruiskaunokkeja, silkkikukkia ja silkkiunikoita. Muutama samettiruusun pikkutaimi on vielä myös. Laitan niitä aukkopaikkoihin penkkeihin. Nyt tuntuu noita aukkoja olevan vielä monessa penkissä, jossain vaiheessa sitä ihmettelee, miksi olen istuttanut noita kukkia tuohonkin, kun on liian ahdasta  ;)
Nyt kun on satanut, varmaan alkaa todellinen kukkien ja kasvien kasvupyrähdys.

Nythän on monella juhlia, valmistujaisia ja ylioppilasjuhlia. 
Oikein ihania juhlia juhlijoille ja ammattiin valmistujille!
Kesäistä viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Sade tuli täälläkin tarpeeseen. Saatiin siitepölyt edes vähäksi aikaa aisoihin. Keltaisena merenä nyt lilluuu terassilautoja pitkin :)

  Ihailen sun puutarha-ahkeruutta. Itseltä ei näköjään tänä vuonna sellaista löydy.

  VastaaPoista
 2. Täälläkin saisi sataa siitepölyt puhdistaisi.Minulla viellä akiljeet nupussa.Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 3. Kauniita kukkioita tuo akilea on niin kauniin värinen :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis näkymä tuossa puutarha-altaan ympärillä! Ihmettelin myös tuota Kotipuutarha-lehden vinkkiä, että vesiheinä olisi hyvä katekasvi. Kyllähän se pitää hyvin kosteutta maassa, mutta kasvimaa näyttää kyllä aika rikkaruohottuneelta, jos se on vesiheinän vallassa...

  VastaaPoista
 5. Kyllä saisi jo sataa, on niin kuiva ja kuumaa.
  Suihkualtaasi on kutsuva keidas tosi viehättävä kesäinen lepopaikka.

  VastaaPoista