tiistai 14. toukokuuta 2013

Tänään pihalla

Olipa tänäänkin ihan mukava päivä pihalla, ihan pihalla pääasiassa. Puiden pilkkomistakin vielä riittää, se nyt ei ole mukavinta puuhaa, mutta välillä levätessään saa katsella pihaakin ja touhuilla siellä. Pilvistä oli tänään, onneksi ei enää satanut. Vasta illalla alkoi aurinko paistaa, ja huomiseksihan onkin luvattu jo lämmintä keliä.


Viime keväänä Annalta saadut esikot ovat selvinneet hyvin talvesta ja aloittavat kukintaansa. Vasta muutama kukka on avautunut ja ovat vielä aika hailakoita, toivottavasti väri voimistuu.


Nyt nämäkin pikku narsissit aloittivat kukinnan. Taitavat olla Tetejä nämäkin, ovat olleet tuossa monta vuotta, taitaisi olla aika jo jakaa näitäkin. Muut keltaiset narsissit odottavat vielä aurinkoa, ihan kohta nekin avautuvat.


Pohjanruusujuuri on tähän aikaan parhaimmillaan.

Tänään siinä kimmelsi vesipisarat  :)


Näitä tikapuita askartelin äitienpäivänä kaksi kappaletta. köynnöstueksi ajattelin niitä. Tuohon istutin sen Rouge Kardinalin, en tiedä kasvaako se noin lähellä puita, mutta ajattelin kokeilla.
Vielä ajattelin ostaa pari kärhöä lisää, koska entisissä ei ole vieläkään elonmerkkejä.


Kotkansiivet alkavat aueta.

Pakko oli yrittää kuvata uusia koivunlehtiäkin ;)
Kohta on vihreätä piha tulvillaan ja nurmikkokin kasvaa kohisten.

Mukavaa viikon jatkoa!


12 kommenttia:

 1. tänään on ollu ärsyttävä ilma. nakhean kostea ja silti viileä. hyvä päivä sisähommille :D huomenna otan niskasta itteäni kiinni ja laitan lehtiviinaa tulille :D

  VastaaPoista
 2. Sinulla jo monta kukkaa siellä kukoistaa. Esikko on kauniin värinen,ja tykkään ruusujuureesta
  Nuo rappuset ovatkin kiva idea kärhöille,taidankin siitä ottaa mallia kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
 3. Odottele vain rauhassa kärhösi esilletuloa. Joskus kärhö saattaa näet olla kaksikin vuotta maan sisällä ilman pienintäkään elonmerkkiä ja sitten putkahtaakin yllättäen esille. Toivottavasti sinun ei kuitenkaan tarvitse odottaa kauan kasvuunlähtöä.

  VastaaPoista
 4. Puutarhassa tapahtuu..paljon värejäkin jo!
  Kärhö voi joskus miettiä!

  VastaaPoista
 5. Kevään heleä vihreys on kauneinta vihreää. Tällä leveysasteella ei vielä ole edes lehtipuissa silmuja, pajuissakin on vasta pajunkissat, mutta laitetaanpas viikko lisää, niin pakkohan se on täälläkin alkaa vihertämään. Esikot ovat nostaneet päänsä, mutta kukkanuppuja ei vielä ole tulossa. Juuri tällähetkellä pihallamme Tikka ja 'Räkätti' kilpailevat syöntipaikasta.

  VastaaPoista
 6. Hauskat noi siun tikkaat, miulla on kärhö kasvanut vuosia puuksi kasvaneen orapihlajan juurella, ja se on vielä istutettu ihan väärin, liian matalaan jne. nyt siinä ei näy yhtään alkua ,hiukan huolettaa.

  VastaaPoista
 7. Kaunista on puutarhassa kun kaikki alkaa vihertää. Nuo tikkaat ovat mainiot, varastan idean, mutta käytän vanhojen tikkaiden osia, ne kun olisi hajotettava muuten polttopuiksi.

  VastaaPoista
 8. Hienot tikkaat askartelit. On ihanaa, kun on jo vihreää ja kukat alkavat kukkia. Tämä on ihan parasta aikaa!

  VastaaPoista
 9. Minäkin istutin eilen kaksi kärhöä omenapuiden alle. Ajatus on, että ne vähitellen lähtisivät kiipeämään runkoa pitkin ylös ja kukkisivat oksistossa. Kotimaassaanhan kärhöt kasvavat isojen puiden lomassa käyttäen niitä tukenaan. Katsotaan, miten onnistumme.

  VastaaPoista
 10. Kiitokset kaikille kommenteista! Pari kärhöä on mullakin puiden juurella, vaahteran juurella vaaleanpunainen ja pajun juurella on alppihärhö, ei oikein kiipeillyt alppikärhökään. Siinä nyt on kuitenkin alut, jospa se kukkisikin.
  Täällä räksät ja harakat pitävät välillä hirveää rääkymistä, räksät puolustaa pesiään ja se kuuluu :)

  VastaaPoista
 11. Nuo tikaksesthan ovat hienot! Ei minulla nyt muuta. :)

  VastaaPoista
 12. Ihanat tikkaat,niin kauniisti jo kukat kukkivat ♥

  VastaaPoista