lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kesä alkoi

Nyt on sitten virallisesti kesä, vaikka onhan tuota jo kesäistä keliä ollut jo jonkin aikaa. Kuukausi sitten lähti järvestä jäät, ja nyt oikea vihreä kesä. Koivujen heleä vihreys on jo tummentunut.

Rönsyleimua kasvaa monessa penkissä

Tänään istuttelin itse kasvatettujen kesäkukkien taimia. Viime kesänä "heräsin" ostamaan ja kylvämään niiden siemeniä vasta näihin aikoihin. Eivätkä ne silloin ehtineet kunnolla kukkiakaan. Tänä keväänä kylvin niitä sisällekin ja uloskin olen kylvänyt aikaisemmin jo. Huonosti ovat taimettuneet, kuivuus on vaivannut ulkona. Vaikka olen niitä kastellutkin.
Nyt istuttelin esikasvatetut koristetupakat, silkkikukat, silkkiunikot, ruiskaunokit, malopit, ketoneilikat ja muut. Osa oli vielä liian pieniä taimia, mutta jo tekee mieli multapurkkien holhouksesta eroon. Monessa penkissä maa oli vielä ihan kuivaa, huolimatta eilisestä rankkasateesta. Joten kastelua riittää. Varsinkin kun huomiseksikin on hellettä luvattu :)

Esikot jaksaa vielä kukkia, nämä ovat monta vuotta sitten Rompepäiviltä ostettuja.

Mies vaan ihmettelee, että mitä ihmettä hommaa siellä kasvimaallakin jatkuvasti riittää. Ainakin rikkaruohoja nyt riittää ja sitä elävää katetta eli vesiheinää, sitä en vaan osaa olla kitkemättä pois. Pitäis ihan kokeeksi jättää johonkin kohtaan kitkemättä ;) ja katsoa auttaako varsinaisen kasvin kasvamista.
Mutta suunnittelua on ollut myös, mitä istutan mihinkin penkkiin. Vahapavut istutin tänään kasvimaalle ja kylvin kauroja.

Kaunokaiset ovat  vanhaa pientä lajia, mutta nätit mun mielestä. Onpas se vinossa tuo koivu ;)

Kirsikat kukkii, niin viimevuonnakin kukkivat, mutta ei tullut yhtään kirsikkaa 

Tällaisia angervoja oli lapsuudenkodin ikkunan alla iso puska. Tuli ihan nostalginen olo kun kiertelin katselemassa näitä kukkia. ja voi mikä tuoksu. Onneksi sain itsellekin näitä erään sukulaisrouvan pihalta. Nyt hänenkin pihapiirinsä on autiona suurimman osan vuotta.

Thalia narsissit ovat nyt kaikki kukassa. Tykkään kyllä näistäkin, en vaan tiedä onko tämä paikka niille oikea.

Nämäkin kuunliljat ovat taas nyt hehkeimmillään ;)

Tämä kultakuoriainen mönki ja ihan selvästi nautiskeli pihlajankukassa :))

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!19 kommenttia:

 1. Mahtavan kesäistä tunnelmaa. Olisko tuo angervo,-idänvirpiangervoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tuotahan se tuo angervo voipi olla.

   Poista
 2. Mitä, joko kirsikat kukkii, meillä ei näy vielä kukinnasta häivääkään. Kaunokaiset on lempikukkiani, kuunliljasta myös tykkään. Vaikka kaikki kukat ovat kyllä kauniita kukkiessaan kuten kuvistasi huomaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan, niin tuo ainoa kirsikka on kukassa. Syreenissä ei ole vielä kuin nuput.

   Poista
 3. Kauniita kuvia,hyvää pyhäpäivää.♥

  VastaaPoista
 4. Täytyykö noi esikot kaivaa talveks talteen, vai selviävätkö pakkasesta? Nätit ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse kaivella. Esikot pärjää lumen alla hyvin. Ne mitä saa kaupasta keväällä, voivat olla arempia. Mutta niitäkin olen joskus saamuut kukkimaan seuraavana vuonna ulos istutettuna.

   Poista
  2. Täytyyki hommata niitä ittellekki. Ja kaupasta saataviaki vois kokeilla, sama se heittääkö kukkapenkkiin vai roskiin. :-)

   Poista
 5. Kaunokaisesi kukkivat komeasti. Noita kultakuoriaiset on meidänkin kukissa. Viime kesänä tykästyivät lehtosinilatvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on tuossa rapun vieressä lehtosinilatva, saa nähdä tuleeko ne siihen.

   Poista
 6. Upeita kaunokaisia, tykkään juuri näistä vanhoista lajikkeista.
  Tuota valkoista narsissia ei miulla olekkaan, pitääpä syksyllä etsiä sipuleita, sillä se on tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuossa narsississa on useampi kukka samassa varressa :)
   Toiveissa ois ollut löytää valkoisia kaunokaisia, mut ei ole sattunut vastaan. Uudet laikkeet ovat isompikukkaisia, kait.

   Poista
 7. Kaunista on ja sinulla on niin paljon erillaisia lajeja! Onneksi me saadaan nauttia kaunokaisista näin blogin välityksellä! :) kauniita päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos vaan. Vanhoja perinnelajeja enimmäkseen.

   Poista
 8. Onhan tuo koivu vinossa siinä kaunokaisten kuvassa. Kuva on mielestäni kiinnostavampi, kun puu ei ole tikkusuora. Ehkä se on kuitenkin latvasta suorempi. Meillä omenapuu kasvaa vinoon, kun ahnaasti taipuu auringon suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti ihan katsoa tarkemmin tuota koivua, niin siinä On mutka alhaalla, mut sitten on taas suora. Toisesta suunnasta ei huomaa vinoutta ollenkaan ;)

   Poista
 9. Ihanasti loistaa sinun piha kauniilla kukkasilla ,kesän kauneutta:)

  VastaaPoista