perjantai 14. kesäkuuta 2013

Sadepäivähän se tästä tuli

Totta olivat sää ennustukset. Sataa vähän väliä. Niinpä paistoinkin tänään karjalanpiirakoita taas. Laitan jo niistä vähän pakkaseen juhannusta varten. Juhannukseen on enää viikko aikaa. Voiko olla totta!Näkyy sateessa jo kukkivan keltapäivänliljatkin. Tuossa takana kasvaa valamonruusu ja siinä on monta monta nuppua. Viime kesänä oli vain muutama kukka siinä.

Kyllä tuo unkarinsyreenipensas onkin jo kasvanut isoksi, vaikka onhan tuossa pusikossa useampi pensas. Vie aika paljon tilaa nuo, tekisi mieli pistää ne matalaksi.  Piha on tullut meillä aika varjoisaksi, alkaa olla jo liian varjoisaa.Edellisessä postauksessa oli puhetta laukoista (niin monessa postauksessa jo ennenkin ) Tässä pari pettymystä  Viime syksynä istutin vielä näitä kahta lajia laukkoja. Nuo pallerolaukat (Sphaerocephalon) pitäs olla lähes metrin korkuiset, Mulla ne ovat kyllä kasvaneet vain sellaiseksi ruohosipulin kokoiseksi ja aivan pieni kukkanuppu on latvassa. Eivät kuki vielä. Tuo valkoinen on vielä isompi pettymys, luulin nimittäin että ne kukkisivat jo aiemmin ja istutin ne kuunliljojen eteen. Siellähän niitä muutama varsi on kuunliljojen alla nyt. Kukista ei tietoakaan. Ihan väärä paikka sattui niille. Pois kaivettava.
Sitten mulla on monta vuotta sitten istutettuja lehtolaukkoja. Ne kukkisivat vaaleanpunaisin kukin, mutta jäävät joka paikassa muiden kukkien alle, eikä niitä oikein näy, Olen siirrellyt niitä moneen paikkaan, eikä oikein löydy niille hyvää paikkaa.


Leivoin tänään myös raparperitortun.Mamman marjapiiraan tyylisellä ohjeella. Alkaa raparperit mennä pahaksi, kun niihin on jo tulossa niitä varsien sisään tulleita matoja. Nyt en muista mikä ötökkä se oli nimeltään. Kuva on kuin talvella otettu, kun sisällä oli niin pimeätä.

Tervetuloa uudet lukijat  ja  Mukavaa viikonloppua!

7 kommenttia:

 1. Jospa laukat ensi kesänä sitten vasta ovat parhaimmillaan. Itse ainakin huomannut liljan sipuleita istuttaessani,että eivät ensimmäisenä kesänä ole ihan niin komean kokoisia kuin tulevina kesinä.

  VastaaPoista
 2. Herahti vesi kielelle niistä karjalanpiirakoista;)
  Niin, mihin kevät ja alkukesä hävisivät kun kohta on juhannus.

  VastaaPoista
 3. Minullekin tuli mieleen, ettei ehkä aina ensimmäisenä vuotena kasva ja kuki täyteen mittaansa. Tosin ukkolaukkani kyllä kukkivat heti istutusta seuraavana keväänä ja vähitellen tuppaavat vuosien kuluessa katoamaan.

  VastaaPoista
 4. Oi mitä ihania herkkuja olet leiponut! Karjalanpiirakat ovat ihan parasta. Meillä on nyt kuukausi uunitonta ja hellatonta elämää keittiöremontin vuoksi. Grillataan...

  VastaaPoista
 5. Pallerolaukat jäi minullekkin olemattomaksi.Nyt jo kolmas vuosi ja samanlaisia huitukoita ovat..
  Diettiläisen tuli nälkä..

  VastaaPoista
 6. Nam, mitä herkkuja olet tehnyt. Niin se vain kesä etenee...kuumuuden kanssa kaikki on mennyt ihan sekaisin:) Kasvitkin kukkivat paljon aikaisemmin, kuin yleensä.

  VastaaPoista
 7. Laukat on hauskoja kasveja, pyöreine kukintoineen, miulla ne vaan tantuvat ja katoavat kokonaan.
  Juhannus ja karjalanpiirakat kuuluvat yhteen, lapsuudestani asti, sillä Ruunaan mummo niitä aina paistoi.

  VastaaPoista