keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Heinäkuun viimeinen...

kukkanen tai kukkaset, jotka avautuivat vasta nyt, ovat tässä.

Punapellava aloittelee kukintaa, kyllä tämä vielä elokuussakin varmasti kukkii paremminkin.

Silkkikukkaan on myös tullut muutama kukka. Nuppuja on siinäkin tosi paljon.

Tänään olikin pilvinen päivä ja aamupäivällä satoi vähän. Maa olikin jo tosi kuivaa, vaikka ei se tuosta sateesta paljoa kastunut, mutta tulipahan pari sankollista kasteluvettä.

Hienostihan se tämä kesä on mennyt, marjoja on jo paljon pakkasessa ja lisää varmasti saa niin paljon kuin jaksaa kerätä. Näpit on pahasti mustikassa, ettei ilkeä niitä kellekään näyttää, olisi tarvetta manikyyrille ;)

Mustaherukat ovat vielä keräämättä, eivät ihan ole vielä kypsiä. Punaherukoita on osa jo kerättykin.
Sain toissapäivänä kitkettyä marjapensaiden alusista heinät. Se olikin aika saavutus, ihan suutuspäissäni sain senkin aikaiseksi. Kun ärsyttää maassa röhöttävät oksat, eikä lähellekään pääse ruohonleikkurilla. 
Olen pyytänyt, vaatinut, kärskenyt ja lopulta itse tehnyt joihin pensaisiin tukikehikoita, mutta en ole kaikkiin jaksanut yksin niitä väsätä. Pensaissa on varmaan kaksi metriä pitkiä oksia, jotka sitten makaavat maassa, vaikka joka syksy niitä leikkelen. V-käyrän nousu on uskomaton voimavara  ;D

Kävi tässä päivänä muutamana vieraitakin ja toivat näin ihania neilikoita.

 Lähtän Kiitokset ilmojen halki, he eivät varmasti lue koskaan tätä blogia ;)
Kukissa ja muutenkin vaaleanpunainen on yksi lempivärini.

Sitten muutamia kummallisuuksia

Eipä taida tulla pussin kuvan mukaista keltaista pumpaa tästä kurpitsasta. Viime vuonna jo vähän ihmettelin kun kurpitsa olikin vihreä, mutta kun se kasvoi niin huonosti viime kesänä, niin ajattelin että se kellastuisi myöhemmin. Voihan ne tietysti muuttaa väriään sitten isompana. Nyt ne ovat jo aika paljon isompia kaikki, mutta ei yksikään ole kellastunut vielä. Ihan hyvähän se vihreäkin kurpitsalyhty tietysti on.

Kasvihuoneessa kasvava kurkku ei olekaan noin sileä kuin kuvassa, vaan aivan piikkinen. Tosin pestessä nuo "piikit" lähtivät pois ja vain kyhmyt jäi. Kurkku oli kyllä hyvän makuinen muuten. Pitää nyt seurata tasoittuuko nuo piikit ja kyhmyt kurkun kasvaessa, tuo oli suurin minkä otin maisteltavaksi.

Pitäähän sitä laittaa vielä muutama pakollinen unikkokuva ;)
Tämä ylin on kyllä näistä lemppari.
Sillkiunikoita, Papaver Rhoeas FL.PL. MixKuulin tänään radiosta, että tänä vuonna on ollut tavallista enemmän kaalikoita liikkeellä. Joku kaalin kasvattaja puhui siitä ja kertoi että niitä on vaikea torjua. Näinköhän minunkin pitää "nostaa kädet pystyyn" niiden kanssa. Nyt ovat nämä mun lehtikaalit vielä kamalamman näköisiä kuin tässä kuvassa.
Lehdet on kaikki syöty ja on vain lehtiruodit jäljellä. Ajattelin kokeilla vielä ostaa kaupasta jotain myrkkyä, jos vielä saisin edes vähän lehtikaalia noista, näyttää aika toivottomalta.

Syysmaksaruoho Sedum spectabile Brilliant
Onneksi näistä kukista saadaan nauttia, eivät tuholaiset sentään kaikkia syötäväksi kelpuuta. Silmänruokaa!

Tässäpä oli tämän kuukauden jutustelut. Tulikin paljon vähemmän kirjoiteltua heinäkuussa, ehkä syksyllä on sitten enemmän aikaa.
Lämpimästi Tervetuloa Inkivääri lukijaksi tänne! Olen joskus käynyt vierailulla blogissasi.
Mukavaa Elokuun alkua!
22 kommenttia:

 1. Oi noita unikkojasi, jaksan ihailla niitä! Minun on hankittava itselleni lisää, on vain sitä oranssia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nuohan ovat ihan pussista keväällä kylvettyjä silkkiunikoita. Niitähän on niin monen lajisia. Mulla nyt on vain noita ja sitä alkukesästä kukkivaa oranssia idänunikkoa (?). Kylvin myös siemenestä sellasta Coral Reef-nimistä Idänunikkoa, josta iti vain kolme tainta.

   Poista
 2. Nuo kaalikoit tuhosivat upeat ruusukaalitaimeni, repivät illakot ihan rumiksi ja ovat tuoksuorvokkien kimpussa. Kamalia otuksia! Nokkosvedellä yritin niitä häätää kaaleista tuloksetta. Kaalit menivät biojätteisiin. Enää en kaalia aio kasvatella tulevina kesinä. Myrkyttää en uskaltanut, kun ajattelin, että itse sitten syödään ne myrkyt.

  Kauniita unikoita kukkii sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meni minultakin into taas kaalien kasvatukseen. Laitoin tänään tuhkaa niihin latvatupsuihin, saa nähä mitä mieltä toukat ovat ;)

   Poista
 3. Ilolla seurailen kukkaloistoasi ja saavutuksiasi pihallasi. Ihailtavaa sinnikkyyttä! Omat pienet parvekekukkaset ovat kovasti kärsineet näin kuumasta kesästä ettei niistä ole voinut nauttia :(. Ilmojen viiletessä siirrytään syyskukkiin ja niiden kanssa ei tarvitse enää harmitella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan parvekeruukuissa onkin vaikeampaa kasvattaa. Melko hyvin on mulla ainakin toistaiseksi kasvaneet pienissä parvekeruukuissa kukat, puutarhalla laittoivat niihin hyvän mullat :) Ovat osittain varjoisalla puolella pihaakin.

   Poista
 4. Kauniita ovat kukkaset :) minä olen odotellut sadetta, kuin kuuta nousevaa...täällä ei ole satanut kuin joskus viimeviikolla jokunen pikku kuuro. Maa huutaa kosteutta, oikein halkeilee ja kukkaraukat kuolee, vaikka kuinka kastelis...onneksi tänne on huomiselle vettä luvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivaa on kyllä. Ei vielä kunnolla satanut, ihan pikkuisen pipetteli iltasellakin.

   Poista
 5. Viellä kukkaset kukoistavat,voi miten on kurkulla kokoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) En olekaan kasvattanut ennen pitkiä kurkkuja, enkä kasvihuoneessa ollenkaan kurkkuja. Nuo eivät ole ainakaan kitkeriä.

   Poista
 6. Kaalikoit..harmillisia ovat. Edellämainituista syistä meillä ei kaalinkasvatus onnistu.Kauniita ovat nuo unikot. minun punapellavat eivät itäneet tänä vuonna.Aina ei voi onnistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä lienee välillä kun ei tule pussista yhtään tainta. Pitäs tietysti valittaa siemenfirmaan, kai ne laittas sitten hyvityksiä ;)

   Poista
  2. Minullä on samallaisia kurkkuja kuin sinulla,piikkisiä ja isoja olemme jo monta isoa kurkkua syöty Hyvän makuisia ovat ,ei siemenpussissa näkynyt että ne olisi piikkisiä no, ei se mitään nehän lähtevät vähän huljutellesa pois Kauniita unikoita :)

   Poista
  3. Pääasia, että ovat hyvänmakuisia ja kasvavat hyvin :) Aina uutuuttaan sitä vähän ihmettelee kaikkea. Itellä ei kasva kaikki niinkuin puutarhalla.

   Poista
 7. Kyllä kiukkuenergialla saa tehtyä aika monta asiaa;)) kokemustahan on täälläkin.
  Miulla oli kerran tuota kurpitsaa ja kyllä ne vihreinä pysyivät.
  Silkkikukat on ihania:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Niinpä... Eipä ole luottamista pussissa oleviin kuviin, ei.

   Poista
 8. Onpas oikea kromosomikurkku :) Jotkut lajikkeet ovat tuollaisia nyppyisiä ja piikikkäitä,mutta yleensä kyllä oikein hyvän makuisia.

  Kyllä on tässäkin taloudessa monta hommaa tullut valmiiksi ketutusenergian voimalla ja kas kummaa homman tultua valmiiksi on mielikin tasaantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellasta se on, kyllä sitä rauhottuu, kun riehuu marjapensaiden alla pylly pystyssä :DDD

   Poista
 9. Minä tykkäisin kans unikoista ja kehäkukista, jospa ensikesäksi tulisi niitä :) Mua auttoi eiliseen ketutuspäivään illan suihku ja askartelu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun kylvämään ensi keväänä, helppoja kasvattaa siemenistä.
   Joten alkaa olla sellanen olo, että pitää kohta aloittaa joku neule tai virkkaus, kun illat pimenee...

   Poista