tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kesäkukkia

Kylvökukkia

Olen kylvänyt suoran maalle kylvettäviä kesäkukkia tänä keväänä jonkin verran. Tässä lista niistä. Saanpahan katsoa ensi keväänä mitä olen kylvänyt  :)

Kaliforniantuliunikko kerrottu
Kehäkukka, levinneet myös itse
Kellohunajakukka
Kesäharso
Kesäkukkasekoitus (Lidl) keto-orvokki, kaunokainen, lemmikki
Maloppi
Punapellava
Ruiskaunokki Red Boy
Ruiskaunokki sekoitus
Silkkikukka
Silkkiunikko
Sinisievikki

Osanhan minä innoissani näistäkin esikasvatin, huomasin kyllä ettei esikasvatus kannattanut yhtään. Ulos kylvetyt ottivat esikasvatetut ”kiinni” kasvussa hyvin nopeasti.

Kukkineet ovat oikein hyvin kellohunajakukat.

Ruiskaunokit ovat myös kukkineet. Onhan ne kauniita, mutta niin rötkylöitä. Lamoilevat vain.Red Boy
Kehäkukat kukkivat myös

Kerrotut tuliunikot ovat vielä pieniä, kylvin nekin liian myöhään, kun sain siemenet halvalla alennusmyynnistä ;)
Punapellavakin on vielä pienikokoista.
Muut ovat kasvaneet melko hyvin, lisään tähän kuvia sitä mukaa kun aloittavat kukintansa.

Pettymyksiä ovat olleet:
Lidlin kesäkukkasekoitus, jossa piti olla 30 siementä, ei ollut kuin 16, eikä niistäkään näytä yhtään itävän. Ostin sen vaaleanpunaisten kaunokkien vuoksi. Onneksi eivät olleet kalliit ne siemenet :)

Kesäharsossa ei ole myöskään näkynyt yhtään tainta, toki kylvin nekin liian myöhään.
Sinisievikki ei ole kukkinut vieläkään. Niitä esikasvatinkin ja olen laittanut ne peltivannaan ja penkin reunaan, mutta ovat laihoja kastelusta ja lannoituksesta huolimatta.

Esikasvatettavat kesäkukat

Amerikkalainen pensasasteri, ei itänyt
Harjaneilikka
Idänunikko, Coral Reef
Isoauringonkukka
Kelloköynnös
Koristetupakka, viimevuotisista kukista otetut siemenet
Kääpiösamettikukka, ei itänyt
Köynnöskrassi Tip Top apricot
Mustasilmäsusanna
Puistolemmikki
Punahattu
Samettikukka

Näistä nyt kukkii mustasilmäsusannat

Samettikukat

 Koristetupakat

 Aika ihme kun mulla oli viime kesänä vain noita tummanpunaisia koristetupakoita. Niistä otetuista siemenistä tuli myös vaaleanpunaisia kukkia :o
Köynnöskrassi

Harjaneilikkaa ja punahattua kylvin myös viime kesänä, saa nähdä tokko ne vielä tänä kesänä kukkivat. taimet kasvavat kyllä hyvin, samoin kuin viime kesänä kylvetty maariankello.

14 kommenttia:

 1. Mulla on tupakassa vain muutamia lehtiä, vaikka esikasvatin ne. Ei mun juttu. Harjaneilikka on vasta ihan pieni. Minään vuonna en ole saanut sitä kukkimaan. Ei mun juttu. Samettikukat ovat onnistuneet hyvin. Mun juttu. Tarhaorvokit itivät todella hitaasti, mutta nyt kukkivat hyvin. Ehkä mun juttu. ;O)

  Sulla kukkivat monet kesäkukat hyvin ja kauniisti. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaasti tupakat kasvoivat mullakin, kun istutin ne ulos. Moneen penkkiin ja ruukkuunkin laitoin niitä ja nuo jotka kukkivat ovat varjossa ja hyvin kuivassa paikassa koivun alla.
   Mulla ei ole harjaneilikka viihtyneet ennenkään, joskus taimena istutin. Orvokkeja en ole kylvänytkään ostosiemenestä koskaan, laitan vain kukkineita siemenkotia aina johonkin penkkiin. Kiitos vaan!

   Poista
 2. Rakastan kehäkukkia ja ruiskaunokkeja,alkavat juuri kukkimaan, unikot näyttää huonoilta.
  harjaneilikoista tykkään ja ovat vuosia kukkineet omenapuun alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjaneilikat olisi niin ihania. Kehäkukat onneksi kasvaa ihan itsestäänkin onneksi.

   Poista
 3. Kauniisti kukkivat kesäkukat sinulla.hyvin ovat kasvaneet Minulla on jo monta vuotta harjaneilikat kukkineet.minä kylvän syksyllä harjaneilikan siemenet kukkapenkkiin keväällä ne sieltä hyvin itävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan! Niin ne tuntuu toisilla leviävän nuo harjaneilikat.

   Poista
 4. Onpas sinulla runsaasti kauniita kesäkukkia! Kellohunajakukat, mikä ihana sinisyys, noita haluan ensi kesäksi, laitanpa nimen ylös, en ole ennen kokeillutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo miekään niitä ennen kylvänyt. Niitä korkeampia aitohunajakukkia on joskus ollut.

   Poista
 5. Ihania tuloksia, minä olen kyllä tosi huono esikasvattamaan mitään, nytkin sain anopilta tomaatin taimet. Kaikista kiireisin aika töissä on juuri keväisin ja sitten on ihan rättiväsynyt. Kiva kuulla että nuo heti kylvetyt ovat ottaneet nopsakasti esikasvatetut kiinni, voisi niitä kokeila ensi kesänä, minulla kun on vain pelkkiä perennoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ne kesäkukat jotain uutta mukavaa seurattavaa. Siemenet ovat edullisia ja pussista riittää monesti useammaksi kesäksi. Eikä ole myytävänä usein valmiitakaan taimia, niinkuin esim silkkikukista tai -unikoista.

   Poista
 6. Voi jestas, mikä kesäpuutarhuri olet :).
  Tiedän taas, mihin tulen katselemaan kuvia elävistä kasveista. Niitä kun ei enää omalta pihalta löydy..
  Tuli valittua liian työläät kesäkukat. Ens kerralla ostan kaktuksia, että pärjäävät vähän aikaa ilman vettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Uskomattomasti ovat vaatineet vettä tämän kesän kukat, ainakin ruukuissa olevat. Tuntuu aina olevan koppuralla niiden multa, vaikka kastelen ja kastelen. Maassa kasvavia en kaikkia kastelekaan, vain vasta istutettuja.

   Poista
 7. Mäkin laitin tänä vuonna noita siemeniä maahan jonkun verran ja myös noita sinisiä hunajakukkia mitkä pitäis houkutella mehiläisiä, ja onhan niitä siinä käynytkin. Onhan nuo siemenkukatkin kauniita ja kukkivat pitkään. Se vaan et saa jonkun aikaa odotella kukintaa. Ruiskaunokit tosiaan mullakin kaatuilivat , laitoin niille tuet.

  VastaaPoista
 8. Upeaa olet saanut tupakat kukkimaan. Mulla eivät ikinä onnistu ja olen luopunut niiden kasvattamisesta niinkuin myös ruiskukkien kasvatuksesta,kun eivät pysy pystyssä,vaikka hiukan yrittäisikin kasvustoja tukea. Harmi,sillä molemmissa niin hienot kukat.

  VastaaPoista