lauantai 3. elokuuta 2013

Aurinkoista lauantaita!

Tässä tulee tällainen pikapostaus mustikkapiirakan paistumista odotellessa :) Pitihän sitä taas käydä mustaamassa sormensa tuossa metsässä, kun tuli mieleen että pitää tehdä yllätysvieraita varten mustikkapiiras :)
Eilen huomasin, että kärhö Jackmanii on alkanut kukkia, vihdoinkin!

Aika vähän siinä oli vielä kukkia, mutta pääasia että kukkii. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

 Tämä kärhö on kukkinut koko kesän. Tämä taitaa olla se aivan viimeinen kukka tässä Hagley hybridissä.

Keräsin toissapäivänä näitä helminukkajäkkäröitä kuivumaan. Jos onnistuu kuivatus, voisin värkätä näistä vaikka kranssia sitten syksymmällä. Laitoin ne roikkumaan autokatokseen varjoisaan paikkaan.

Samalla keräsin nokkosia kuivumaan. Nokkosetolivat aika täynnä kirvoja, muuten aika kauniita olivat, eikä reikiä ollut. Piti karistella kirvat pois. Olen kuivannut niitä (ryöpännyt ensin kiehuvalla vedellä) ja syön niitä joka paivä vähän aamupalalla jogurtin kanssa.
Vahapavutkin kasvaa ihan hirveän nopeasti, monta kertaa olen saanut niitäkin kerätä ja ryöpättynä pakastaa.

Kultapallokin availee kukkiansa. Tänä kesänä unohtui noiden leikkaaminen ihan kokonaan ja ne ovat kasvaneet korkeiksi ja kaatuilevat joka suuntaan.

Eilen huomasin myös tämän tiikerinliljan kukkivan. Tätä ei ole nähty mun pihassa kukkivan moneen vuoteen. Joten olen ihastuksesta mykkyränä. Varmaan tämän alun olen saanut kolmisenkymmentä vuotta sitten pihaani, täällä se ei kukkinut kuin ihan alkuvuosina.

Jos joku haluaa käydä katselemassa söpöjä kissakuvia ja tutustumassa maalaiselämään, saan kai mainostaa tätä blogia :Maatiaismuori . Tämän päivän sanomalehdessä oli juttu tämän blogin pitäjästä.

Mukavaa lauantain jatkoa. Huomenna sitten toivottavasti päästään tutustumaan Avoimiin puutarhoihin. Suunnitelmissani on käydä tutustumassa Joensuun puutarhoihin, niihin jotka ovat avoinna ;)

6 kommenttia:

 1. Upeat kärhöt,Jakmanni on kyllä kiitollinen kukkija.
  Sama täällä just aamulla sidoin kultapalloja kiinni sermiin, ois pitäny leikata keväällä,mutta unohin.

  VastaaPoista
 2. Kauniin värisiä kärhöjä,tuo ensimmäinen kärhönkukka on kauniin sininen.Minäkin kerään noita nokkossia ja kuivattelen ja osan pakastan syön niitä pitkiin talvea. Minä myös huomenna aijon lähteeä
  kiertelemään puutarhoja, on hauska katsella jos jotain idoita löytysi sieltä:)

  VastaaPoista
 3. Huh, niin kaunista! Tuo sininen on todella kaunis ja syväsävyinen :)

  VastaaPoista
 4. Kärhöt ovat niin kauniita. Kultapalloille meille tehtiin oma aitaus,- aina kaatuivat riipin raapin.

  VastaaPoista