sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Ruusun, basilikan ja höyryveturin tuoksua ;)

 Tänään sunnuntaina sataa, mutta eilen oli aivan ihanan aurinkoinen päivä. Saatiin tyrnin marjatkin lopulta poimituksi ja siinä samalla sain katsella lukuisia hanhiparvia, niiden muuttaessa pois täältä pohjolasta.
Kuvia eiliseltä päivältä.Käytiin Joensuun rautatieasemalla katsomassa Ukko-Pekkaa. Siinä lähistöllä kasvoi ruusuja ja ihan hurja määrä ruusuissa oli marjoja. Olisipa mukava jos näitä marjoja kasvaisi myös omassa pihassa.

Ukko-Pekka- höyryveturi kunnostettiin alkuperäiseen kuntoonsa Pieksämäen varikolla. v.1993 se oli tehnyt neitsytmatkansa Pieksämäeltä Joensuuhun. Nyt se oli 20-vuotis juhlamatkallaan.(tiedot sanomalehti Karjalaisesta)
Ihmisiä oli sadoittain seuraamassa veturin tuloa ja monet ottivat siitä kuvia, osa kävi ihan tutustumassa itse veturiin.Tampereellahan se oli tehty vuonna 1948

Hanhet lensivät niin ylhäällä ja kovaa vauhtia, ettei niiden kuvaus onnistunut millään.

 Toisinnäkijän päiväkirjasta luin Basilikasta.
"Uskotaan että basilika vahvistaa sydäntä, poistaa masennusta ja tuo iloa ja voimia. "

Suloisia ovat nämä basilikan kukat. Niistä tulee aivan ihana raikas tuoksu. Niinpä otinkin niitä lähelleni, pöydälle jonka ääressä luen ja kirjoitan näitäkin juttuja.

Basilikan tuoksusta, toivottelen kohottavaa ja iloista sunnuntain jatkoa!

12 kommenttia:

 1. Pitääkin heti hakea basilikan kukkia sisälle, se kuitenkin paleltuu jos tulee kylmiä öitä. Kauniisti tuo sinullakin kukkii.

  VastaaPoista
 2. Ukko-Pekan vetämän junan kyydissä sitä lapsena matkustettiin mummolaan, muistan vieläkin tuoksun ja vaunujen kovat penkit.

  VastaaPoista
 3. Kauniisti kukkii basilika.Hyvää pyhäpäivää Emilie.♥

  VastaaPoista
 4. Kaunis on pasilkka kukka ja niin ihanan tuoksuinen. Komea ukko-Pekka sielä
  Meillä tänään satoi paljon rakeita ,maa oli aivan valkoisena jonkuun aikaa ennen kuin se suli:)

  VastaaPoista
 5. Joutsenia taisin nähdä. Ukko-pekka on kuin Lättähattu joka vieraili meillä viime joulun alla.

  VastaaPoista
 6. Sullakin vaan nuo kukkaset kukkii, ihanaa. Basilikan tuoksu on mielestäni huumaavaa. Itse olen pakostakin joutunut jo siirtymään havuihin ja talvisimpiin lajeihin ;). Mukavaa alkanutta viikkoa, toivotaan, ettei sataisi koko ajan!

  VastaaPoista
 7. Lauantai-iltana kun Ukko-Pekka puksutteli tänne Ylämyllyn pysäkille Joensuusta kierroksen hakemaan halkoja, niin minäkin oli siellä katsomassa Ukko-Pekkaa ja nousin jopa vaunujen sisälle katsomaan ja valokuvaamaan. Oli niin nostalgista fiilistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin minäkin ajattelin käydä tässä lähellä sitä katsomassa, mutta aateltiin ettei siinä ole parkkipaikkaa. Hei, taidetaakin olla aika lähekkäin asumassa :)

   Poista
 8. Ihanko totta? :) Kyllä maailma on pieni. Minä suljin oman blogini ainakin toistaiseksi. olen niin huono bloggaamaan nykyään. MInut tavoittaa Fb.sta. Jos haluat olla kaverini Fb.ssa,niin laita sähköpostia liisankotona at luukku. com

  VastaaPoista
 9. Ihanko totta? :) Kyllä maailma on pieni. Minä suljin oman blogini ainakin toistaiseksi. olen niin huono bloggaamaan nykyään. MInut tavoittaa Fb.sta. Jos haluat olla kaverini Fb.ssa,niin laita sähköpostia liisankotona at luukku. com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voinhan mie laittaa viestiä, kunhan kerkiän, mut Fb:ssä en ole vielä ainakaan ollut. :)
   Eihän sitä tiedä milloin siihenkin hurahtaa ;)

   Poista
  2. No niinhan tuo on blogisi poistettu, voihan nenä.

   Poista