sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Syksyä

Näin se vaan syksymmäksi menee ja menee. Miten tämä aika kuluukin niin nopeasti, ettei perässä pysy, on jo syyskuukin puolessavälissä.


Pihamaallakin kasvaa myrkkysieniä ;)) Muita sieniä ei olla saatukaan, paitsi kaupan hyllystä sienisalaattia. Olihan sekin hyvää perunoiden kanssa syötynä.

Jo elokuussa kokeilin yöpöytäni tuunaamista. Eihän siinä hiomisessa ja maalaamisessa mennyt montaa päivää, oli silloin hieno ilmakin ja sain sen homman ulkona tehtyä.
Tämähän oli vanha ja joutava lipasto, jotta ajattelin, ettei siitä ”hyvä huku” vaikka menisi ihan pieleen, kun tämä on ensimmäinen maalaamani huonekalu.Laatikoihin laitoin Tigeristä jo aikaisemmin ostettua värikästä paperia pohjalle.

Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Meni vain pitkään ennenkuin löysin vetimet tähän. Oman kaupungin kaupoista kun ei löytynyt sellaisia, joten aioin jo alkaa maalaamaan noita entisiä puuvetimiä ja aattelin päällystää niitä jollain paperilla tai muulla.
Perjantaina sitten käytiin Kuopiossa ja Tigerissähän niitä oli vaikka minkälaisia ;)))Ikeassakin käytiin, mutta onneton siinä tavarapaljoutta ihmetellessä unohdin katsastaa ne Ikean paperikaupan tavarat kokonaan, siellä olisi ollut varmasti joitain teippejä joita olisin voinut ostaa.

Sitten tulee kuvapläjäys pihalta ja vähän kasvimaaltakin :)

Kirjoitin aikaisemmin vähän nuivasti tomaateistani, mutta perun sanani.  Ainakin Nämä keltaiset kirsikkatomaatit ovat nyt kypsyneet lopultakin ja ovat tosi hyvänmakuisiakin ja näitähän tulee paljon. Osan kypsyttelen sisätiloissakin ja aina muutama kellastuu vielä kasvihuoneessakin.

  Nämä ihanat krassit vielä loistavat kasvimaan reunalla

 Kylvin toissavuonna kurkkuyrttejä ja nyt ne ovat valloittaneet jo koko kasvimaan ;)
En raaski niitä nyhtää poiskaan vielä, koska näyttävät hyönteiset ja mehiläiset niistä tykkäävän.

Lyhtykoiso kasvaa rehoittaa. Mies osti jonakin syksynä pienessä purkissa tämän ja pitihän mun laittaa se kukkapenkkiin. Nyt sitä kasvaa lähes koko penkissä. Saanpahan lyhtyihin laitettavaksi taas näitä pallukoita.
Syysleimukukissa vielä on kukkia, vaikka on kyllähän nekin jo lopettelevat kukintaansa.
Ensi viikolla luvataankin jo lisää viileneviä päiviä. Jokohan sitä kohta voisi alkaa lehtiä haravoimaan.

Oikein leppoisia syyspäiviä!

11 kommenttia:

 1. Onnistunut tuunaus :) Ihanan syksyinen postaus... Syysterkut Porvoosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon. Kerran käytiin Porvoossa, jäi kaupungista ihan kivat muistot :)

   Poista
 2. Eipä lipastoa samaksi uskoisi. Vetimien vaihto ja maalaus saivat ihmeitä aikaan. Hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan. Kyllä kannatti, kun ei olis paljoa hävinnytkään ;)
   Olis vielä toinenkin puunvärinen vanha lipasto, mitä mietin. Pitäis vaan keksiä vähän läpikuultava maali tms.

   Poista
 3. Lipasto onkuin uusi! Kurkkuyrtin kukka on erikoisen kaunis. Pitää laittaa muistilistalle..en ole koskaan kasvattanut.

  VastaaPoista
 4. Kiitos samoin sinulle Emilie! :) Kauniita kukkasia. Mietin tuota kurkkuyritin kukkaa että voisikohan niitä jäädyttää jääpaloihin? Muistuttaa jotakin kukkaa, mitä aina lapsena jäädytettiin jääpaloihin ja sitten ne myös syötiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän niitä vois laittaa jääpaloihin, ja voi syödä ja laittaa salaatteihin. Lehdet vaan ovat niin karvaisia, että ei ole tullut käytettyä.
   Kokeilin minäkin niitä jääpaloihin. Mut menivät jotenkin värittömiksi. Syönyt olen vaan kukkia tuoreena, kun tielle osuvat ja tosiaan hyönteiset pörrää niissä.

   Poista
 5. Kivan näköinen tuli yöpöydästä. Kyllä valkoinen väri piristää. Itse maalasin mökillä yhden pienen pöydän ja pari kulahtanutta jakkaraa valkoiseksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan noita maalattavia esineitä lisää täälläkin, kun vain saisi aloitettua ;)

   Poista
 6. Lipastosta tuli uudenveroinen. Kyllä kannattaa tuunata. Kurkkuyrtissä on niin kaunis kukka, että ihan sen takia olen sitä keväisin kylvänyt. Ystäväni kerää kukat ja jäädyttää niitä jääpalamuoteissa. Niin saa kivoja koristeita vaikka talvisiin juomiin.

  VastaaPoista