keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Vaihteeksi jotain kukista ;)

Vaikka olenkin kukista höpissyt jo koko kesän, niin höpisenpä kuitenkin vielä vähän lisää :D


Mullahan on vain kuusi erilaista kärhöä. Nämä neljä ilahduttivat kukinnallaan :) 
Kuudesta Yksi ei ole kukkinut vielä kertaakaan (JohnPaul II) ja alppikärhökin piti tänä kesänä taukoa. Leikkelin sitä kylläkin viime vuonna, kukinnan jälkeen, niinkuin ohjeessakin sanotaan, ja saattahan se olla väärässä paikassakin. Eikä se ole aikaisempinakaan kesinä hyvin runsaasti kukkinut. Mitenkähän tuon siirtäminen onnistuis? Se on ollut nyt samalla paikalla varmaan 5 vuotta.


Unikoihinhan minä olen tänä kesänä todella "hupsahtanut" ;) Näitä silkkiunikoita ja muitakin pitää ensi vuonna saada lisää. Voi olla etten kasvata kellohunajakukkaa, enkä sinisievikkiä.Ainakin sinisievikki kukki huonosti.
Enpä tiedä saanko noista koristetupakoistakaan tänä vuonna siemeniä. kyllähän ne kukkivat hienosti nekin.


Ruukkuihin mulla oli nyt laitettu ihan ostomultaa. Ajattelin, että kokeilenpa nyt ihan kunnon multaa laittaa, jotta kukkivatko paremmin. Ostin Biolanin kesäkukkamultaa ja todellakin näytti kukkivan paremmin, kuin ennen oman maan mullasssa. Vieläkin kukkii ahkeraliisa ja verenpisara näistä kukista, ja jonkinverran kukkii samettikukat. Samettikukat menestyivät tänä vuonna kaikkein parhaiten mulla itse kylvetyistä.
No "Mullassa" ja mullassa on kyllä eroja, yksi pussi minkä ostin Puutarhamultaa (Kekkilän) olikin liian turvepitoista, vai mikä lie ollut, ainakin se koppuroitui ruukun pintaan kovaksi kuoreksi, eikä imenyt vettä. Aikaisemmin olen kyllä ollut siihenkin "multaan" ihan tyytyväinen

Krassit kukkivat hienosti, kun vaan keräsi siemenet pois

Sensijaan en enää kylvä omista siemenistä näitäkään. Nämä piti olla tummanpunaisia, ainakin niiden siemeniä otin viime kesänä. Tästä väristä en krassissa enää tykkää..

 Keltainen orvokki on saanut pienen lilan reunuksen :))

Mustasilmäsusannat kukkivat jonkinverran, mutta jostain syystä ne tänä vuonna ovat tehneet hurjasti siemeniä. Siemenkodat ovat aika vinhan näköisiä :D

Kumma kun ritarinkannus alkoi kukkia uudelleen. Tämä on mulla ensimmäistä kesää nyt, keväällä ostin taimen rompepäiviltä.

En tiedä teinkö hirmuisen virheen, kun istutin kurtturuusun. Leviääkö se ja valloittaa koko mun maan, se jää nähtäväksi ;))

Tänään tai oikeastaan eilen, avautui lopultakin tää mun lempikukka :)
Ostin jättiauringonkukan siemeniä ja ovat kasvaneet ainakin 4 metriä korkeiksi. 
Kukka ei vaan olekaan enää "Jätti"

Oikein mukavaa viikkoa!

12 kommenttia:

 1. Hyvä että edes jollain on komia puutarha. Mun on jääny ihan hunningolle. :-)

  VastaaPoista
 2. Ihastuttavia kuvia! Mahtava auringonkukka!

  VastaaPoista
 3. Upeita kukkia sinulla! Unikko on minun suosikkini.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kärhöt! Ja toki muutkin. Aika pitkiä auringonkukkia olet kasvattanut.

  VastaaPoista
 5. Miten upeina sinulla vielä kukat, siis tosi nätit :) mie olen saanut jo krassit heittää menemään ja monet muutkin ruukuissa olevat, muutamia vielä jäljellä :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos vaan kaikille kommenteista ;)) eihän nää nyt kaikki enää ole niin kauniita. Auringonkukat tosin taitaa kiivetä taivaalle ;) niinpä ei niitä voi läheltä ees ihailla. Alkaa olla aika ottaa pois parvekeruukuista petuniat, ne ainakin ovat jo kukkineet loppuun. En vaan tiedä mitä niihin laittais tilalle. En oikein tykkää kanervista, enkä krysanteemeista. Syklaamit on taas niin lyhytikäisiä.

  VastaaPoista
 7. Unikoita haluan minäkin ensi kesänä enemmän, ne ovat niin kauniita. Tuosta ruukkuihin laitettavasta mullasta, minä ostan aina vähän kesäkukkamultaa ja sekoitan siihen omaa kompostimultaa. Olen havainnut sen parhaaksi.

  VastaaPoista
 8. Olen kerran joutunut siirtämään kärhön, ja hyvin onnistu, otimme vaan tosi suuren juuripaakun ja syvän. Ensimäinen kesä oli heikko kukinta mutta nyt kukkii ja mahtavasti, niin ja se siirrettiin keskellä kesää kukkivana.
  Siulla on upeita kukkia,.

  VastaaPoista
 9. Sinulla on paljon kauniita kukkia. Minäkin ostin keväällä vähän erilaista multaa, jonka totesin melkoisen turvepitoiseksi. Selvästikään kesäkukkaset eivät siitä oikein pitäneet. Samaa multaa riittää vielä ensi kesäksi, joten täytyy muistaa parannella sitä. Mullalla on siis väliä.

  VastaaPoista
 10. Sinulla on paljon kärhöjä ja kauniita ja kaikki muutkin kukat kukkii kovasti viellä:)

  VastaaPoista
 11. Komea auringonkukka! Mulla ovat vielä ihan nupulla,mutta jos säät jatkuvat näin mahtavina,niin varmasti ehtivät kukkia.
  Minun pitää kyllä sanoa,että olen tänä vuonna ollut erittäin pettynyt Kekkilä tuotteisiin :/

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille kommenteista! Minäkin olen ajatellut ottaa nyt syksyllä multaa kasvimaalta ensi kevääksi, jottei kaikkia multia tarvitse ostaa. Teenpä sitten keväällä omia sekoituksia :))

  VastaaPoista