lauantai 12. lokakuuta 2013

Ilotulitusta ja virkkausta

Täällä Joensuussa oli eilen illalla ihan huikean hieno ilotulitus. Otin tietysti kuvia ja videon siitä, mutta enpä saa sitä siirrettyä koneeseen, joten tässä on kuva Sanomalehti Karjalaisesta ja linkki sen juttuun .

Todellakin väkeä oli paljon seuraamassa tapahtumaa. Enpä ole ihan äsken nähnyt niin paljon ihmisiä ja autoja kaupungilla.

Sainhan lopultakin valmiiksi tavallisesta poikkeavan hitaasti valmistuneet sukatkin. Joskus vaan joku homma jumittaa ja jumittaa, pitkäänkös niitä sukkia normaalisti neuloo. Nämä menee yhdelle Aalle, hänen toivomillaan väreillä neulottuna.
Piti pistää jalkaan ihan mustat legginsit ja mennä ulos ottamaan kuvaa, kun sisällä on jo niin pimeää. :)))  Jotenkin tuo vihreä näyttää nyt mun silmässä niin kauniilta väriltä.
Joku vihreän kaipuu on selvästi.


Seuraava hommeli onkin jo alullaan. Jo aikaisemmin kerroin, että haluaisin virkata maton, jonka ohjeen löysin Kodin Pellervo lehdestä. Sitten aloin etsiä kuteita (esteri ontelokudetta), mutta ne olikin minusta niin kalliita, jotta jäivät silloin ostamatta.

 Ohjeessa tämä matto on just siitä kauniin vihreästä kuteesta virkattu, 
ohje kopsattu Kauhavan kangasaitan sivulta.
Siellä on kyllä niin upeita ohjeita vaikka mihin käsityöhön, ettei uskalla paljoa katsellakaan, kun ei kaikkia kerkiä tekemään.

Sitten rupesinkin leikkelemään kuteita omasta lakanasta, leikkurilla vaan leikkaan monta kerrosta kerralllaan.  Teenpähän ensimmäisen maton ihan kokeeksi omasta kuteesta. Saa nähdä miten pitkälle riittää nää mun vaaleanpunertavat lakanat :) Tässä on vasta 10 ensimmäistä kerrosta ja on 45 cm halkaisijaltaan. Aikamoista vääntöä on virkkaus ja leikkaus vasta käy kipeesti mun vasempaan peukaloon, mutta mitäpä sitä ei tekis kun kiinnostaa joku homma ;)  Koetan virkata vaikka kerroksen päivässä, ettei käy kipeesti käsiin. Nythän se homma hidastuu kun kerrokset pitenee, mut ei se mitään.

Pitäähän mun saaha yksi kukka mukaan tähänkin postaukseen, vaikka onkin kuva jo monta päivää sitten otettu, kyllä nämä vieläkin siellä kasvimaalla kukkivat, niinkuin krassitkin. Kurpitsat raivasin jo pois, ne ja samettikukat ovat paleltuneet.
Tämään leivoin ja huomenna olisi tarkoitus alkaa lopultakin haravoida noita lehtikasoja pihalta. 
Jos vaan on hyvä ilma. 
Mukavaa viikonloppua teille kaikille! 

17 kommenttia:

  1. Upealta näyttää ilotulitus.
    Sukat on ilosen vihreät tykkään niistä.
    Kauhavalla on tosi paljon mielenkiintoisia ohjeita, mukava kun Pellervossa niitä esitellään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan, alan sitten kun enin kiinnostus maton virkkaukseen menee ohi, neuloa itellenikin iloisia sukkia :)
      Mistä lienevätkin tienneet ihastukseni kodin pellervoihin, kun tuli tilaus tarjous, jota en voinut vastustaa. Kohta mulle tulee oma pellervo ;)

      Poista
  2. Huippuhieno virkattu matto tulossa sinulla! Omani olen ostanut näppäriltä virkkaajilta (itse en osaa...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En minäkään ilman ohjetta osais tehä, kokeilin viime kesänä ja siitä tuli pyllynalunen ;) On vaan aika raskasta, käy käsiin noin raskas virkkaus.

      Poista
  3. Kaunis on virkattu matto,niin kauniit sukat:)

    VastaaPoista
  4. Kaunis matto tulossa. Kumpa minäkin vielä joskus osaisin tehdä!
    Kaikki taidot ovat kadonneet..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eihän ne taidot katoa, jos vaan koukku pysyy kädessä, välillä ei vaan kiinnosta.

      Poista
  5. Tosi kauniit sukat ja kaunis värikin niissä, minäkin tykkään vihreästä väristä
    Matostakin tulee kaunis olet ahkera :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan! Helppo neuloa raitoja, kun en jaksa muuten kuvioita tai erikoisempia sukkia tehdä.

      Poista
  6. Sinulla on käsityön taito. Ihanan pitkät varret noissa villasukissa, tykkään sellaisista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Enemmänkin välillä innostusta kuin taitoa, välillä ei kiinnosta mikään. Lyhyitä varsia minäkin tein ennen sukkiin, sit olen niitä jatkanutkin. Seuraavaksi laitan vanhoja sukkia uuniin, enkä parsi, ja teen uusia. Vartta pitää olla, jottei lumi mene talvella nilkkoihin ;)

      Poista
  7. Hienot sukat ja vielä hienompi matto!!!! Minä teen myös usein ensimmäisen version omasta materiaalista ja jos työ onnistuu, niin sitten voin ostaa kallista materiaalia. En halua tehdä epäonnistuneita kokeiluja kalliista raaka-aineesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinpä minäkin ajattelin, kun en ole noin paksua materiaalia koskaan virkannut ja kun käsien nivelet välillä kipeytyy, jotta pystyykö edes virkkaamaan. varmaan se esteri kude onkin helpompaa virkattavaa kun on kai luistavampaa. Tuo puuvilla on välillä aika jykertämistä ;)

      Poista
  8. Ihanaiset sukkaset ja odotan innolla uutta mattoasi...Ilotulitusta todellakin oli ja ilokseni voin todeta, että onneksi ei ollut kaupungin maksamaa, koska en voi ikinä tajuta, miksi pannaan niin paljon rahaa "ilmaan", tiedäthän? Alan kait tulla vanhaksi, kun ajattelen näin. Mukavaa viikon alkua! :)

    VastaaPoista
  9. ilotulitus jäi näkemättä, en viitsinyt lähteä ajelemaan vartavasten.
    Ihana matto tulossa :)
    ja söpöt vihreät sukatkin jalassa.
    Kiitos haasteesta, tallessa on :) sinulle on myös haaste blogissani, kipaise hakemassa :)

    VastaaPoista
  10. Kiitos samoin! Oliskin varmaan ihmetyttänyt enemmän, jos kaupunki ois ollut maksajana, kun henkilökuntaa on lomautettuna ja muut säästöt päällä.

    VastaaPoista