tiistai 1. lokakuuta 2013

Onnea matkassa

Viikonloppuhan menikin mukavasti. Käytiin pikaiseltaan Tampereella katsomassa miten jälkikasvu siellä asustelee. Oli hyvät ilmatkin ja matka meni hyvin. Poistullessa hirvikin toikkaroi tielle auton eteen, onneksi huomattiin ja mies kerkisi jarrutella. Vähänpä katse terästyi senjälkeen.
Kotona kukki vielä daaliat, sisällä tosin

Tampereellahan olikin varsin mukava viikonloppu, siellä oli kahdetkin markkinat ja Tampere päivän tapahtumia.
 Kalamarkkinoilla Laukontorilla oli paljon kala- ja muitakin ruokia tarjolla. Kyllä siellä olisi saanut nauttia kaloja vaikka kuinka paljon maistiaisiksi vaikka joka kojusta. Meilläpäin on paljon vaisummat kalamarkkinat ;) Ihmisiäkin oli välillä tuolla ihan tungokseen asti.


 Uutta korkeata hotelliakin siellä rakennettiin, muutama työmieskin tuolla oli vielä lauantai-iltanakin hommissa.

Kauppahallin kransseja
 Työväenmuseo Werstaassa käytiin katsomassa näyttelyt. 
Ainahan siellä jotain uuttakin on, vaikka voihan tätä vanhan kaupan tarjontaakin katsella vaikka kuinka monta kertaa. Silloin ei ole ollut kaupassa ihan niin paljon valikoimaa kuin nyt ;)

Tämä Neiti jaksaa lueskella Kansan Lehteä vaikka kuinka kauan.

Entisaikojen huussikin siellä oli (tosin aivan ilman hajuja) :)

Tekstiilimuseon puolella voisi viettää vaikka koko päivän katsellen näitä hienoja kankaita ja videoesityksiä tehtaan työläisistä. Monia tuollaisia pyyhkeitä ja kankaita oli meilläkin ennen aikaan.

Hienoja liinojakin ennen osattiin kutoa.Karhulan lasitehtaan tutun näköisiä pullojakin siellä oli esillä.

Mieskin sai nauttia munkkikahvit Laukontorilla ;)
...että olipa ihan onnistunut reissu...

Kotiintultua oletin, että kaikki kukat olisivat jo paleltuneet, mutta eipä olleetkaan. Vielä kukkivat samettikukat ja krassitkin ulkona.  Vaikka tulihan sitä rakeita välillä ja jossain lähistöllä oli pakkasasteita aamullakin. 
Maanantai menikin vähän matkasta pökkyrässä vielä. Tänään sitten huomasin että onni oli minua potkaissut täällä blogi-arvonnassakin. Upeeta, mahtavaa.
Kiitokset kaikille kommenteista edelliseen kirjoitukseeni ja kiitokset piville arpajaisvoitosta.
Jospa sitä tästä pikkuhiljaa kotiutuisi ja jotain (paljon)olisi vielä puuhia tuolla pihallakin, ennenkuin talvi tulee.
Hei vaan taas!
6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia kankaita, noita voisikin lähteä katsomaan, matkakaan ei liene esteenä. Läheltä piti-tilanne hirven kanssa kyllä tarkentaa silmää ja hidastaa vauhtia, onneksi oli onnea matkassa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tule usein käytyä oman paikkakunnan tapahtumissa ja museoissa, vieraassa kaupungissa sitten sitäkin enemmän ;)
   On se vaan uskottava niitä hirvivaara-merkkejä ja radiossakin on monesti varoiteltu hirvistä. Juuri hämärän tullessa ne lähtee liikkeelle.

   Poista
 2. No, höh! Mulla on menny Tampereen kalamarkkinat ihan ohi. Tarttis alkaa seuraamaan tapahtumakalenteria. Mulla on ollu tapana, aina kun vaan pääsen, käydä syömässä kalamarkkinoilla Taivassalolaisesta kojusta kalapöhkösiä. Siinä vasta herkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kalapöhkösistä en ole ennen kuullutkaan :)
   Käytiin me siellä teilläpäinkin taas, Vehoniemen automuseossa. Joka vuosi mies haluaa siihen tutustua ja aina siellä onkin joku "uusi" hieno autokin.

   Poista
 3. Kävittekin sitten täällä meidän puolella Suomea;)
  Se on jännä, että vaikka Tampere on meillä ihan tuossa lähellä, niin harvoin tulee noissa museoissa käytyä. Hyvä muistutus, kivoja paikkoja, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän siellä Werstaassa käydä, varsinkin kun on ilmainen sisäänpääsy. Onhan sielläkin taitaa joka vuosi jotain uuttakin nähtävää ja pikaiseltaan kun käy, niin entisiäkään ei kerkiä niin tarkkaan katselemaan, ettei jotain uutta mielenkiintoista olis.

   Poista