perjantai 8. marraskuuta 2013

Ruusuja ja lapasia

Löysin kirpputorilta pienen "kristalli"maljakon, johon kävin terassilta leikkamassa pari ruusua.
Saahan tuo mieskin siinä ihailla ruusua isänpäivänä.


Nyt ei oikein mikään suju, kun on pimeetä ja harmaata, niin laitanpas sitten kuvia vielä lapasista, jotka sitten sain valmiiksi. Loppujen lopuksi nämähän ovat ihan helpot neuloakin, koska samaa kuviota toistetaan. Toisen lapasen osasin jo neuloa ilman ohjeen seuraamista koko ajan ;)

Oikeastaan tuo ruusu on aika samanvärinen kuin tää ruusulanka näissä lapasissa. Pesin ne koneessa ja prässäsin kostean kankaan läpi. Tuo pipari-reuna ei sitten millään meinaa oieta ja jos toisia tekisin, niin ranteen kohtaan laittasin joko reikäneuletta, johon pujottasin nyörin tai sit joustinneuleen. Nyt ovat liian väljät ranteesta. Ainakin mahtuu toiset lapaset tai hanskat alle, eihän näilläkään yksinään tarkene talvella kuljeskella.

Tuli mieleen etsiä nämä mun muistaakseni ensimmäiset kirjoneule-lapaset. Joskus nuorena neuloin nämä -80-luvun alkupuolella. Vasen lapanen on vielä melkein ehjä, oikea on mennyt rikki kämmenpuolelta ja paikattukin. Ihan nostalgisista syistä olen nämä säästänyt :)

Tämän jälkeen olen neulonut lukuisia lapasia ja hansikkaita aidosta itsevärjätystä villalangasta. Ihan omasta päästä otetuilla ohjeilla, Villalanka tahtoo vaan olla vielä heikompaa, hajoaa tosi nopeasti, sukkana ei kestä senkään vertaa. Kerran kun pitää jalassa, niin jo on reikiä :)

Läksin tänään pyöräilemään kirjastoon, koska oli kummallisesti pouta-päivä. Satamaan rupesi vasta illalla.
Lainasin taas kirjoneule-ohjekirjan ja virkkauskirjan. Pitää mietiskellä mitä alkaisin tehdä seuraavaksi. Välipuuhaksi neulon taas vaihteeksi pöly- tai tiskirätin.
Romaaneitakin olen lueskellut, mullahan on tapana lukea samalta kirjailijalta kaikki kirjat mitä löydän. Nyt olen lainannut jo useamman Pirjo Tuomisen kirjoja. Niitähän riittääkin pitkäksi aikaa.


Mukavaa viikonloppua ja isänpäivää teille kaikille!



16 kommenttia:

  1. Onpa kaunis ruusu kauniissa maljakossa.Olet ollutkin ahkera ihanat lapaset olet tehnyt
    kaunis kuvio Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
  2. Ompa upeat lapaset! Näin se käy kun osaa tämän taidon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minkä nuorena oppii sen toivottavasti vanhanakin taitaa, kun vaan viitsii. ;)

      Poista
  3. Kaunis ruusu ja maljakko,ihanat lapaset olet tehnyt.Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan! Enpä olekaan noin mustia aikaisemmin tehnytkään.

      Poista
  4. Kasvaisipa minunkin parvekkeellani noin upeita ruusuja. Kukan muoto on aivan täydellinen. Tosi kaunis. Kauniita ovat myös kutomasi lapaset ja varsinkin noiden alimmaisten värit ovat niin mieleeni. Hyvää viikonloppua ja tulevaa isänpäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ruusut ovat niitä äitienpäiväksi ostettuja miniruusuja, Tuotiin ne anopin ja äidin haudalta pois alkukesällä ja ovat kasvaneet ruukussa. Myöhään alkoivat sitten uudelleen tehdä nuppuja. Eihän noita raaskinut ulos jättää, kasvakoot niin pitkään kuin kasvavat.
      Kiitos samoin!

      Poista
  5. Kaunis ruusu ja kauniit lapaset, jotenkin mie en vaan syty lapasiin, kai se on tuo peulao jonka tekeminen hiertää.
    Lukeminen on just tällästen harmaiden päivien puuhaa:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa nyt on niin helppo peukalo kuin olla voi. Otetaan vaan silmukat langalle tai hakaneulalle ja uudet luodaan tilalle ;) On tainnut tulla neulottua joka talvi yhdet lapset, eihän noita viime talvisiakaan ole kyllä tullut yhtään pidettyä.
      Lukeminen on myös mukavaa, joskus löytää kirjastosta paljon mukavaa luettavaa ja joskus ei löydy mitään.

      Poista
  6. Komeat lapaset. Minä kudon sukkia. Paperinarustakin aloin kutoa kaitaliinaa sekä ontelokuteesta mattoa, josta kude loppui kesken. Tässä vinkkejä. T:marjalellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava olis nähdä ne :) Enpä ole tainnut koskaan nähdä paperinaruista kaitaliinaa.

      Poista
  7. Tosi nätit lapaset, ruusukuviot passaavat hyvin noihin maljakon ruusuihin. Kaipa tässä pitäisi itsekin ryhtyä sukkia neulomaan, kun ristipistot eivät juuri nyt innosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika jännää nuo kiinnostukset, välillä ei jokin kiinnosta. Eikä sihen saa minenkään ryhdyttyä. Sit ykskaks löytää sen kiinnostuksen jostain. Minäkin oon odotellut milloin tulla tupsahtais kiinnostus ompelemiseen, kun alkaa ommeltavat kasaantua ;)

      Poista
  8. Ihania, tosi arvokkaita lapsia oletkin neulonut. Hienoa! Liitynkin seuraajaksesi seurailemaan, mitä postailet. Mukava blogi!

    VastaaPoista