lauantai 14. joulukuuta 2013

Ihan pimeetä...

niinpä minä tänään innostuin etsimään kaapeista lisää valoa, kynttilälyhtyjä yms jouluista. Vaihdoin kaapin päälle jouluisempia tavaroita (= vein kaikki muut rojut pois) kuvat ei ole siitä kaapin päältä, vaan muualta ;)
Vaihdoin vihdoinkin jouluisemman verhon keittiöön, taisi ollakin entinen pitsiverho viime joulunkin. Ei tule liian usein vaihdeltua verhoja. Virkkasin noita, olevinaan lumitähtiä ja laitoin roikkumaan ikkunaan. Olivat vaan niin löpsöjä, jotta piti liimata muovi taakse.


Tämä kynttelikkö on (ihan kamala muovinen härpäke) vanha äidin peru kynttelikkö, enkä raaski sitä hävittää, niin kauan kuin se toimii. Peilarissa säilytän pipareita. Aika hyvin ovat säilyneetkin, kun ei ole lapsia kotona :))


Tämä "kuusi" on saanut olla monta vuotta kaapissa, koska ..en tiedä miksi. Siitä karisee hilettä, eikä se tahdo pysyä suorassa ilman teippausta. Nyt se saa olla apukeittiön ikkunassa.
Ei meillä muuten ole yhtään jouluista, sitten vasta oikeastaan kun oikea kuusi otetaan sisään aaton aattona, niin minusta tulee kotiin joulun tuntua.

Leivoin tänään kakun ja niitä samoja kaurakakkaroita kuin eilen. Tänään nyt jo kakkukin onnistui paremmin , eikä kaurakakkarat levinneet pellille, vaikka samanlaisen taikinan tein. Tosin tänään taikina sai levätä jonkin aikaa ennen paistamista, niin ei levinneet yhtään.

Jotenkin rasittava päivä eilen olikin, ei minua ennen ole vaivannut 13.pvä ja perjantai mitenkään, nyt kaupingin joulutohina taisi sekoittaa lisäksi päätä.  Maanantaina on mentävä sinne uudelleen, jotta saan sen virkatodistuksen, mut sitten saa kaupungin keskusta olla "rauhassaan". Parveilkoot toiset siellä ja etsikööt joululahjoja. Käynpä sitten joulun jälkeen alennusmyynneistä jos jotain tarvitsen.


Juu aivan oikein, nuo kynttilät ovat vinoja. Ne on vanhoja lasten koulussa tekemiä itse valettuja kynttilöitä, joita saatiin sitten ostaa luokkaretken hyväksi. Ovat noin 15 vuotta saaneet olla säilössä ja nyt on tarkoitus polttaa ne pois lopultakin.

 Toivottelen näiden kanssa rauhallista kolmatta adventtisunnuntaita teille kaikille! 

17 kommenttia:

 1. Ihanat itse tehdyt kynttilät.
  Minuakin suorastaan risoo keskustan jouluhössötys..ja ihmiset ovat aika vihaisen oloisia, rasittuneita.Ja se joulumusiikki kaupoissa hajoittaa pään! Onneksi käyn harvoin kaupoilla ja minua ei vaivaa ostopakko.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia olit laittanut. Niin ne verhojen vaihtelu on tosi rasittavaa puuhaa. Kävin äidille laittaan jouluverhot.Piti välillä levätä ,kun käsiin otti ja niskoihin. Työtkin alkoi ennen joulua ja kestää jouluaattoon asti vanhusten parissa.Joulu en ole laittanut minkään verran. Jakselua! T:marjalellu

  VastaaPoista
 3. Tunnelmallisia kuvia. Nuo lasten tekemät kynttilät ovat kauniita.

  VastaaPoista
 4. Hyvin olet saanut säilytettyä lasten tekemät kynttilät!

  VastaaPoista
 5. Kuvistasi kuvastuu rauhallisuus ja tunnelmallisuus. Olen kanssasi samaa mieltä jouluhössötyksistä. Itsekin laita joululiinat yms tarvikkeet esille vasta aatonaattona. Ja oikea kuusi kuuluu meidän jouluun. Mielestäni ihmiset ovat menneet ulkona olevien, ns jouluvalojen kanssa jo liiallisuuksiin. Lasten tekemät kynttilät ovat kauniit.

  VastaaPoista
 6. Nyt tuikkivat kynttilät joka ikkunalla ja niin pitääkin näin pimeenä aikana. Minäkin eilen
  etsin kaikki tuikut.joka puolelle sytyttelin niitä, valoa kaikkialle Hyvää sunnuntaita Emilie:)

  VastaaPoista
 7. Tässä pimeässä vuodenajassa on se mukava puoli, että erilaiset tunnelmavalot pääsevät ikäänkuin oikeuksiinsa :)

  VastaaPoista
 8. On sinulla paljon kauniita kynttilä-asetelmia. Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
 9. onpa ihania itse tehtyjä kynttilöitä.
  uuh mulla ei kans sitte yhtään huvita kaupungin tohinaan mennä ... vaan oon tilannu lahjat netistä , haen sitten salen postista , kätevää ;)

  VastaaPoista
 10. kaunista ja jouluista...:)
  Nuo kynttilät ovat ihana!

  VastaaPoista
 11. Ihanan jouluista ja valoja ei oo koskaan liikaa. Nuo itse valetut kynttilät on tosi upeat, ovatkin sitten antiikkikynttilöitä :))))
  Mukavaa kaupunkireissua huomiselle.

  VastaaPoista
 12. Lähden joka joulu Helsinkiin ajatuksella, että on kiva kierrellä katselemassa jouluvaloja ja ehkä vähän kaupoissakin tiirailla tavaroita. Ja takuuvarmasti joka joulu tulen kiireen vilkkaa pois Helsingistä manaten kaikkialla parveilevien ihmisten paljoutta ja hirvittävää tavarahässäkkää. Milloinkahan opin, ettei sinne ole mikään pakko mennä itseään kiduttamaan?

  VastaaPoista
 13. Ihania nuo omatekoiset kynttilät,kynttilät saavat nyt tuikkia joka paikassa.Hyvää sunnuntai iltaa.♥

  VastaaPoista
 14. Ihana, kaunis blogi ja niin jouluista ♥

  VastaaPoista
 15. Noista virkatuista lumihiutaleista saisi tönkköjä, kun niihin imeyttäsi sokeliuosta. En nyt muista veden ja sokerin suhdetta, mutta netistä sen varmaan löytäisit. Minulla on ikkunalla killunut virkattu sokeroitu enkeli jo useita vuosia ja edelleen on ryhti suorassa :)

  VastaaPoista
 16. Tuhannet kiitokset kaikille ihanista kommenteista!
  Savea ja papuja; Mietin noita virkattujen hiutaleiden "tärkkäystapoja", laiskuus voitti, enkä jaksanut alkaa etsimään. Muistaakseni myös sulatetulla steariinillä (kynttilällä) saa jäykistettyä lumihiutaleita.

  VastaaPoista