lauantai 7. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän jälkitunnelmissa

Tulihan sitä taas töllöteltyä teeveetä eilen illalla. Yksin katselin, kun miestä ei yleensä kiinnosta tv:n katselu.
Oli tälläkertaa ihan mukavan erilainen juhla. Tietysti kättely oli sitä samaa. Yritin katsoa, että mitä ne ihmiset sanoivat presidenttiparille. Oisko ollut vain perinteinen; Hyvää itsenäisyyspäivää!
Monilla ilmeet vaan näyttivät hyvin tympeiltä heti kättelyn jälkeen, vaan olisko ollut jännitystä. Tai sitten heillä vaan ei ollut hauskaa :)))

Hienoja pukuja oli monia, en nyt tähän lainaile kuvia. Näkyy niitä muutenkin. Jotkut tietysti esittelivät "sulojaan" liikaakin.
 Minusta konsertti oli aivan hurjan hieno. Tampere-talo näytti upealta paikalta, valot ja kuvat siellä olivat upeita. Musiikki soi aivan mahtavasti, eikä kappaleet olleet liian pitkiä, niinkuin yleensä konserteissa.
Lopussa kuorojen sisäänmarssi ja esitykset olivat oikein liikuttavia. Jos olisin ollut paikalla, oisin varmaan ollut kyynelet silmissä. Eikä tarvinnut katsella ahtaassa salissa tanssivia porukoita.
Tulihan sitä Tuntematonta sotilastakin vähän katseltua, ainakin sitä alkua, kun lähtivät Ylämyllyltä poijat sotatantereille.


Meillä poltettiin kynttilöitä ja roihuja. Syötiin tekemääni mammanmarjapiirasta ja punakaalilaatikkoa :) oikein herkkuja siis.  Ja virkkasin monta isoäidin-neliötä.

Linnuille kelpasi vielä kauratkin :) Muutaman lyhteen sain tehtyä itse kasvatetuista kauroista.

Tänään taas sataa lunta, kohta pääsee auraamaan. Toivottavasti mies pysyy traktoreineen kovalla maalla tälläkertaa ;)
Kaupoissa taitaa olla hulinat tänään, kun ihmiset ryntää joulu-ostoksille pitkillä vapaillaan. 
Jouluiloa kait sieltä ollaan hakemassa, vai mitä?

Mukavaa viikonloppua!


13 kommenttia:

 1. Vaikka eilisiä juhlia en katsonut niin Tampere-talo on kyllä hieno paikka ja tuo iso juhlasali on mahtava kun on täynnä. Olen muutaman lähes täyden konsertin siellä käynyt kuuntelemassa ja myös mieheni tohtorin promootion juhlava tilaisuus oli siellä.

  VastaaPoista
 2. Voi, jaan tunnelmasi eilisillalta: oli hieno itsenäisyyspäivän juhla. Ja Vesku ♥. Ne otteet suomalaisesta kirjallisuudesta olivat uskomattoman hieno lisä konserttiin. Parhaat "Linnan" kemut telkusta koskaan!

  Lämpöiset terkut Porvoosta :)

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä juhlista. Pöydät siellä notkui herkuista.Itselle keitin( älä naura )hyvää kaurapuuroa voisilmällä ja hillolla.T:marjalellu

  VastaaPoista
 4. Oli onnistuneet juhlat Tamperetalolla.Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 5. Hienot juhlat oli. Tänä vuonna en jaksanut tosin katsoa niitä loppuun. Tylsistyin siihen konserttiin... Ihana tinttikuva.

  VastaaPoista
 6. En ole katsonut telkkua puoleenvuoteen..jotakin on mennyt nauhalle ja ne odottavat siellä.
  Iltavuorosta tullessani katselin "nauhalta" vain pukuja. Kierrätyspuvut olivat melkein kaikki mieleeni..

  VastaaPoista
 7. Nyt olikii toisenlaiset juhlat ja pukuloistoa näkyi olevan yllin kyllin..En tosin kokonaan katellu,mutta näin sen mitä pitikin,,.Muksaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Minä tykkäsin kanssa näistä tämän vuotisista itsenäisyyspäivän juhlista ja konsertti oli upea!
  :)

  VastaaPoista
 9. Se konsertti oli todella upea, miekin ihan liikutuin sitä katsoessa ja kuunnellessa., mukava kun on välillä jotain erilaistakin.

  VastaaPoista
 10. Tykkäsin todella paljon tuosta Tampereen vastaanotosta. Toivottavasti jatkossakin tulee jotain uutta eikä aina sitä sillit-suolassa-tanssia :)

  VastaaPoista
 11. Ihan kuin oisin itse kirjoittanut kaiken :). Oli tosi mukavan erilainen juhla ja pakko tunnustaa, että tuli täällä kotisohvallakin vähän silmäkulmia pyyhittyä. Ei vaan voi mitään, kun Maan korvessa kulkevi lapsose tie..
  Mun puolesta linna vois olla remontissa vielä ens vuonnakin :)

  VastaaPoista
 12. Äiti oli niin innoissaan konsertista, että ehdotti juhlien kiertävän suurimpia kaupunkeja. Löytyyköhän vain muista kaupungeista tarpeeksi isot ja juhlalliset puitteet? Minua vähän pisti silmään Tamperetalossa sen elementtirakennus puitteet. Presidentinlinna on minun mielestäni kauniimpi.

  Laitoin blogiini linkin sinun ötökköpostaukseen. Linkki: http://saveajapapuja.blogspot.fi/2013/12/5-kuvaa-kesasta.html

  VastaaPoista
 13. Hei Emilie, eksyinpä tänne ja liityin mukaan lukijakuntaasi.

  VastaaPoista