perjantai 27. joulukuuta 2013

Kukkia ja muutakin (joulu)ruokahöpinää

Vaikka kaikki olette jo varmaankin täysin kyllästyneet jouluun (niin minäkin), laitan vielä tähän kuvia tämän  joulun kukistani.Yksi ainoa kuva tästäkin tähtivalosta tänä jouluna.

Tänään on ollut tavallista pimeämpi päivä taas. Päivä ei valjennut ollenkaan, välillä satoi räntää ja tuntui pilvet lähes putoavan maahan. Maahan jäi hienoinen valkea kerros. Vaikka takapihalla onkin vähän lunta, etupiha on yhtä jäätikköä. Outoa kun jää ei edes sula, vaikka on lämmintäkin ulkona. 

Tänään on tuhottu loppuja jouluruokia, osan viskasin kompostiin, esim. perunalaatikkoa jäi yli. Miten lienen tehnytkin niin paljon (muulloin harvemmin jää ruokaa viskattavaksi asti). 
Yhtään ei huvita sitä enää syödä. 
Porkkana- ja lanttulaatikoa tuli laitettua pakastimeen, niin niitä ei jäänyt tähteeksi. 
Rosollia meillä meni nyt ihan mukavasti, tein sitä eilen vielä lisääkin. Karjalanpaistia on syöty kolme päivää ja nyt sekin loppui, hienoa. Sitäkin on vielä pakkasessa lisää. Kinkkuakin on vielä jäljellä, siitä pitää tehdä varmaan hernekeittoa ainakin. 
Ihan liikaa tuli taas ruokaa ostettua, syytän siitä miestäni, pakastimet on pullollaan. Hän ei usko, kun sanon, ettei mene ruokaa niin hirveästi.  Maksalaatikonkin hän ostaa jouluksi ja unohtaa sen syömättä. Muut ei meillä sitä syö (milloinkaan).
Torttuja tein tänään vielä, ennen joulua paistoin kahdeksan torttua ja niistäkin jäi 2 tähteeksi. 


Joulupulliahan ei kukaan syö, niitä vaan "pitää" olla.
Piparit on jo melkein syöty ja eikä ässiä ja lusikkaleipiäkään ole enää paljoa jäljellä.
Juustoja meillä menee myös monia eri lajeja, peruna- ja punajuurisalaatteja jäi jäljelle.
Jotain uudistusta (näin jälkeenpäin katsottuna) tarvitsisi näihin joulun perinteisiin sapuskoihin keksiä. Mutta ennen ensi joulua taas kerran ostetaan ja tehdään niitä ihan samoja ruokia, vaikka niihin kyllästyy jo kertasyönnillä. Ei opita sitten millään.

Hieman valoa tähän pimeyteen saa, kun polttelee kynttilöitä.

Mukavaa tämän vuoden viimeistä viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Ruokaa tulee usein jouluksi hankittua vähän turhankin paljon. Ajattelin kirjata muistiin, mitä ei ehdottomasti enää ensi vuonna tule hankkia. Mäti kuuluu meillä siihen sarjaan, sillä olen ainoa, joka sitä jouluna meidän huushollissa syö. Pimeää on ollut koko päivän. Onneksi on nuo kynttilät ilahduttamassa. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin sanoin miehelle, että tekee listan mitä ei ens jouluna tarviis ostaa. Minun mielestä ei maksalaatikkoa, punajuurisalattia, eikä hurjan montaa lajia silliä eikä montaa eri makeaa hyytelöä. Toisaalta kyllähän ne säilyy, ainakin sillit. Mätiä ei olla kyllä koskaan ostettu, ei varmaan menis meillä sekään.

   Poista
 2. Niin kauniita jolukukkasia.kyllä se vaan on että aina tulee liikaa tuota ruokaa hankittua jouluksi,saadapa syödä viellä Uutenavuotenakin.Mukavaa loppuvuotta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin on. Meillä on joskus syöty ässiäkin juhannuksena, tänä vuonna tein vain puoli annosta, niin menevät paremmin.

   Poista
 3. Viimisiä jouluruokia syödään täälläkin, alkaa jo herkut ja kinkut tulla korvista. Huomenna keitän kunnon puuron ja menen ulos vaikka satais puukkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain ihan muuta ruokaa pitää keksiä, tai vaikka olla syömättä vähän aikaa, kun vielä on ähky. Ei oo oikein toiveita reippaasta kävelylenkistä, kun on niin hiton liukasta.

   Poista
 4. Kauniita kukkia. Kävyt sopivat tosi kivasti kukkien ohella asetelmiin. Meilläkin jouluruokia oli vähän liikaa ja itse tekemiäni laatikoita minäkin viskasin jo kompostiin. Tapaninpäivän jälkeen eivät jouluruuat enää maistu ja mielellään palaa normaaliin, kevyempään ruokavalioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keksis vaan jonkun ruuan, joka maistuis.

   Poista
 5. Ihania joulukukkia sinulla!!! Me olemme myös tuhonneet kinkunloppuja. Tänään teimme iltapalaksi kinkkupitsan ja sunnuntaina syömme hernekeittoa, siihen toivottavasti loppuu joulukinkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan! Pitsaahan sitä on kait tehtävä, kait se jo huomenna maistuis.

   Poista
 6. Kauniit joulu asetelmat,niitä on aina mukava ihailla. Jo kyllä niitä ruokia tulee aina laitettua liikaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan! Niin, hyvähän se on toisaalta kun on mitä syödä ja säilyyhän ne pakkasessakin :)

   Poista
 7. Jouluruoista olen samaa mieltä kuin sinäkin ja toiset kommentoineet. Itse olen jo vähän oppinut. Tänä vuonna laitoin perinteisiä jouluruokia aika vähän mutta kinkkua on vieläkin kaapissa. Yhden herkkuruokani tein naudan sisäfileestä ja hyvää olikin. Sitä on tehtävä vaan erityispäivinä kun on hieman kalliin puoleista. Miten noihin jouluisiin ruokiin kyllästyykin niin helposti muutamana päivänä.

  VastaaPoista
 8. Meillä on viimeiset jouluruoat tänään päätyneet koiran ruokakippaan;mutta,jos mä sanon,että ei ole iso kippa,niin voi kuvitella kuinka hyvin on meillä jouluruoka tehnyt kauppansa. Tänään jo broikkukeittoa naamariin :)

  VastaaPoista