sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Lintuja, lapanen ja lukemista

 Näiden parissa on tämä päivä kulunut.   Toissa-aamuna oli kaunis aamurusko. 
Tässä kuvassa on pakkasta -27 .


Onpa hienoa, kun pakkanen lauhtui, vaikka kauniit maisemat menetettiinkin. Alkoi jo tuntumaan, että on jotain vialla kun koko ajan palelsi. Löysin lopulta villapaidankin päälle, ja seki vähän helpotti.
Tänään on bongailtu lintuja. Vaikka kyllähän minä bongailin niitä eilenkin, mutta eilen oli vielä vähemmän niitä.

Ei muuta kuin huonoja kuvia, on niin pimeetä :)
Tuli pihalle kuitenkin peräti 3 närheä, 4 harakkaa, yksi keltasirkku, 8 korppia lensi yli ja sitten muutamia tali- ja sinitinttejä.
En ole tänä vuonna nähnyt pyrstötiaisiakaan enkä urpiaisia, missä lienevät. Mutta hyvä kun edes näitä lintuja. Voihan se olla että pienemmät linnut eivät tulleet, koska oli noita harakoita (kun vein niille pullaa ja kakkua, parempi antaa niille kuin itse syödä :))

Tämän ensimmäisen lapasen sain nyt valmiiksi  ♥

Joulukuun Yhteishyvä lehdessä oli tällaisen lapasen ohje. Se jäi jotenkin kaivelemaan ja kun lehti oli menossa paperinkeräykseen, otin ohjeen talteen. Oli aika haastava lapanen, vähänkin kun tarkkaavaisuus herposi alkoi tulla väärää neuletta ja eikun peruuta vaan. 
Tässä on mulle uusia neuleita, ranteessa kierrettyä joustinneuletta ja peukalon kohta neulottu erivärisellä langalla, joka sit peukaloa alotettaessa puretaan pois ja nuo kärkikavennukset oli erilaisia, mitä oon ennen tehnyt. Ja koko on tietysti "valtava". Mikä minua vaivaa kun en usko että tulee 60 silmukalla liian iso. Mahtuu ainakin toinen lapanen tai useampikin alle. 
Siinähän tämä loppukevät menee toista neuloessa :)) kait se on "pakko" toinenkin tehdä. 

Sitten olen lukenut Pirjo Rissasen Syntymäpäivää. Vahingossa senkin otin kirjastosta, vaikka olen lukenut ennenkin, ei yhtään raksuttanut siellä. Mutta on niin hyvä kirja, jotta voin lukea uudelleenkin 
;))

Mukavaa viikon alkua teille kaikille!


11 kommenttia:

 1. Minulta jäi nyt tänä vuonna pihabongaus, hämärä oli koko piha koko viikonlopun.
  Kauniita kuvia ovat linnuista.
  Ihanat lapaset.
  Hyvää uutta viikkoa ♥

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia niin ihanat lapaset:)

  VastaaPoista
 3. Kauniit lapaset. Minä sain juuri valmiiksi vauvan " junasukan" ja vielä pitäisi saada tehdyksi sille pari.

  VastaaPoista
 4. Oi miten kauniit lapaset,
  Aika hyvä bongaus, melko samat linnut täälläkin, urpiaisia, ja punatulkkuja lisäksi.

  VastaaPoista
 5. Ja die handschoenen komen nu wel heel goed van pas.

  VastaaPoista
 6. Närhet ovat aika tuttu näky lintulaudoilla. Meilläkin oli eilen juuri tuollainen punahehkuinen taivaanranta, kaunis. Kiva on myös banneri.

  VastaaPoista
 7. Komea tuo pakkaskuva, vaikka hyvä sekin, että lauhtui vähän.
  Hienot lapaset, olet taitava!

  VastaaPoista
 8. Onpas kauniit lapaset, ja aivan mun lempiväreissä:) Meidän lintulaudalla ei ole näkynyt koko talvena muita kuin talitinttejä.

  VastaaPoista
 9. Meillä tiput olivat paenneet metsään, joten bongaukset jäivät vähiin. Sinä sentään sait närhen ikuistettua, se ei ole ihan helppo tehtävä.
  Näin tuon samaisen tumppuohjeen Yhteishyvässä ja kudoinkin toisen lapasen, mutta kuten sinäkin sanoit, piti koko ajan tuijottaa ohjetta ja käsityötä, ettei tullut virheitä. Niinpä totesin, että olkoon tekemättä ja purin työn. Kauniit ovat!

  VastaaPoista
 10. Hyvät kuvat linnuista Närhi on tosi kauneimpia lintusia. Kauniit lapaset olet tehnyt:)

  VastaaPoista