tiistai 21. tammikuuta 2014

Talvinen päivä

Tänään minua piti "pinteessä kirja"; Nuku nuku nurmilintu, oli niin jännä ettei oikein voinut käsistään jättää ;)) Kirjoitan siitä tuonne Mitä luen.. - sivulle kohta puoliin. Viikonloppuna luetuista kirjoista olen myös kirjoittanut.

Tänään olikin jo vähän lämpimämpi päivä, pakkasta vain -13. Niinpä ei aurinko paistanutkaan.
Ei tosin huvittanut lähteä uloskaan, kuin minkä oli pakko hakea puita.

On jo mennyt aika paljon puita, mutta vielä niitä onneksi riittää varmaan lopputalveksi.
Pääasiassa ollaan nyt lämmitetty puulla, kun kerta ollaan kotona "joutavana", säästyy sähkölaskussa (toivottavasti)

Eilen kävin fillarilla kirjastossa, vaikka pakkanen oli vielä -20 paikkeilla. Turasin päälle ennen lähtöä mahdollisimman paljon, mm nämä säärystimet, paksut "raappahousut", villapaidan, hupparin ja monta puseroa alle. Olkoot vaikka kuinka paksut sääret ;))  Ei paleltanut,ainoastaan silmät vuosi vettä ja lasit jäätyi ja oli laitettava ne taskuun. Sit ei meinaa päästä pyörän selkään, kun on niin jäykkänä paljon päällä vaatetta. Mikähän lie kun henkeen käy meno aina mennessä, mut tullessa ei yhtään. Vaikka onkin suun edessä villanen kauluri. 
Onhan se aika hupsua lähteä pakkasella pyörällä kirjastoon, mut on vaan mentävä  :)) ei raaski autoakaan pienen matkan takia käynnistää.

Aattelin kokeilla säästää viimekesäisiä kukkia talven yli, mutta kaikki muut paitsi tään ruusun jouduin viskaamaan. Verenpisaraan tuli niin paljon kirvoja, jotta tiputteli makeaa töhnää joka paikkaan. Stevia kuivui, pelargonia samoin. Tämä ruusu alkaa työntää uuttaversoa. Kalpea on vielä mutta jospa se siitä vihertyisi.

Olen alkanut säästää jo viili ja rahkapurkkeja kevään taimia varten. Minähän en osta mitään purkkeja, kun kasvavat viilipurkeissakin ;))
Siemeniäkin on ennestään paljon. Listannut olen nekin. Tarvitsen vain tomaatin siemeniä, ei ole kuin yhtä lajia ( keltaista ja jotain toista lajia pitäis olla). Zinnian siemeniä myös pitäis ostaa toista lajia, nyt on vain yhtä (Envy) lajia. En ole niitä aikaisemmin kasvattanutkaan. Perhosia yrittäisin houkutella. tietysti jotain tulee ostettua, kun vaan muistais ettei osta lisää mitä on entisiä. Daalioita ja gladioluxia pitänee hankkia sitten keväämmällä, on ne niin hienoja kukkiessaan.

Huomenna laitan herneitä multaan, jotta sais napsia herneenversoja ;)

Eilen vielä oli ojassa jääkiteitä

Luin tänään netissä että lintuja on tänä talvena ollut vähän. Niin on. Eilen eikä tänään ollut kuin yksi talitintti, joka vieraili tuossa ruokapaikalla.
Ensi viikonloppuna on taas BirdLife Suomen  pihabongaus viikonloppu.
Toivottavasti lintuja ilmaantuu edes sitten.

Aamupäivästä lueskelin taas netistä eilisen A-studio-ohjelman sivuja, ja kommentteja vanhustenhoidosta. Kirjoitinkin muutaman kommentia tuonne.  
Vanhustenhoidon tilan korjaamiseksi todella kannatta nostaa äläkkää vähän väliä. Yleensähän vain ennen vaaleja otetaan asia esiin ja luvataan parannusta, mutta onkohan mitään oikeasti saatu aikaa tälläkään vaalikaudella, vaikka eläkeikäisiä on eduskunnassakin jo 14 %.
Jatkuuko keskustelu, katsotaan.

Tervetuloa uudet lukijat ja mukavaa tammikuista viikkoa!



24 kommenttia:

  1. Voi hyvä tavaton - pupuja noissa säärystimissä!
    Tällainen pupuhöperö rouva aivan sai hymynsä korviin saakka ☺

    Mekin lämmitetään todella paljon puulla.
    Onneksi on hyvä varaava takka, niin säilyy lämpö ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun huomasit :)) Mulla oli joskus pupuja, tuollanen vaaleeanruskee angorakani ja sen jälkeen valkoinen tavan kani.
      Nuo säärystimet on vanhat, neuloin ensimmäisen, tuon vsemmanpuoleisen ja sitten jäi keske. Toinen onkin vähän sitten pakolla neulottu monen vuoden päästä. Tuo vaaleen keltanen lankakin tais loppua siinä välissä, piti neuloa eri värillä. Ite kasveilla värjättyjä lankoja.

      Poista
  2. Ihanat nuo sukat, vai säärystimetkö ne nyt oli.
    Kyllä nyt saa laittaa paljon päälle, niin sitten tarkenee.
    Minäkin sain kolmet housut laittaa, kuten laitan kohtakin kun matkaan lähden ulos.
    Nii, se pihabongaus, tulikin aamulla kun heräsin het mieleen.
    Pitää muistaa.
    Hyvää keskiviikkoa ♥

    VastaaPoista
  3. Kyllä puita on nyt varmaan mennyt on se hyvä kun niitä on,niin kauniit sukat:)

    VastaaPoista
  4. Meilläkin on puilla lämmitetty, heti aamusta laitetaan lämmityskattilaan tuli, niin säästyy sähköä. Puita on kulunut, mutta toisaalta niitä säästyikin pitkälle vuoden vaihteen yli, kun oli lämmintä.
    Onhan kirjastoon päästävä, pääasia, että on lämmin matkalla, komeat nuo säärystimet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Keskuslämmitys oliskin hyvä, uuneilla ei saa niin tasaista lämpöä.

      Poista
  5. Komiat sukat! Olen myös pannut merkille, että lintulaudalla ei kovin pajoa ole lintuja näkynyt, eikä muita lajeja kuin talitinttejä. Punatulkkuja ei ole näkynyt moneen vuoteen, mihin lie joutuneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Niinpä, tänäänkin oon vain 4 tinttiä nähnyt, vaikka ei oo ihan niin pakkanen.

      Poista
  6. Meillä oli lintuja aika paljon syksyllä ja loppuvuonna, mutta pelästyivätkö sitten pakkasia ja lähtivät muualle. En tiedä, sapuskaa on ollut kuitenkin kokoajan runsaasti tarjolla. Jokunen lintu siinä aina käy sentään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin täälläki oli enemmän ennen pakkasia. Tais neljä käydä yhtäaikaa tänäänkin. Ja keltasirkkuja oli joku aika sitten paljonkin. Toivottavasti ilmaantuvat takaisin.

      Poista
  7. onpa sinulla ihanat pupu-sukat!!!! Herneenversoja pitäisi täälläkin laittaa tulemaan, ne on vaan niin hyviä ja terveellisiä leivän päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ;) Herneet on nyt mullassa, saa nähdä itävätkö.

      Poista
  8. een heerlijke serie Emile ja je kan nu die houtblokken en die heerlijke sokken wel gebruiken.

    VastaaPoista
  9. Aivan ihanat säärystimet.Olen itsekin miettinyt sellaisten neulomista hieman pienemmillä pakkasilla käytettäväksi ratsastusreissuille.
    Aloittelin joulukuussa lintujen ruokinnan,eikä ole tarvinnut kuin kerran käydä täyttämässä lautaa,kun on senverran vähän lintuja käynyt vierailulla.

    VastaaPoista
  10. Aivas ihanat sukat olet tehnyt,näin pakkasella niitä lämpimiä sukkia tarvitsee
    Mailläkin on nyt illalla 22 pakkasastetta tuntuu kylmältä,puita saa laittaa uuniin että
    tarkenee..Kivoja kuvi olet ottanut Hyvää viikon jatkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Viime yö olikin tavallista kylmempi. Ei huvita yöllä nousta sängystä ja parempi ois pysyä siellä aamullakin. Pakko oli laittaa illalla sähkölämpöä päälle, jottei jäädy koko mökki.

      Poista
  11. Kirjastoon on tosiaan päästävä juuri silloin, kun lukemista tarvitsee. Ulkona tarkenee, kunhan pukee riittävän paljon päälle. Tosin pyöräillessä käy sen verran aina viima, että kasvot meinaavat jäätyä.
    Omat vanhempani ovat jo valmiiksi kauhuissaan ajasta, jolloin he eivät enää pärjää itsenäisesti kodissaan. Täytynee valmistautua vielä lisää heidän avustamiseensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Lukemista on oltava, tai sitten lukee uudestaan omia kirjoja. En osaa juoda enää aaamukahvia ilman lukemista.
      On hyvä kun vanhemmillasi on kaltaisesi tytär auttamassa.

      Poista