torstai 6. helmikuuta 2014

Torttuja ja ja kirjoja

Tervehdys taas teille kaikille jotka eksytte tänne blogiini! Tervetuloa kaikille uusille lukijoille!

Olen kierrellyt monissa kivoissa blogeissa tässä muutamana päivänä ja oikein hienoja olen löytänyt, kaikkia on ihan mahdoton alkaa lukemaan.
Runebergin päivähän oli eilen, ja tuo "alkaa tekemään" tuli hyväksytyksi sanonnaksi. Mulla ei tuo äidinkieli ole ollut mitenkään vahva, joten olen varmaan sanonut noin ennenkin  :)

Tein eilen näitä torttujakin :)

 Tässä laihduttajan pikkutortut :))


ja tässä vähän isompi kahvin kanssa

Ajattelin ensin tehdä vain piirasvuokaan tortun, mutta sitten löysin nämä Ikean paperivuokat, jotka ovat jääneet käyttämättä, koska toinen on liian iso ja toinen liian pieni kooltaan.  Eihän nämä mitään leipurin mestariteoksia ole, mutta hyvin maistuivat. Tein vanhan Kotiruoan ohjeella ja  kostutin näitä sitruunamehulla.

Kirjallisuudessa eilen tapahtui myös.
Runebergin-kirjallisuuspalkinnon sai Hannu Raittila. Taita olla niin, etten ole vielä lukenut yhtään  hänen kirjoistaan. Pitää muistaa kirjastosta katsoa seuraavan kerran niitä.
Eilen oli kuollut kirjailija Mirkka Rekola. R.I.P.  Hänen runojaan olen varmastikin lukenut nuorena. Luin paljon runoja, kun oli ne nuoruuden murros-ajat kohdalla.

Tuonne; Mitä luen 2014- sivulle olen kirjoittanut lukemistani kirjoista. Tammikuussa luin 11 kirjaa.
Nyt on helmikuun toinen kirja menossa. Luen Leena Laulajaisen toimittamaa Sota-ajan lapset, kirjailijat kertovat lapsuudestaan sota-ajan varjossa.
Olen itsekin tuntenut olevani sota-ajan varjossa kasvanut. Vaikka olen syntynyt yli 10 vuotta sodan jälkeen. Mutta vanhemmat olivat kokeneet sodat ja kyllä ne kokemukset heijastuivat vielä minunkin lapsuuteen.
Luulin että tämä kirja olisi synkempikin, mutta kertomukset on kirjoitettu kuitenkin lapsuuden kokemuksista ja melko positiivisesta kulmasta kuitenkin. Ainakin näin alussa.
Kirjoittajia on 19 ja aiheina mm; Sodan kaupunki ja maaseutu, Mie olen sotaorpo, Evakkona elämässä, Sodan pitkät varjot.  Kirjassa on myös monia vanhoja kuvia.
Kirjoitan tästä myös tuonne Mitä luen...-sivulle kunhan olen lukenut koko kirjan.


Sää on nyt onneksi lauhtunut, on tosi paljon helpompaa ja mukavampaa olla, kun ei aina palella. 
Lintujakin on paljon ruokailemassa ja talitintit laulaa TI-TI-Tyy. Tuntuu jo paljon keväisemmältä, vaikka aurinkoa ei olekaan näkynyt.
Eilen näin pitkästä aikaa hömötiaisen. Vain yksi niitä on ja tähtäsin sitä kameralla monta kertaa. Päivä oli pimeä ja kuvat huonoja ;))

Nytkin on paljon lintuja tuossa ruokailupaikalla, varmaan sata :) talitinttejä pääasiassa.

Onhan tässä liikuttukin, vaikka puunkantoa ei tarvitse tehdä ihan niin paljon, kun riittää uunien kertalämmitys päivittäin.

Olen alkanut seisomaan :) neuloessani, niin ei tulis istuttua niin paljon. Läppäriä en ole vielä nostanut ylemmäs että voisi kirjoittaa seisten, vaikka olen kyllä miettinyt miten paljon parempi se olisi.


Seuraavaksi teen näistä jotain ;)

Mukavaa kevään odotusta!

22 kommenttia:

 1. z,on taartje bij de koffie is wel heerlijk feestelijk.

  VastaaPoista
 2. Justiin jostain luin, että seisominen kuluttaa 100-kertaisesti energiaa istumiseen verrattuna :). En tiedä, kuinka totta on, mutta jos on, niin kannattaa ehdottomasti tehdä kaikki mahdollinen seisten, niin kuluu 100-kertainen määrä torttukaloreita melko vähällä vaivalla :D

  Itse oon jumittanut odottamaan talvea (tai siis hiihtokelejä lähinnä), mutta kyllä tosiaan vois jo se kevätkin tulla. Ja tuleehan se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kampanja; Tuoliton tammikuu, eilen oli Prisma studiossa (Kuukausi istumatta) siitä juttua. Aika huonosti kuuntelin sitä, mutta jotenkin tuntuu että tulee liikaa yleensä istuttua :) Pitäs katsoa tuo uudelleen Areenasta, on 30 päivää katsottavissa.
   Mulla ei tule hiihdeltyä ja muukin liikkumisen jää liian vähiin lumiseen aikaan.
   Todellakin odotellaan kevättä :) mut ei koko ajan istuen.

   Poista
 3. Pitäis kans kokeilla tehdä ite noita torttuja, mutta keskittynyt aina enemmän laskiaispulliin :) Kiitos kirjavinkistä. Mielenkiinnolla oon noita sota-ajoista kertovia kirjoja lukenut. Yksi koskettava elokuva on ollut Äideistä parhain, joka kertoo sotalapsien lähettämisestä Ruotsiin. Suosittelen, jos et oo nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Onhan tuo elokuva tullut teeveestäkin. Vois katsella uudelleenkin.
   Niin, itse oon tehnyt aina tortut ja laskiaispullatkin. Luulen, että kun osto-tuotteet tehdään niin paljon aikasemmin, ettei ne ole enää tuoreita. Ja joskus katseltiin kaupan laskiaispullien E-koodeja, niin eipä enää tehnyt niitä mieli :)
   Mulla on pitkään ollut E-koodi eli lisä-aine kammo :D

   Poista
 4. Nami hyvän näköisiä ja makuisia torttuja. Meilläkin käy paljon lintuja pihalla
  niitä on mukava ikkunasta seurailla Minä kuvan ikkunan läpi olen ottanut niitä videolle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ite kun tekee saa niistä niin hyviä kuin haluaa! En olekaan monesti syönyt osto-ruuneberintorttuja. En oikein tiedä millasia ne on.
   Sulla se tais olla hieno video linnuista :)

   Poista
 5. Ryhdin puolestakin olis hyvä seisoa. Töissä käytänkin jonkinverran tietokonetta joka on säätöpöydällä ja niin saa ylemmäs. Monta konetta on pöydällä ja siinä melkein polvet suussa joutuu kirjoittelemaan. Pöytä systeemit ovatkin säädetty hieman lyhyemmille työntekijöille. Vaikka itsekkään en ole pituudella pilattu mutta kyllä huomaa kun matalalla käkkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei tule aina ajateltua työasentojaan. :)

   Poista
 6. Minulla on muuten tämä läppäri Lundiahyllyssä siten, että käytän tätä aina seisaallaan. Ollut jo muutaman vuoden. Jonkun aikaa meni ennen kuin siihen tottui, nyt en vaihtaisi pois. Pöytäkone on sitten tuossa vieressä pidempia rupeamia varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! ois mullakin kyllä yhellä työpöydällä sellanen korkeampi taso, jos siihen laittas. Pitäs siirtää se pöytä parempaan paikkaan, kun on ihan seinän vieressä.
   Mullon tää huusholli ollut "vaiheessaan" ettei oikeeta paikka ole oikein löytynyt ;)) Läppärillekään ;)

   Poista
 7. Hei! Pitkästä aikaa blogissasi käyn. Herkullisen näköisiä Ruuneberintorttuja. Kauniit lapaet olit kutonut. Minä kudon koirankarvalangasta villasukkia. 3 pari miestensukkia menossa.:marjalellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan lämpimiä ne koirankarvasukat :)

   Poista
 8. Täähän oli hyvä uutispläjäys! Paljon oot ehtiny lukee tänä vuanna. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, no vähän kerrallaan lueskelen :)

   Poista
 9. Söpöjä torttusia! Pitää myöntää että Hannu Raittila on jäänyt vieraaksi minullekin. Mirkka Rekolaa on tullut kyllä nuorempana lueskeltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tänään varasin Raittilan Marsalkan kirjastosta. Kokeillaan miten se kiinnostaisi :)

   Poista
 10. Ihanan väriset langat! Voi, mitä herkkuja... huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) ei pitäis mitään leipoa, kun sitten niitä tulee syötyä. No kävi meillä vieraita ja heille myös tarjosin noita, ettei itellä mennyt kaikkia ;)

   Poista
 11. Nam, torttuja, miekin innostuin tekemään viikolla.
  Herkun näköisiä on myös langat.
  Ihkuja tipukuvia ♥

  VastaaPoista