tiistai 22. huhtikuuta 2014

Arki saapui

Niinpä se meni pääsiäinen, meni syödessä ja huushollatessa, kun oli koko porukka koossa :)
Onneksi oli astianpesukone, vaikka enemmälti en siitä tykkää, mut hyvä oli kun sai siihen astiat lykätä. Minusta tuntuu että se jättää astiat liukkaiksi, jotan niitä pitää vielä huuhtoa, ennekuin syö/juo niistä.
Niin syödessä ja juodessa meni pyhät, nimittäin mahlaa on tiputeltu ja sitä lorisee nyt tosi nopeasti. Kun lähti porukat pois, niin nyt pitänee laittaa tukot puihin ettei lorise, eihän niitä mitenkään kerkiä juomaan. Pakkaseenkin laitoin, mutta kokemuksen mukaan ei niitä tule sieltä juotua talvellakaan.

Krookukset vielä kukkii, vaikka ensimmäiset siniset alkaa jo kuihtua. Löytyi ihme kyllä valkeitakin krookuksia penkistä :O

Keltaisia on vähän enemmän. Osa ei vielä ole näistä kukassakaan

Jäätkin lähtivät järvestä, yhtäkkiä olivat kadonneet :)


Aivan ihana ilma on ollut ja kaikki ovat puuhailleet pihahommissa. Minäkin sain selkäni, käteni ja jalkani niin kipeiksi eilen ja jo aiemminkin, etten viime yönä saanut nukuttua, kun pakotti joka paikkaa. Tänä iltana pitää ottaa särkylääke ajoissa jo illalla jotta saisi unta. Päivällä olen ollut niin väsynyt kuin tapettu mato.

Ensimmäiset sinivuokot bongasin eilen kukkapenkissä. ai että ne on kauniita!

Pyhät meni lukiessa kirjaa; Tuomas Lius; Haka. Hän on kirjoittanut dekkarin, joka on kyllä niin jännittävä ja monivivahteinen. Ei oikein malttais jättää käsistään, kun on niin jännä. Se kertoo Pohjois-Karjalaisen pikkukylän maalaisrentusta :) Marko Pippurisen toilailuista, ja aika paljon muistakin. Vaikka aihe on rankka, humanteri Marko P. veistelee huumorilla porskuttaen eteenpäin vaikka kuinka monesta paikasta, missä henkeä uhataan. Vielä on 1/3 lukematta, en tiedä miten hänen käy... Kirjoittelen sitten tänne lisää kunhan saan luettua :)

Ihmeekseni huomasin tänään jo yhden esikon kukan, tämä on joku vahinko kukka varmaan, unohtunut kuihtua viime syksynä :)

Skilloja mulla on vain aika vähän vielä kukassa, koivun juurella on kuivaa ja toisessa penkissä on yksi siellä ja toinen täällä kukkimassa.

Kimalaisia pörräsi yhtenä päivänä ja minä kyttäsin kameran kanssa ;) aika iso oli tämä kimalainen.

 
Pitää vielä tämä juustotorttu ( katso edellinen postaus) laittaa tähän, röpelöinen reuna tuli, mutta ihan sopivasti oli hyytynyt. Pohja sensijaan epäonnistui täysin, siitä tuli kivikova, joten kyllä pitää joku muu ohje olla siihen. Kyllä se keksimurupohja varmaan ois kaiken paras tähän, eikä tarvis paistaa uunissa. Pääsis vaan siitä keksikammosta :D

Eilen tuli ongelmia, hajosi tai vaan ei toimi kaksi usb-porttia tietokoneen oikealla reunalla, joten ei voi laittaa kameraa niihin, miten saan kuvat koneelle??? Toisella reunalla on yksi usb portti, siinä pitää olla hiiri, läppärin hiirellä en osaa muokata enkä kopioida kuvia, tai on hankalaa. Voihan rähmä!
Onhan tässä koneessa takuu, mutta kuvat ja muut jutut pitäis poistaa koneesta, jos pitää laittaa korjattavaksi :(  Kunhan viisaammat katsoo tätä, vaikka ei katsomalla parane.

Äkkiä kuihtui valkoinen helmililja. Onneksi uusia nousee kukkapenkeistä, vaikka eivät ole näitä valkeita.

Mukavaa huhtikuun jatkoa teille kaikille!

12 kommenttia:

 1. Ihania nuo krookuksesi! Minulla oli tänä keväänä vain yksi krookuksen kukka :(

  VastaaPoista
 2. je voorjaarsfoto,s zijn geweldig mooi, maar je taart ziet er ook heel smakelijk uit.

  VastaaPoista
 3. Krookukset valkoisina ja keltaisina ovat aivan hurmaavia.. valkoista kultaa, kaunista. Niin ja huomasin että sinulla on jo 100 lukijaa, onneksi olkoon! :)

  VastaaPoista
 4. Joko siulla alkaa kolotus helpottua? Mie kykenen jo aika hyvin liikkumaan ja touhuamaan, mutta lääkkeitä menee.
  Ihania nuo siun krookukset,pitääkin syksyllä istuttaa tuollasia isoja ryhmiä,kun näyttävät noin upeilta

  VastaaPoista
 5. Enpä ole koskaan maistanut mahlaa

  VastaaPoista
 6. Vastaan nyt kaikille yhteisesti :) Kiitos kivoista kommenteista!
  Juu, keltaiset ja etenkin valkoiset krookukset näyttää välistä oikein mukavilta. Merkkasin nuo valkoiset, jotta siirrän ne sitten syksymmällä eri paikkaan. Taisin kaivella penkissä syksyllä, mutta en löytänyt :)
  Arpajaisien aikana sain nuo 100 lukijaa täyteen, tai Annukka on uudella blogillaan sadas. Toivoisin, että olis mahdollisuutta muistaa häntä jollain tavoin, mutta nyt on "takki ja pussi" niin tyhjä, että kiitokset vaan Annukalle!
  kosotäti; tänään jo tuntuu ruoto vähän paremmalta, vaikka en oikein hyvin nukkunutkaan. Venyttelin illalla lattialla tuota selkääni, niin sekin yleensä auttaa. Se tämä kevät aiheuttaa sellaista puutarhajäykkyyttä.
  Kohta mahlantulo loppuu, on jo jääkaappi täynnä, eikä se säily monta päivää. Voisin jotain kirjoittaa siitä seuraavan kerran.

  VastaaPoista
 7. Ihania kukkia sinulla jo on. Tykkään niin kovasti tuosta valkoisista krookuksista, syksyllä kyllä laitan minäkin niitä ne ovat tosi kauuniita. Juust kakku nami, nami.Ja pieni kaunis
  esikon kukka ihana. Onnea onnea 100 lukiasta :)

  VastaaPoista
 8. Dejlige billeder af dine skønne blomster og den smukke natur.
  Hvor ser kagen lækker ud.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  VastaaPoista
 9. Ihania kukkijoita sulla penkeissäsi. Skilloja siis nuo siniset tähtöset, minulla on niitä myös mutta nimeä en ole tiennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt ihan varma oo nimestä, kun kuuklasin scilla, niin samannäköisiä kukkia on kuvissa. sitten löysin myös sinililja-nimen, esim pikkusinililja. Taitaa nuo nimet muuttua, ettei ihan tarkkaan tiedä, kun ei oo asiantuntija :)

   Poista
 10. Sinullahan kukkii siellä jo vaikka mitä! Meillä vasta sinivuokko, ja parvitulppaanit ovat nupulla. Helposti saa kyllä itsensä kipeäksi, kun talven jälkeen innoissaan tulee rehkittyä kerralla vähän liikaakin:)

  VastaaPoista