perjantai 30. toukokuuta 2014

Viileyttä ja oravaongelmia

Lievästi sanottuna viileitä päiviä on ollut koko viikon tai oikeammin kylmiä. Eipä ole meikäläistä paljon pihalla nähty. Vaikka kipasin yhtenä päivänä sen verran ulkona, että kylvin kesäkukat. Toivottavasti eivät happane ne siemenet tuolla viileässä märkyydessä. Juurikasvit ovatkin jo olleet taimella, ei ainakaan tarvitse kastelusta huolehtia.
Kukat kukkii kuitenkin vaikka onkin viileää ja piha on kyllä uskomattoman verheä, kun ei ole voinut edes ruohoja leikata :)

 Kirsikka puu kukkii, aika pieni puu on vielä, eikä varmaan jaksa tehdä kirsikoita.

 Uskomattoman suloiset kotkansiiven lehdet

 Kullero ei kuki vieläkään loistavasti, kun mylläsin ja jaoin sen toissa vuonna

 Kultatyräkki

Vuohenjuuren pikku auringot loistaa

Sitten joku pieni "tuholainen" on ottanut meidän auton moottoritilan varastokseen ja jopa vessakseen, ei kiva. Epäilyksen alla on orava.

Näitä kasoja on ollut jo monena päivänä, aikaisemmin ei olla huomattu. Joku on nuo tuonne konepellin alle kantanut jo monenna yönä, kun aamulla ne on ilmestyneet uudelleen. 
Jostain löytyy vielä itämättömiä vaahteran siemeniä.

Tänä päivänä oli sitten vähemmän siemeniä ja pieniä kakkoja.
Ite ei olla huomattu liikehdintää auton ympärillä, konepelti on tietysti kiinni, alakautta joku siellä käy.
Mitähän tuolle hamstraajalle tekis?

Minä hamstraan sensijaan näitä.

Kasvimökin vieressä on mun nokkosviljelmä :)
Tuo ois pitänyt jo kerätä. Oon jo kahdesti ryöpännyt ja kuivannut nokkosia purkkiin. Leikkaan varsineen ja huuhdon ne, sitten huljuttelen varresta pitäen kiehuvassa vedessä, valutan ja kuivaan koneella ja hienonnan. Otan varret pois hienonnusvaiheessa, kun eivät tahdo hienontua. 
Niistä saa hyvää lannoitetta kukkapurkkiin.
Syön tuota jauhetta talvella joka aamu jugurtin kanssa. Eipä tullut viime talvenakaan flunssaa ollenkaan. Mulla ei tule tehtyä niistä mitään lettuja tms ruokia.  
Varsinkin nyt kun en ole kuukauteen syönyt yhtään viljatuotteita. Pari viikkoa kesti "leivän himo", sitten on helpottanut, eikä tee enää kovasti mieli syödä leipää. Vaikka hyväähän se olisi ja varmasti menisi paljon jos alkaisi syömään :)

Nivelvaivat ja jalkakivut on kyllä helpottaneet, ei ole käsi niin turvoksissa ja kärsii nyhtää paremmin rikkaruohoja vasemmalla kädellä, siinä sen kivun yleensä huomasi. Tietysti tällä viikolla ei ole pihalla luuhattu niin kuin aikaisemmin, niin ei ole jalatkaan turvoksissa niin paljon.
Paino ei ole hirveästi pudonnut kuukauteen, muutaman kilon kuitenkin. Mitän negatiivista vaikutusta ei ole viljojen poisjättämisestä ollut. :) en ole suututtanut vielä yhtään ehtoista emäntää pullansyömättömyydellä. 
Tänä viikonloppuna on taas juhlia ja seuraavanakin, ihan kauhistuttaa miten niistä selviää.

Muuten on sadepäivät kuluneet hyvin lukiessa ja etsiessä esi-isiä ja -äitejä.  Se on kuin mukavan palapelin kokoamista, ilahduttaa kun löytää jonkun puuttuvan tiedon. Historiaan on tullut ihan roimasti lisää kiinnostusta. Hirveästi on tullut uusia kysymyksiä, mitä ei ennen ole kuvitellutkaan. Netti on hyvä tietolähde, kun vaan osais muotoilla oikeita kysymyksiä. Ja vielä kun ymmärtäis ja sais selvää mitä ne kirkkoherrat ovat sinne kirjoihinsa raapustaneet :)

Monien Juhlien viikonloppu on tulossa, mukavia juhlia ja  toukokuun loppua teille lukijoille!


14 kommenttia:

 1. Meillä kirsikkapuu teki ekat kirsikat ekojen kukkien jälkeen. Tosin rastaat ehtivät syödä ne ennen meitä.

  Voi teidän autoa vai voi oravaa?

  VastaaPoista
 2. heerlijk zoals alles groeit maar onder de motorkap daar verwacht je het niet.

  VastaaPoista
 3. Onpas sitkeä kaveri siellä "pesän"teko puuhissa.. Ihanat kukkakuvat jälleen. Toivotaan, että lämpö jälleen palaisi ja päästäisiin nauttimaan kesästä..

  VastaaPoista
 4. Pahus kuinka se orava tollaseen paikkaan tekee pesää tai varastoa..
  Puutarhassa on nyt niin vehreää kun on saatu sadetta.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia jälleen! :)
  Nokkospuskat houkuttavat, rrrrrakastan nokkosruokia.
  Mielenkiintoista lukea ruokavalio-jutuista. Toivotan iloa ja valoa Sinulle :)

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia olet tänne laittanut. Suomi on pitkä maa, meillä kukkapenkissä Kultatyräkit vasta ovat pintaan nousemassa, samoin Vuohenjuuri ja Kullero, ainoastaan Tulpaanit availevat kukkiaan. Ei hätää, perässä tullaan.

  VastaaPoista
 7. Ihania kukkia kukoistaa siellä. Nokkosi käytän minäkin paljon, kuivatan ja myös pakastan niitä. Hyvää viikonloppua Emilie :)

  VastaaPoista
 8. Oravan tekislthan tuo näyttää, harmillinen otus, se taitaa kerätä ruokavarastoa itselleen.
  Keltaiset kukat on niin aurinkoisia, tuota kultatyräkkiä pitäisi jostain saada, tykkään siitä.

  VastaaPoista
 9. Kauniitakukkasia,kyllpä on sitkeä kaveri sinulla:)

  VastaaPoista
 10. Melko mielenkiintoinen kätkö konepellin alla..

  Oravat on mullekin tehneet muutaman kerran kepposia, joten epäilenpä, että ovat teilläkin olleet asialla.
  Pikkutyttönä pyöräilin kaverille ja tarkoitus oli viedä mennessäni tuoretta pullaa tuliaisiksi, mutta pullat unohtui sadetakin alle tarakalle, ja kun lähdin takaisin kotiinpäin, huomasin, että sadetakkiin oli järsitty reikiä, joiden läpi oli päästy käsiksi pullapussiin. (Tuulettelin jo toiveikkaasti, että saan uuden sadetakin sen kotikutoisen keltaisen tilalle, mutta kissan viikset, siihen ommeltiin vaan hirmu suuri paikka :))

  Toisella kertaa oravat oli syöneet tai kynsineet golfbägin taskujen läpi reiät, joista olivat päässet käsiksi taskuissa olleisiin pähkinöihin. Eipä ollut kovin kaunis näky sekään :)

  VastaaPoista
 11. Jopa on kurre kätkön keksinyt, mokomakin:)
  Ihanan rehevää ja vihreää tuolla ulkona heinä kasvaa hurjaa vauhtia ei meinannu leikkuri jaksaa leikata.

  VastaaPoista
 12. Onpahan kurre paikan keksinyt! Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 13. Toivottavasti kurre ei kuskaa poikasiaan tuonne konepellin alle... Voi kurrea. Ihanat kukkakuvat. Pitäisi yrittää minunkin olla ilman viljaa. Massu pienenisi heti.

  VastaaPoista
 14. Vähän epäilen, ettei kyseessä ole orava, vaan metsähiiri. Sillä on tapana tehdä tuollaista. Pesän poisto, ja autoa ei kannata pitää pitkään samalla paikalla. Toiset laittavat loukon tai voimakkaita hajusteita. Ei mikään helppo pois ajettava.

  VastaaPoista